iPhone 15 kommer måske med stor 48 MP kameraopgradering – men ikke nok til at slå iPhone 15 Pro

iPhone 15
Kilde:9to5Mac

En kritisk forskel mellem iPhone 15‘s mulige 48MP hovedkamera og iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max’s kameraer er blevet afsløret af den respekterede lækker Digital Chat Station, offentliggjort på det kinesiske sociale netværk Weibo (via MacRumors).

Vi har set rygter om et 48 MP-kamera til standard iPhone 15-modeller før, op fra den nuværende iPhone 14s 12MP-kamera. Vi ville havde antaget, at dette betød, at Apple ville bruge det samme 48 MP-kamera, som findes på iPhone 14 Pro (og at det ville vende tilbage på iPhone 15 Pro). Det ser dog ikke ud til at være tilfældet.

Som Digital chat station skriver, så måler iPhone 14 Pro/iPhone 15 Pros 48MP-sensor 1/1,28 tommer. Mens den mulige 48MP sensor på iPhone 15 og iPhone 15 Plus måler 1/1,5 tommer (0,67 tommer).

Dette betyder, at iPhone 15 ikke kun kunne få et stor øgning i opløsning fra tidligere iPhones, men at den også får en væsentligt større sensor. Hovedsensoren på 12 MP i iPhone 14 og iPhone 14 Plus måler 1/1,9 tommer.

Men med et mindre overfladeareal end Pro-telefonernes sensor, bør vi stadig se, at de dyrere iPhones byder på mærkbart bedre billeder, især i svagt lys. Vi kunne forestille os, at Apple også vil beholde fuld 48MP ProRAW-fotografering som en Pro-eksklusiv funktion, selvom det ville være ærgerligt, hvis der ikke var nogen måde at bruge den fulde kameraopløsning på standard iPhones.

En Pro-kameraopgradering kan komme næste år

DCS gav os også en teaser om iPhone 16. Tilsyneladende får næste års Pro-modeller en sensoropgradering, hvor 1/1,28-tommers kamerasensor er byttet til en 1/1,14-tommer.

Når man kigger på iPhone 15-serien, omfatter opgraderingerne, der rygtes at komme i år sammen med de nye kameraer, USB-C-opladning og Dynamic Island-hak på alle modeller, hvor Pro-modellerne også skulle få et nyt 3nm A17 Bionic-chipsæt og en ny tilpasselig handlingsknap. Det er nok at holde øje med, når telefonerne lanceres, som vi forventer vil være ved Apple-begivenheden i september.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.