Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Hvilken skal du købe?

Hvilket Apple Watch har jeg Sådan identificerer du din Apple Watch-model

Forskellene mellem Apple Watch 8 vs Apple Watch Ultra er ret betydelige. Mens Apple Watch Series 8 mere eller mindre er en iterativ opdatering, er det robuste Apple Watch Ultra ulig noget andet smartwatch, vi har set fra Apple før – det ser ud til at være den største og længst holdbare Apple Watch nogensinde.

Apple annoncerede begge enheder ved Apple begivenheden den 7. september, og begge er tilgængelige nu. Så du undrer dig måske over, hvordan disse to enheder er sammenlignet med hinanden. Når du gennemgår Apple Watch Series 8 og Apple Watch Ultra side om side, vil du se forskelle i design, funktioner, batterilevetid og selvfølgelig pris.

Der er måske én gruppe potentielle kunder til Apple Watch Series 8, og en anden gruppe, der er bedre egnet til Apple Watch Ultra. Baseret på vores første indtryk og de vigtigste specifikationer kan du se, hvordan sammenligningen mellem Apple Watch 8 og Apple Watch Ultra er. Disse kunne trods alt være to af årets bedste smartwatches.

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Specifikationer sammenlignet

Apple Watch Series 8Apple Watch Ultra
Startpris3.899 kr.7.799 kr.
MaterialerAluminium, rustfrit stålTitanium
Størrelser41mm, 45mm49mm
Always On
Display
Ja (1000 nits)Ja (2000 nits)
Vandafvisende50 m100 m
SundhedssensorerTemperaturføling, EKG,
puls, blodilt
Temperaturføling, EKG,
puls, blodilt
Sikkerheds-
funktioner
Nød-SOS, falddetektion,
registrering af ulykke
Nød-SOS, falddetektion,
registrering af ulykke,
86 decibel sirene
ForbindelseNFC, WiFi, LTE,
Bluetooth 5.0, GPS (L1)
NFC, WiFi, LTE,
Bluetooth 5.3, GPS (L1 + L5)
Batterilevetid18 timer (36 med
energibesparende
funktion)
36 timer (60 med
energibesparende
funktion)

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Pris

Prisen er en af de største forskelle mellem Apple Watch 8 og Apple Watch Ultra. Apple Watch Series 8 starter ved 3.899 kr., som mange af de bedste Apple Watch-flagskibe før det. Mobilforbindelse kan fås til 1000 kr. ekstra til både 41 mm og 45 mm.

Apple Watch Ultra koster 7.799 kr., og kommer kun i én konfiguration med mobilunderstøttelse. Selvom den er ret dyr til sammenligning, vil vi bemærke, at rustfrit stål, titanium eller Edition-modeller af Apple Watch har været lige så dyre (eller dyrere.)

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Design

Der er stor forskel i design på disse ure. I modsætning til Apple Watch 8 vs. Apple Watch 7-designet, som er praktisk talt identisk, giver Apple Watch Ultra-designet et helt nyt look til Apples smartwatch-serie. Det er som skræddersyet til eventyr på tværs af al slags terræn.

Mest bemærkelsesværdigt har Apple Watch Ultra et titanium 49 mm urkasse. Det er det største Apple Watch nogensinde. Apple Watch Series 8 kommer i 41 mm og 45 mm størrelser (både i aluminium og rustfrit stål), hvor Apple Watch Ultra får 45 mm Series 8 til at se lille ud side om side. Ultra har også et fladt display, mens Series 8-skærmen bevarer en blød kurve.

Knapper er en anden synlig forskel, hvor Apple Watch Series 8 har den forventede digitale krone og sideknap på højre side af chassiset. Apple Watch Ultra har i mellemtiden en større digital krone med mere markante riller, der nu er placeret i en fremspringende forlængelse med den almindelige sideknap. På venstre side er der en ekstra handlingsknap, der kan hurtigstarte en tildelt funktion, samt et synligt højttalergitter.

Både Apple Watch Series 8 og Apple Watch Ultra kan tilpasses med Apple Watch-bånd, selvom Ultra har en unik samling af remme, der ser optimeret ud til specifikke udendørssportsgrene.

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Funktioner

Vi starter med, hvad der ikke er forskelligt mellem funktionerne i Apple Watch 8 og Apple Watch Ultra. Begge ure kører watchOS 9, har den nye hudtemperatursensor, ny registrering af ulykke, et velkendt sæt kommunikationsmuligheder, understøttelse af de bedste Apple Watch-apps, en komplet suite til fitness-sporing og meget mere. På det grundlæggende ligner de her meget hinanden.

Begge ure får endda den redesignede kompas-app, som nu lader dig gemme vejpunkter og spore dine skridt tilbage med en spor tilbage-funktion. Men når du kommer ind på, hvad der er anderledes, vil du se, at kun Apple Watch Ultra har den nyeste GPS-protokol (L5), der lover de mest præcise placeringsdata for nogen Apple Watch du kan få.

Apple Watch Ultra har også en ny sirene-app, der udnytter den højttaler, vi nævnte i designsektionen, til at ringe med en 86-decibel-alarm. Den kan tilsyneladende høres op til 180 meter væk. Selvom du ved, hvordan du bruger Apple Watch i nødstilfælde, giver denne sirene noget ekstra ro i sindet.

Der er også en Depth-app, der er eksklusiv til Apple Watch Ultra. Den kan automatisk begynde at måle et dyk under 1 m, hvor enheden er vandtæt op til 100 meter eller det dobbelte af dybden af Apple Watch-serien. 8. Apple arbejder sammen med Huish Outdoors om også at forvandle Apple Watch Ultra til en dykkercomputer. Det er lidt niche, men nogle af de bedste Garmin-ure til dykning har et publikum, så vi forestiller os, at Apple Watch Ultra også vil.

Alligevel ser Apple Watch Ultra ud til at have de bedste funktioner til folk, der har en passion for udendørsaktiviteter. De særlige softwarefunktioner er næsten udelukkende dedikeret til aktiviteter som vandreture, bjergbestigning, løb og vandsport.

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Batterilevetid

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra batterilevetid kan være det afgørende for både mange kunder, udendørs sportsentusiaster og gennemsnitlige brugere. Apple Watch Ultra holder 36 timer ved normal brug, hvilket er en fordobling af 18-timers estimatet for Apple Watch Series 8. Det er mere end to dages udholdenhed, hvilket er noget, vi har ønsket os fra Apple Watch i lang tid.

Med den nye Apple Watch energibesparende funktion, som deaktiverer batteridrænende funktioner som Always On Display og automatisk træningssporing, holder Apple Watch Series 8 op til 36 timer, og Apple Watch Ultra holder op til 60 timer.

Apple Watch 8 vs. Apple Watch Ultra: Samlet set

Apple Watch Ultra er uden tvivl et mere interessant smartwatch end Apple Watch 8. Når det er sagt vil Apple Watch 8 være det bedre smartwatch for de fleste. Apple Watch Ultra er bedst for dem, der ville drage fordel af udendørs sportsfunktioner, eller som kan retfærdiggøre at bruge 3000 kr. for dobbelt batterilevetid og større skærm.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.