iPhone 15: pris, udgivelsesdato og andre rygter

iPhone 15
Kilde:9to5Mac

iPhone 15 forventes at komme med nogle store ændringer med hensyn til design og funktioner, og vi følger alle rygterne hos de nye iPhones.

For eksempel ser det ud til, at Apple endelig vil omfavne USB-C-opladning og droppe Lightning-porten. Vi kunne også se, at iPhone 15 har et afrundet design, der gør den mere behagelig at holde, samt opgraderinger til kameraer, chipsæt og mere.

Det ser også ud til, at Apple vil beholde et meget stort skel mellem de almindelige og Pro-modeller. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max forventes begge at have en kraftfuld ny 3nm A17 Bionic-chip og titanium-design, og Pro Max kan prale af et nyt periskop-zoomobjektiv.

Her er et dyk ned i alt, hvad vi ved om iPhone 15-serien indtil videre.

iPhone 15 udgivelsesdato

Af alle de tidlige iPhone 15-rygter er denne den nemmeste at forudsige. iPhone 14 blev lanceret onsdag den 7. september og udgivelsesdatoen var fredag den 16. september. Hvis Apple holder fast i et lignende mønster, kunne vi se iPhone 14 blive lanceret den 6. september med udgivelsesdatoen den 15. september.

I det sidste årti har Apple kun annonceret sine nye flagskibssmartphones uden for september én gang: oktober 2020, midt i en pandemi, der krævede hjemmegående ordrer og forstyrrede teknologiske forsyningskæder.

Som sådan er det højst sandsynligt, at iPhone 15 ankommer i september 2023. Typisk annoncerer Apple sine telefoner omkring ti dage før de frigives, med forudbestillinger, der åbner en uge før start. En kilde hævder, at det kunne være den 22/23 september, vi specifikt ser iPhone 15 komme til salg.

iPhone 15 pris

Med iPhone 14 var der kraftige spekulationer om, at vi ville se en prisstigning, og dette viste sig at være rigtigt, hvis du boede i Europa. Hvis du derimod boede i USA var den eneste ændring elimineringen af den billigste ‘mini’-model.

Det betyder, at priserne i øjeblikket går fra 8.299 kr. for 128GB standard iPhone 14 helt op til 16.499 kr. for 1TB iPhone 14 Pro Max. Vi ville forvente noget lignende denne gang, men det er fuldt ud muligt, at iPhone 15 vil opleve den prisstigning, som USA gik glip af i 2022.

Faktisk er en prisstigning på $100 blevet tippet til iPhone 15 Pro. Dette kan skyldes mere avancerede funktioner, der kommer til den næste generation af iPhone, hvilket er grunden til, at analytiker Jeff Pu mener, at en iPhone 15 Pro-prisstigning er sandsynlig. Hvis 100 $ er rigtig, ville iPhone 15 Pro komme op på 1.000 $, mens iPhone 15 Pro Max ville koste det samme som en Galaxy S23 Ultra. Det er ikke klart, om denne prisstigning kun gælder for USA, eller det også er for andre regioner.

I den modsatte ende af spektret mener den koreanske blog Naver, at Apple måske kunne sænke omkostningerne til iPhone 15 som svar på bløde iPhone 14 Plus-salgstal. Tanken er, at Apple måske justerer priserne for at gøre deres billigere iPhones mere attraktive for kunder, der leder efter værdi for pengene.

iPhone 15 mulige modeller

Til sine 2022-udgivelser fjernede Apple iPhone mini og introducerede iPhone 14 Plus i stedet. Det forenklede valget: Uanset om du ville gå Pro eller ej, kunne du få enten en 6,1- eller 6,7-tommer skærm.

Når iPhone 15-serien dukker op, vil vi sandsynligvis se følgende fire modeller: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. En nylig TrendForce-rapport brugte disse navne til at fremhæve forventede iPhone 15-funktioner, så det virker som en reel mulighed at beholde de samme navnekonventioner.

Vi kunne dog se enorme forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro i år, da det kun er Pro-modellerne, der formodes at have den nye A17 Bionic-chip og titanium-design. Derudover forventes iPhone 15 Pro Max at få et periskop-zoomkamera. Dette får os til at tro, at Apple muligvis forsømmer den almindelige iPhone 15.

Men der kunne være en tilføjelse til denne liste – en iPhone 15 Ultra. Pålidelig tipser, Mark Gurman tweeted for nylig, at efter Apple Watch Ultra, der blev lanceret i år, kunne vi “forvente” varianten til iPhones i fremtiden – noget han senere gentog i sit nyhedsbrev.

Kan det betyde en helt ny iPhone 15 Ultra? Eller bliver Pro Max simpelthen omdøbt til Ultra? Gurman har for nylig hævdet, at vi vil se iPhone 16 Ultra næste år, med forventningen om, at en sådan telefon ville lanceres sammen med iPhone 16 Pro Max. Det er åbenbart, at iPhone 16 Plus kan være den, der får opstarten. Men vi kommer måske foran os selv og taler om 2024, hvor 2023’s telefoner endnu ikke er ankommet.

iPhone 15 design rygter

Adskillige designlækager til iPhone 15 tyder på, at den kan bringe det buede design fra iPhone 11 Pro Max tilbage. Apple har et fladkantet design på deres seneste iPhones, men nu siger lækkere, at selvom skærmen forbliver flad, kan alle tre enheder have tyndere, buede rammer. Den sidste iPhone, der havde en buet skærm, var iPhone 11 Pro Max.

På samme måde kan kamerabulen på bagsiden af iPhone 15 have et nyt design. Rygterne har endnu ikke fortalt os hvordan, ud over at det er større og tykkere end før. iPhone 15 Pro kan få den mest dramatiske stigning, da tidlige gengivelser viser, at de individuelle linser er fordoblet i størrelse fra den forrige generation. iPhone 15 Pro Max ser ikke ud til at have nær så stor en stigning planlagt. Lækkede designs viser, at dens linser rager mindre ud end iPhone 14 Pro Max’s, hvilket ville understøtte rygter om, at Pro Max kunne have et nyt periskop-zoomobjektiv.

I en anden rapport hævder Gurman, at alle iPhone 15-modeller vil få Dynamic Island, som blev understøttet af formodede rigtige standard-iPhone 15 billeder. Dette kunne få flere udviklere til at lave apps, der tilpasser sig den ændrede kameraudskæring /display-funktion, hvilket yderligere tilføjer til dens muligheder.

Forvent dog ikke at se ProMotion adaptiv opdateringshastighed på standard iPhone 15-modellen. På trods af den oprindelige lancering på iPhone 13 Pro hævder Ross Young, at standardmodellerne ikke vil få de silkebløde LTPO-skærme før mindst 2025.

På trods af rygter om, at Touch ID vil vende tilbage, hævder Gurman, at Apple ikke har planer om at bringe fingeraftryksscanning tilbage til flagskibs iPhones i en overskuelig fremtid. Dette blev gentaget af Twitter-lækkeren Unknownz21, som siger, at vi ville have hørt om, at Apple testede funktionen, hvis den skulle lanceres med iPhone 15

Tilsyneladende har virksomheden testet in-display Touch ID og endda diskuteret at tilføje det til tænd/sluk-knappen, men i stedet ser det ud til, at Face ID vil være den eneste mulighed i 2023 og derefter.

Et rygte fra Ming-Chi Kuo hævder, at “to avancerede iPhone 15s” vil have solid-state-knapper, svarende til hjemmeknappen, der findes i iPhone SE. Dette blev givet mere vægt af en anden påstand fra Barclays-analytikere, som har iPhone 15 Pro tippet til at få solid-state-knapper, og analytiker Jeff Pu, som tilføjer, at Apple vil bruge ekstra Taptic Engine-vibrationsmotorer til at give feedback til disse knapper.

En iPhone 15 Pro-gengivelse fra 4RMD har taget disse potentielle designændringer og spundet dem til et koncept, der ser godt ud – selvom det kun er baseret på rygter. Den viser de haptiske tænd/sluk- og volumenknapper, et mindre Ceramic Shield-bagside, der giver mulighed for et buet-kantdesign og en titanium-krop i denne seneste gengivelse. Mens den rigtige iPhone 15 Pro i sidste ende nok vil se lidt anderledes ud, har konceptet bestemt gjort os interesseret i, hvad der kunne komme.

iPhone 15 og USB-C

Det hidtil største iPhone 15-designrygte er, at 2023 er året, hvor Apple endelig forlader Lightning-porten på sine telefoner. Dette er ikke helt overraskende: ikke kun har virksomheden vedtaget forbindelsen til sine bærbare computere og tablets, men EU har officielt givet mandat til, at alle telefoner skal bruge USB-C i 2024.

Det er virkelig et spørgsmål om hvornår, ikke hvis, for USB-C iPhones. Apple har allerede bekræftet, at ændringen er på vej, og det eneste, der er tilbage at beslutte, er, om det er inkluderet i iPhone 15 for at komme forud for 2024-deadlinen, eller om Apple udsætter overgangen til næste års telefoner.

Den anvendte type USB-C kan dog variere mellem Pro- og ikke-Pro-modeller, siger Ming-Chi Kuo. Han siger, at den almindelige iPhone 15 og iPhone 15 Plus stadig kunne have samme dataoverførselshastigheder som nuværende Lightning iPhones, mens kun iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max ville få hurtigere hastigheder som følge af deres USB-C-porte.

iPhone 15 kamera

Et af de tidligste rygter angående iPhone 15 inkluderer en sandsynlig opgradering til et nyt kamera. Efter at have hævet megapixel-baren til 48 MP på iPhone 14 Pro-modellerne, lyder det, at iPhone 15 endelig kunne få et periskopkamera til bedre langdistancefotografering og zoom-funktioner, angiveligt sammen med forbedrede objektiver til fotos i bedre kvalitet. Dette er noget, som Android-telefoner på vores liste over bedste kameratelefoner har haft i nogen tid, og det ville være dejligt at se Apple endelig tilbyde dette. Selvom vi som altid ville være meget overraskede, hvis dette ikke kun var Pro – hvis det overhovedet kommer i 2023.

Analytikere hos Nomura mener, at den grundlæggende iPhone 15 får et Pro-lignende kamera denne gang. I en note nævner de, “De vil have hovedkameraer (bred) opgraderet til 48MP med billedsensorstørrelse på 1/1,5″ (lidt mindre end iPhone 14 Pro’s 48MP-sensorstørrelse, men meget bedre end i14’s 12MP)”.

Når vi taler om ‘Pro’-forskelle, mener analytikeren Ming-Chi Kuo, at Apple vil give sine Pro-modeller nogle unikke funktioner og kunne være på udkig efter at sælge deres større 6,7-tommer telefon med eksklusive funktioner i forhold til de mindre modeller. Hvad disse kunne være, er åbent for spekulationer på dette tidspunkt, men det er muligt, at et periskopisk kamera kunne være en iPhone 15 Pro Max-kun-funktion i et forsøg på at sælge mere.

En rapport fra Nikkei hævder, at Apple vil arbejde sammen med Sony på iPhone 15’s hovedkamera, hvor telefonproducenten angiveligt vælger Sonys nye “state-of-the-art” sensor. Denne nye del kan angiveligt fordoble pixelmætningen, hvilket betyder, at iPhone 15 muligvis har meget bedre eksponeringskontrol. Dette har været en relativ svaghed ved iPhones indtil videre, så det ville være godt at se Apple tackle det. Rapporten sagde ikke, om dette vil være Pro/Ultra-eksklusiv eller ej.

En opgradering kan også være på vej til iPhone 15 Pros LiDAR-sensor. Apples tilsyneladende flyttende leverandører til AR/portrættilstand hjælpesensoren, hvilket tilsyneladende vil betyde forbedret effektivitet eller bedre ydeevne for disse specifikke kameratilstande.

iPhone 15 skærm

Vi antager, at Apple vil holde fast i formlen og komme ud med fire modeller, der matcher de nuværende iPhone-tilbud, med 6,1-tommer iPhone 15 og iPhone 15 Pro OLED-skærme og 6,7-tommer iPhone 15 Plus og iPhone 15 Pro Max-skærme.

Der kan dog være en lille ændring i det, da iPhone 15 kunne være en 6,2-tommer telefon. Også iPhone 15 og iPhone 15 Plus får Dynamic Islands i stedet for hak, og alle fire modeller i familien vil få let buede rammer.

iPhone 15 Pro Max er blevet tippet til en skærm på 2.500 nit. Dette ville være et godt stykke over de 2.000 nits hos iPhone 14 Pro Max og muligvis den lyseste skærm nogensinde på en telefon. Denne godbid kommer fra ShrimpApple Pro på Twitter.

En anden kilde har hævdet, at Apple vil opgradere iPhone 15-seriens skærmdriverchip til en på en meget mindre (og mere effektiv) proces. Det kan betyde bedre batterilevetid over hele linjen uden at skulle øge batterikapaciteten.

Hvad værre er, Apple vil tilsyneladende fortsætte med at bruge 60Hz-skærme til standard iPhone 15 og iPhone 15 Plus. Dette er ikke så overraskende, men er en stor nedgradering for disse modeller, da næsten hver anden smartphone, der sælges i dag, har en 90Hz opdateringshastighed eller højere.

iPhone 15 forventede specifikationer

Det er stadig tidligt, men to rygter er opstået. Den ene føles yderst sandsynlig, mens den anden endnu kunne være ønsketænkning.

Startende med det “sandsynlige”. Engang have det været en selvfølge, at alle nye modeller ville få det nye A17 chipset, men kun iPhone 14 Pro-modellerne nød godt af et helt nyt chipsæt, mens den almindelige iPhone brugte en opgraderet version af A15. Vi vil antage, at dette er det nye normale, så iPhone 15 Pro-telefonerne kunne få A17, mens den almindelige iPhone 15 muligvis får en forbedret version af A16.

En rapport fra TrendForce antyder også, at iPhone 15 og iPhone 15 Plus vil beholde A16 Bionic CPU, og kun iPhone 15 Pro og Pro Max (eller Ultra) vil blive opgraderet til det rygtede A17-chipsæt.

Endnu en TrendForce-rapport hævder, at Apple planlægger at øge kapaciteten og specifikationen af iPhone 15’s RAM. For Pro-modellerne kunne det svare til 8 GB i alt. For iPhone 15 betyder det måske LPDDR5. Rapporten specificerer ikke, så vi er nødt til at spekulere.

Et tidligt iPhone-rygte antydede, at Apple måske var klar til at begynde at bygge sine egne modemer, begyndende med sine 2023-telefoner. Der er tydelige tegn på, at Apple er i gang med forberedelsen, så de i sidste ende kan bygge deres egne modemer. Men den nuværende leverandør Qualcomm siger, at de forventer at levere “langt de fleste” modemer til 2023-iPhones, og Apple har tilsyneladende også lige afgivet en stor 5G-modemordre hos Qualcomm, siger en kilde. Det betyder, at iPhone 15 sandsynligvis vil have Qualcomms Snapdragon X70-modem.

Selve Apple-modemet er nu tippet til at ankomme sammen med iPhone 16. Eller i det mindste forventer Qualcomm CEO Cristiano Amon ikke, at virksomheden leverer Apple modemer i 2024.

iPhone 15 software

Du ville forvente, at iPhone 15 sendes samtidig med, at iOS 17 udkommer. Hvis Apple følger sit veletablerede mønster af softwareopdateringer, får vi en forhåndsvisning på junis Worldwide Developer Conference, der viser, hvad der er nyt i iOS 17. En offentlig beta vil finde sted i løbet af sommeren, hvilket leder op til en fuld udgivelse i efteråret.

Detaljer om iOS 17 ændringer er sparsomme i øjeblikket. De største rygter tyder på en overhaling af IMessage, da Apple også åbner op for IPhone for tredjeparts app-butikker. En rapport hævder, at iOS 17 kan se mere nedskaleret ud end de seneste iOS-opdateringer, da Apple sætter ressourcer i sine bestræbelser på at frigive et VR/AR-headset i år.

iPhone 15: Fremadrettet

Det er stadig tidligt for iPhone 15. Den forventede introduktion af USB-C kunne friste dem, der endnu ikke falder for charmen ved iOS, mens de forventede gevinster af A17-chippen til iPhone 15 Pro-serien kan cementere det forspring, Apple allerede har over de bedste Android-telefoner mht. rå hastighed.

En mulig prisstigning er en stor bekymring for Pro og Pro Max, og vi vil gerne høre flere konkrete rygter om forbedringer af kameraerne, men i betragtning af at vi er flere måneder væk fra iPhone 15’s udgivelsesdato på dette tidspunkt, er der masser af tid til, at flere spændende spekulationer kan dukke op.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.