Samsung bringer AI-drevet billedredigering fra Galaxy S23 til Galaxy S22

Galaxy S23

Sidste år udgav Samsung den eksperimentelle “Enhance-X” app, med det formål at tilbyde AI-infunderet billedredigering på deres telefoner. En betaversion blev rullet ud til Galaxy S23-telefoner tilbage i april, hvilket bragte disse værktøjer ud til masserne. Men hvad med folk med en enhed i Galaxy S22-serien? Det lyder til, at de ikke behøver vente meget længe før, det er deres tur til at kunne bruge Enhance-X.

Ifølge en fællesskabsforums moderator med ansvar for Galaxy-kameraopdateringer (via SamMobile), er Galaxy S22-versionen af Enhance-X-appen næsten færdig. Faktisk burde de af jer, der havde sidste års flagskib, få adgang til appen “om cirka 2-3 uger,” siger moderatoren – selvom denne tidsplan ikke er færdiggjort endnu.

Det viser sig, at Galaxy S23 og S22 heller ikke vil være de eneste enheder, der understøtter Enhance-X-appen. Samsung afslørede ikke mange detaljer udover, at understøttelse af andre enheder er undervejs – inklusive uspecificerede A-serie telefoner. Så der er en meget god chance for, at brugere af mellemklasse Galaxy A54-telefonen kan nyde AI-billedredigering i den nærmeste fremtid.

Det er ikke klart, hvornår Samsung vil frigive en stabil version af appen lige nu, og om andre enheder vil få betaadgang inden da. Vi bliver bare nødt til at vente og se, hvordan det udvikler sig i løbet af de kommende uger og måneder.

Hvad er Galaxy Enhance-X-appen?

Som navnet antyder, handler Galaxy Enhance-X-appen om at give dig de værktøjer, du skal bruge til at redigere og forbedre dine billeder, efter du har taget dem. Ideen er, at appens AI vil gøre det meste af arbejdet for dig ved at opdage fejl og mangler i billedet – inklusive støj, sløring, tab af detaljer og så videre.

Med AI-værktøjer til sin rådighed kan Enhance-X løse problemerne og forbedre billedet for dig. Dine muligheder er at få al redigering udført automatisk ved at bruge appens “Magic Button”, eller at bruge et sæt skydere og manuelt justere billedet efter din smag.

Redigeringsværktøjer inkluderet i appen omfatter udvidelse af det dynamiske område, opskalering til højere opløsningsniveauer, fjernelse af skygger, korrigering af linseforvrængning, forbedring af fokus og meget mere. Samsung hævder, at Enhance-X endda kan fjerne bølgemønstre, der typisk findes, når folk tager billeder af skærme eller tv-skærme.

Billeder gemmes som kopier og overskriver derfor ikke originalen. På den måde har du stadig alle dine billeder ved hånden, hvis det skulle ske, at AI ikke lige gør som du havde forventet. Derudover er appen stadig i beta, så det er ekstra vigtigt at have det ekstra sikkerhedsnet.

Galaxy S23-ejere kan allerede downloade betaen fra Galaxy App Store, og S22-ejere burde ikke have for lang tid at vente.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.