Android-telefoner kan endelig få en funktion, som Apple har tilbudt i årevis

Android 13

En ny Android 13-funktion kan lade dig justere, hvor lys din telefons lommelygte er. Og det er ved at være på tide, at dette bliver en standardindstilling på Android-telefoner, hvis beta-opdagelserne kommer til udgivelsesversionen af operativsystemet.

Android-ekspert Mishaal Rahman fra Esper (via XDA Developers) har i udviklerbetaen af Android 13 fundet to nye API’er ved navn getTorchStrengthLevel og turnOnTorchWithStrengthLevel. Mens den bruger det engelske engelske udtryk, er det indlysende, at disse API’er er relateret til indstillinger, der vil lade brugerne ændre lysstyrken på lommelygten.

At kunne justere denne mulighed er mere nyttigt, end du måske tror. Hvis du vil undgå at blænde nogen, mens du leder efter noget i mørket, er det høfligt at dæmpe lyset, mens hvis du skruer helt op, er du sikker på, at du kan se så meget som muligt.

Det faktum, at Android kun har tilladt brugere at tænde eller slukke for lommelygten indtil dette tidspunkt, er overraskende. Det har du kunnet gøre i iOS (ved at holde på lommelygteknappen i Kontrolcenter) i noget tid, og ligeledes i Samsungs One UI ved at holde på lommelygten i hurtige indstillinger. At få denne mulighed tilføjet som standard til Android betyder, at du ikke behøver at stole på din telefons producents tweaks til Android for at give dig muligheden: den vil bare være der, klar til brug.

Et potentielt problem er, at for at bruge disse nye kommandoer skal telefonerne opdatere deres kameraers hardwareabstraktionslag (HAL) såvel som den overordnede Android-software. Da HAL-opdateringer i øjeblikket ikke er påkrævet, for at sikre, at telefonproducenter kan certificere deres enheder til fire generationer af Android, er det muligt, at nogle virksomheder ikke vil lave denne HAL-opdatering og derfor ikke har adgang. Som Rahman dog skriver, er det svært at sige med sikkerhed, hvor stor en risiko dette er, da Googles krav til Android 13 endnu ikke er endelige.

Ud over disse nye lommelygtefunktioner er der mere at se frem til i Android 13, når du køber en ny telefon eller opdaterer din nuværende. Mere præcise foto- og videoadgangstilladelser til dine apps, nyt appikon-tema og rygter om et nyt system til overførsel af medier på tværs af enheder lyder alt sammen som værdifulde opgraderinger, og der vil uden tvivl være flere på vej i efterfølgende beta-tests helt op til den planlagte Android 13-udgivelsesdato i midten af sensommeren.

Læs mere: Bedste telefoner lige nu

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.