Der er endelig ved at være vis konkurrence omkring den bedste foldbare telefontitel, da mindst én telefonproducent har forpligtet sig til at frigive en foldbar enhed senere i år for at udfordre Samsungs dominans. Og der kunne også være andre.
Men indtil disse enheder ankommer, fortsætter Samsung med at styre verden af foldbare telefoner, med både Galaxy Z Fold 5 og Galaxy Z Flip 5 tilgængelige for alle, der ønsker en telefon med en skærm, der kan udvides.
Det er derfor, du bør henvende dig til Samsung, hvis du leder efter den bedste foldbare telefon, selvom du bliver nødt til at beslutte dig for, hvilket design du foretrækker. Læs videre for at se, om Galaxy Z Fold 5 eller Galaxy Z Flip 5 er mere egnet til dine behov, eller om du skal vente med at se, hvilke nye enheder der kan dukke op inden årets udgang.
Top foldbare-telefoner i test
- Samsung Galaxy Z Fold 5 – Den bedste foldbare telefon lige nu
- Motorola Razr 40 Ultra – Bedste foldbare i flip-telefon stil
- Samsung Galaxy Z Flip 5 – Bedste flip-foldbar til kameraer
- Microsoft Surface Duo 2 – Bedste dobbelt-skærm telefon
De bedste foldbare telefoner du kan købe i dag
1. Samsung Galaxy Z Fold 5 – Den bedste foldbare telefon lige nu
Specifikationer
Hovedskærmstørrelse: 7,6 tommer (2176 x 1812)
Sekundær skærmstørrelse: 6,2 tommer (2316 x 904)
CPU: Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy
RAM/lagerplads: 12GB/256GB, 512GB, 1 TB
Samsung ændrede ikke meget ved Galaxy Z Fold 5 sammenlignet med Galaxy Z Fold 4, men forbedringen er nok til, at Samsung kan beholde sin plads øverst på listen.
Med et nyt Flex-hængsel, der gjorde Galaxy Z Fold 5 lettere og nemmere at folde fladt sammen, plus forbedringer til telefonens kameraer, hovedskærm, ydeevne og multi-tasking-evner, er den stadig foran konkurrenterne som en all-round foldbar toptelefon. . Men hvis du stadig kan finde en på udsalg (ideelt med rabat), kan Galaxy Z Fold 4 stadig være en bedre mulighed.
Læs hele vores anmeldelse af Galaxy Z Fold 5
2. Motorola Razr 40 Ultra – Bedste foldbare i flip-telefon stil
Specifikationer
Hovedskærmstørrelse: 6.9 tommer (2640 x 1080)
Sekundær skærmstørrelse: 3.6 tommer (1066 x 1056)
CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1
RAM/lagerplads: 8GB/256GB
Det tog Motorola et par forsøg, men de har endelig en foldbar telefon, der kan konkurrere med Samsungs tilbud. Og ikke bare konkurrere – vi mener, at Motorola Razr 40 Ultra er bedre end Galaxy Z Flip 5, hvis du kan lide en telefon i clamshell-stil.
Det, der hæver Razr 40 Ultra over Z Flip 5, er den store coverskærm, Motorola har på sin telefon. Med 3,6 tommer og med skarp opløsning er den stor nok til at køre apps uden nogensinde at skulle åbne telefonen. Når du gør det, er der en ekspansiv 6,9-tommer skærm, der venter på dig, og du kan fortsætte, hvor du slap med apps, du brugte på den ydre skærm. Telefonen er nem at bære rundt på, når den er lukket, og den solide hængselmekanisme lader Razr 40 Ultra forblive ren, når du har den åben.
Nogle vil måske synes den har en ældre processor, selvom det er det samme chipsæt som findes i Galaxy Z Flip 4. Men du vil ikke klage over batterilevetiden, da det er en af de bedste i en foldbar telefon.
Læs vores fulde anmeldelse af Motorola Razr 40 Ultra
3. Samsung Galaxy Z Flip 5 – Bedste flip-foldbar til kameraer
Specifikationer
Hovedskærmstørrelse: 6,7 tommer (2640 x 1080) Sekundær skærmstørrelse: 3.4 tommer(720 x 748) CPU: Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy RAM/lagerplads: 8GB/128GB, 256GB, 512GB
Desværre for Samsung producerer de ikke længere den bedste flip-stil telefon, der kan foldes ud. Men Galaxy Z Fold 5 er stadig et værdifuldt produkt takket være dens opgraderinger.
Det lille frontcover-display er nu blevet erstattet af et meget mere anvendeligt Flex-vindue, selvom du for det meste kun vil bruge det til app-widgets i stedet for fuld brug. Kameraerne forbliver gode, og med andre opgraderinger til design, batterilevetid og chipstyrke er den stadig værd at overveje. Hvis bare der havde været lidt flere opgraderinger, kunne den have været en mester ligesom sine forgængere.
4. Microsoft Surface Duo 2 – Bedste dobbelt-skærm telefon
Specifikationer
Hovedskærmstørrelse: 8,3 tommer (2688×1892)
Sekundær skærmstørrelse: 2 5,3-tommer skærme (1344×1892)
CPU: Snapdragon 888
RAM/Lagerplads: 8GB/128GB, 256GB, 512GB
I modsætning til Samsungs to telefoner er Microsoft Surface Duo 2 ikke rigtig en foldbar enhed. I stedet har den to separate 5,3-tommer skærme, der åbner op for at give dig et 8,3-tommers arbejdsområde. Du kan køre apps på tværs af de to skærme, selvom du bliver nødt til at kæmpe med et hul, der løber lige ned i midten af din app, hvor skærmene samles. Designet fungerer bedre, når du bruger optimerede apps, hvor forskellige opgaver henvises til forskellige skærme på Surface Duo. Du kan også multitaske ved at køre to apps på forskellige sider af enheden.
Microsoft fortjener kredit for at løse mange af problemerne med den første Surface Duo i denne efterfølger. Hardwaren er up-to-date, og designet er lige så elegant som altid. Men problemet med Microsofts tilgang er, at dette virkelig ikke er en udvidet arbejdsflade – i stedet er det to separate 5,3-tommers skærme, der er yderligere klemt af betydelige rammer. Surface Duo 2 repræsenterer en bedre telefon før, men det er stadig ikke den bedste storskærmsoplevelse derude.
Rygter tyder på, at Microsoft muligvis behandler designklagerne med Surface Duo 3. Og selvom det er en kærkommen nyhed, er vi langt væk fra at se den enhed.
Hvad skal man kigge efter i en foldbar telefon?
Før du køber en foldbar telefon, skal du overveje, hvad den slags enhed vil kunne gøre for dig, som en standardtelefon ikke kan. Selv med Galaxy Z Flip 4’s pris, betaler du stadig generelt mere for foldbare telefoner, så medmindre du virkelig har brug for den ekstra skærmplads, er du muligvis bedre stillet med en phablet eller en af de andre bedste telefoner, som vi har testet.
Hvis du tror, at en foldbar telefon vil hjælpe dig med at få tingene gjort, skal du dog være opmærksom på enhedens konstruktion. Tidlige foldbare telefoner som Galaxy Fold og originale Motorola Razr havde designmæssige særheder, der ikke var af den gode slags. Med Galaxy Z Fold 2 i 2020 lavede Samsung dog nogle kritiske ændringer, der gjorde telefonen mere tilbøjelig til at modstå daglig brug, og det arbejde er fortsat med efterfølgende modeller. Efter at have tilføjet vandafvisning til Galaxy Z Fold 3 arbejdede Samsung på et lettere, slankere hængsel til sine seneste foldbare enheder som Galaxy Z Fold 4 og Z Flip 4.
Der er to skærme at overveje, når du køber en foldbar telefon – den større interne skærm og en sekundær skærm, normalt på ydersiden af enheden. Find ud af, hvad du kan gøre med den udvendige skærm – kan du køre komplette apps, eller er den der bare for meddelelser og et par andre funktioner? Og understøtter skærmen noget som Samsungs kontinuitetsfunktion, hvor den app, du bruger på coverskærmen, venter på dig, når du åbner enheden?
Nogle foldbare telefoner kan faktisk ikke foldes. Microsoft Surface Duo 2 er for eksempel en enhed med to skærme, der åbner op for at afsløre to separate skærme. Mange af LGs nu afgåede telefoner tog samme tilgang.
Bortset fra størrelse, vil du gerne sikre dig, at en lukket foldbar telefon er noget, du er komfortabel med at bære rundt på. Derudover ser du på mange af de samme kriterier, som du ville bruge til at bedømme konventionelle telefoner. Det inkluderer processoren, kameraerne og – især – batterilevetiden. Når alt kommer til alt, er der normalt flere skærme til at holde tændt på en foldbar telefon.
Be the first to comment