Samsung Galaxy Z Flip 5 eller Samsung Galaxy Z Fold 5: Hvad er forskellen?

Samsung Galaxy Z Fold 5 og Galaxy Z Flip 5

Endnu en Galaxy Unpacked-begivenhed er forbi, hvor vi fik vores første kig på Samsung Galaxy Z Flip 5 og Galaxy Z Fold 5. Selvom Samsung har bevaret en stærk position i løbet af de sidste mange år på det foldbare marked, er dette år er første gang, de står over for respektable udfordrere, med f.eks. Motorola Razr+ og Google Pixel Fold. Samsung er ikke tilbøjelige til at give afkald på sin trone, hvilket bestemt øger presset på, at deres nye foldbare bliver en stor succes.

Uanset om du ønsker at købe din første foldbare smartphone eller måske opgraderer fra tidligere modeller, så tegner Galaxy Z Flip 5 og Galaxy Z Fold 5 sig til at være nogle af de bedste foldbare telefoner på markedet. Ligesom før med deres forgængere, er der mange ting at overveje udover det indlysende, at den ene folder meget som gamle flip-mobiltelefoner, mens den anden gør det som en clutch-taske.

Nu hvor de er officielle, og vi har fået mere information om dem, vil vi give et kort overblik over hvilke forskelle, der er mellem de to foldbare telefoner.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Samsung Galaxy Z Fold 5 Specifikationer

Galaxy Z Flip 5Galaxy Z Fold5
Startpris9.499 DKK14.799 DKK
Indvendig skærm6,7-tommer FHD+ (2640 x 1080) Dynamisk AMOLED 2X, 22:9 billedformat7,6-tommer QXGA+ (2176 x 1812) Dynamisk AMOLED, 21,6:18 billedformat
Ydre skærm3,4-tommer (720 x 748) Super AMOLED6,2-tommer HD+ (2316 x 904) Dynamisk AMOLED 2X, 23,1:9 billedformat
Opdaterings-hastighedOp til 120Hz (indre), 60Hz (ydre)Op til 120Hz (indre), 120Hz (ydre)
ChipsetSnapdragon 8 Gen 2Snapdragon 8 Gen 2
RAM8GB12GB
Lagerplads256GB/512GB256GB/512GB/1TB
Bagkameraer12MP f/1.8 hoved (83 ̊ FOV) + 12MP f/2.2 ultra-bred (123 ̊ FOV)50MP hoved, f/1.8,85 ̊ FOV + 12MP ultra-bred F2.2, 123 ̊ FOV + 10MP telefoto f/2.4, 36 ̊ FOV, 3X optisk zoom
Selfie kamera10MP F2.2, 85 ̊ FOV10MP f/2.2 85 ̊ FOV (ydre) 4MP f/1.8 80 ̊ FOV (indre)
Batteri3,700 mAh4,400 mAh
Størrelse71,9 x 165,1 x 6,9 mm (åben)67.1 x 154.9 x 13.4mm (foldet) og 129.9 x 154.9 x6.1mm (åben)
Vægt187 grams253 grams
FarverMint, Graphite, Cream, Lavender, Gray, Blue, Green, YellowIcy Blue, Phantom Black, Cream, Gray, Blue

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Design

Der burde ikke være nogen overraskelser i forhold til, hvordan disse foldbare er forskellige fra hinanden. Galaxy Z Flip 5 er den mere lommevenlige telefon, da dens clamshell-design følger den æstetik, som serien er kendt for – ligesom sidste års Galaxy Z Flip 4. I mellemtiden er Galaxy Z Fold 5 bedst egnet til superbrugere med sin tablet-agtige størrelse, når den er foldet ud.

En designændring, som de to deler, er det nye Flex Hinge, som Samsung udviklede, hvilket resulterer i nul åbninger, når de er foldet sammen. Der har været betydelige fremskridt inden for hængseldesign i løbet af det sidste år.

En anden interessant ting omkring deres design vedrører deres vandmodstand. Samsung har på dette område været foran sine rivaler, fordi Samsungs foldbare enheder er de eneste, der er ledsaget af IPX8-klassificeringer. Selvom vi håbede på en lille forbedring her på grund af deres nye design, måske op til en IP54-klassificering, forbliver den stadig IPX8. Det er stadig godt nok til, at de to kan modstå vandsprøjt til en vis grad.

Samsung Galaxy Z Flip 5 eller Samsung Galaxy Z Fold 5 er ankommet Hvad er forskellen
Kilde: Future

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Skærm

Samsung Galaxy Z Flip 5 får en mere markant ændring med sin skærm end Galaxy Z Fold 5. Det skyldes, at Samsung reagerer på konkurrenterne ved at øge størrelsen på Z Flip 5’s ydre coverskærm til 3,4 tommer, hvilket er et stort skridt op over Z Flip 4’s mindre 1,9-tommer Super AMOLED-skærm.

Det er en kærkommen opgradering til den mindre foldbare, da Galaxy Z Fold 5 ikke har en masse ændringer med nogen af skærmene. Foreløbigt skulle vi se en 6,2-tommer dækskærm og en 7,6-tommer indvendig skærm, begge ved hjælp af 120Hz opdateringshastigheder og AMOLED-skærme.

Alt i alt anbefaler vi Z Fold 5, hvis du har til hensigt at multitasking eller se videoer meget. Den er mere egnet til disse ting på grund af den større skærm.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Software

Når vi taler om produktivitet, så er det Galaxy Z Fold 5, der er det bedste valg at gå med. Det er på grund af de forbedringer, der er foretaget til dens enorme produktivitetspakke, som nu lader os bruge tohånds træk og slip-bevægelser mellem to apps, opdateret proceslinje, der lader os skifte mellem fire apps, der forbliver kørende i baggrunden, mere optimerede layouts til tredjepart apps og en slankere S Pen til dem, der køber den valgfri stylus.

Ud over det bevarer den den seneste version af Samsungs OneUI, og har den samme rene oplevelse som før, så når det kommer til deres kernefunktioner, er de stort set de samme på begge telefoner.

Hvad angår Samsung Galaxy Z Flip 5, er den største ændring af softwaren dens ydre skærm. Mens du 100% kan stole på bare at bruge Z Fold 5’s coverskærm uden en gang at skulle åbne telefonen for at bruge dens indvendige skærm, kan Z Flip 5 nu få adgang til alle apps gennem sin coverskærm – omend det kun er en håndfuld i øjeblikket. Vi håber, at Samsung vil være hurtige til at komme med understøttelse af flere apps, for lige nu er det primært widgets og notifikationer, der understøttes.

Derudover fortsætter Galaxy Z Fold 5 med at understøtte Samsung DeX, hvilket giver de desktop-agtig oplevelse ved blot at tilslutte en skærm til den.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Kameraer

I starten var der en del hype omkring kameraerne i disse to kommende foldbare, men vi fik mere eller mindre det samme sæt kameraer på begge foldbare. Galaxy Z Fold 5 tegner sig stadig til at være den overlegne telefon, primært fordi den bevarer det samme tredobbelte kameraopsætning som før. som består af en 50 MP hoved, 12 MP vidvinkel og en 10 MP telefoto med 3x optisk zoom.

Selvfølgelig er Z Fold 5’s tredobbelte kamerasystem mere nyttigt end Z Flip 5’s dobbeltkameraarrangement, som kun består af et 12MP hovedkamera parret med et 12MP ultrabredt.

Vi elsker, at begge foldbare gør det virkelig nemt at tage selfies i Flex Mode med deres bedre bagkameraer i modsætning til at bruge deres frontvendte. Vi er ivrige efter at se hvor gode disse nye kameraer er, men hvis sidste års telefoner er indikationer, satser vi på, at det bliver en sejr til Galaxy Z Fold 5. Den kunne måske være god nok til at blive en af de bedste kameratelefoner.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Ydeevne

Efter at have udnyttet Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy S23-serien tidligere i år, er det ikke en overraskelse, at det er den samme chip, der driver Samsungs nye foldbare enheder. Denne ekstra ydeevne er nyttig til alle de nye produktivitetsfunktioner i Galaxy Z Fold 5 og Z Flip 5.

En anden fordel ved at have Snapdragon 8 Gen 2-chippen, der driver Z Flip 5 og Z Fold 5, er forbedringerne af deres batterilevetid.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Batteri

Både Galaxy Z Flip 5’s 3.700 mAh- og Fold 5’s 4.4000 mAh-batteri understøtter 25W kablet opladning, 15W trådløs opladning og tilbyder omvendt trådløs opladning. Begge oplades også til omkring 50% på 30 minutter.

Ingen af telefonerne har fået et større batteri sammenlignet med sidste års model, til gengæld har Fold fået slankere design.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs. Samsung Galaxy Z Fold 5: Samlet set

I modsætning til tidligere år er det første gang, Samsung har seriøs konkurrence på det foldbare marked. Både Motorola Razr+ og Google Pixel Fold har vist sig at være værdige konkurrenter, hvilket betyder ekstra pres for Samsung Galaxy Z Flip 5 og Z Fold 5 til at overgå forventningerne.

Mellem de to føles Galaxy Z Flip 5 som den friskere, primært på grund af hvordan Samsung pryder den med en større ydre skærm. Den er sjov og let at bruge, endnu bedre til at tage selfies og optage video med, men superbrugere vil stadig gerne holde sig til Z Fold 5 for dens forbedrede produktivitet.

Du skal stadig bruge hele 14.799 kr. for Galaxy Z Fold 5 basismodellen, mod 9.499 kr. for Z Flip 5. Det er værd at bemærke, at disse basismodeller kommer med 256 GB lagerplads, hvilket er fordoblet hos Z Flip 5 denne gang i forhold til sidste års model.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.