De bedste kameratelefoner i 2021

De bedste kameratelefoner sørger for, at dine billeder ser bedst ud. Dette er især vigtigt, hvis din smartphone også fungerer som dit kamera. Det er derfor, Techtilalle har foretaget en omfattende kameratest på hver enkel enhed. Vi gennemgår, og evaluerer billedkvaliteten under en lang række forhold. Vi udfører også head-to-head sammenligninger for at sammenligne kameraets ydeevne mellem førende telefoner for at finde ud af, hvilken der tager de bedste billeder.

I disse dage er mobilkameraer mere sofistikerede, end de nogensinde har været, og langt bedre end et gennemsnitligt kamera. De fineste kameraer i telefoner blander indviklet optik og sensorer med softwarealgoritmer, der er afhængige af matematik og videnskab for at få det bedst mulige lys, farve og detaljer ud af ethvert scenarie. Det handler heller ikke kun om antallet af linser på bagsiden – nogle telefonproducenter udnytter ligefrem kunstig intelligens for at gøre deres efterbehandling endnu bedre.

Så der er meget mere, der gør sig gældende, når der skal laves et godt smartphone-kamera end en flot linse og en sensor med høj megapixel. Med det i tankerne og efter mange timers test har vi samlet denne liste over de bedste kameratelefoner til forskellige brugstyper og i en række forskellige prisklasser.

Hvad er de bedste kameratelefoner?

Du kan ikke gå helt galt i byen med nogen af Apples nye iPhone 12-modeller, der tager nogle af de bedste fotos, vi har set. Hvis du kan klare prisen på de 10.000 plus, så er den bedste af alle iPhone 12 Pro Max, takket være en større hovedsensor. Men en normal iPhone 12 kan absolut stå på egne ben, og har selv et fantastisk kamera trods én færre linse en pro-modellerne.

Trods utrolig gode billeder fra de nyeste Iphones modeller, står de overfor skarp konkurrence fra Samsung, især fremhævet af deres nyeste model Galaxy S21 Ultra. Telefonen har et par teleobjektiver og nogle gode softwarefunktioner. Det er også en toptelefon, hvis du skal lave meget video. Galaxy Note 20 Ultra forbliver en ekstremt alsidig kameratelefon takket være det sofistikerede kamerasystem med tredobbelt linse ledet af et superhøjtopløst 108 megapixel primært kamera og 12 MP telefoto med 5x optisk zoom.

De, der virkelig ønsker at maksimere deres fotografering på farten, men bruge så lidt som muligt, rådes til at tjekke Google Pixel 4a eller iPhone SE 2020. De er to af de bedste billige telefoner derude, fordi de garanterer fænomenal billedkvalitet på trods af, at de koster mindre end halvdelen af prisen af deres premium-kolleger.

På den anden side, hvis du kan lide Pixel 4a, men foretrækker noget lidt mere avanceret med en ultrabred linse og den ekstra fordel ved 5G, er den nye Pixel 5 et fantastisk valg. Mens vi har nogle problemer med Googles nyeste flagskib, vedrører ingen af dem kameraet, som er absolut fænomenalt over hele linjen. Pixel 4a 5G matcher Pixel 5s kameraydelse, mens den koster mindre.

Læs videre for at se nærmere på hver af de bedste kameratelefoner, der er tilgængelige nu.

De bedste kameratelefoner, du kan købe i dag

bedste kameratelefoner i 2021

1. iPhone 12 Pro Max

IPhone 12 Pro Max er den bedste kameratelefon, du kan købe, hvilket siger noget taget i betragtning af hvor stærk konkurrencen er. 12 Pro Max skiller sig ud sammenlignet med andre iPhone 12-modeller med sit hoved kamera. Den større sensor giver mere lys. Det inkluderer også et sensor-skift billedstabiliseringssystem, der resulterer i superstabil videooptagelse i Dolby Vision HDR.

Hovedkameraet på iPhone 12 Pro Max er forbundet med en ultrabred linse med 120 graders synsfelt og et 65 mm tele-kamera med en 2,5x optisk zoom og 12x digital zoom. Apples beregningsfotograferingsfunktioner er meget imponerende, hvilket inkluderer et forbedret Deep Fusion-system til udsøgte detaljer og Smart HDR 3, der leverer velafbalancerede fotos under udfordrende lysforhold. Med den indbyggede LiDAR-sensor kan du desuden tage portrætter selv i nattilstand.

IPhone 12 Pro Max kan endda optage fotos i ProRAW-tilstand for at give fotografer den ultimative fleksibilitet med hensyn til redigering.

 • Klassens bedste kamera
 • Fremragende batterilevetid
 • Imponerende 6,7-tommer skærm

 • Oplader sælges separat
 • En smule tung og pladskrævende

Se mere om prisen hos Computersalg her

2. Samsung Galaxy S21 Ultra

Den nyeste Galaxy S21 Ultra gør alt hvad den kan for at cementere Samsungs plads som kameratelefonen du skal have, hvis du vil have mere detaljerede billeder, når du zoomer ind. Samsung har udstyret Galaxy S21 Ultra med et par teleobjektiver – den ene med en 3x optisk zoom, den anden med en 10x – og resultaterne imponerede os i vores test. Understøttelse af en 100x digital zoom vender også tilbage, og nu er der en Zoom Lock-funktion, der hjælper dig med at holde disse billeder i fokus. En laserfokusføler supplerer også 108MP-hovedobjektivet.

Historien med Samsungs nye telefon handler dog ikke kun om hardware. Galaxy S21 Ultra har en række nye softwaretricks, der hjælper dig med at blive mere kreativ med dine fotos. Simple Take-funktionen fra sidste år er forbedret til nu at generere slowmotion-videoer, når du trykker på udløserknappen. Director’s View giver dig mulighed for at optage video fra både det forreste og bageste kamera samtidigt, og du kan også skifte mellem S21’s forskellige linser på farten.

Galaxy S21 Ultras evne til at optage 8K-video gør det til en fantastisk enhed at have, hvis du optager en masse video, og disse zoomlinser sætter iPhone på prøve. Dette er en fantastisk kameratelefon at have, hvis du er en Android-fan.

 • Dobbelt teleobjektiv
 • S Pen support
 • Dynamisk 6,8-tommer skærm
 • Ingen oplader i kassen
 • Mangler microSD-kortspor

Se mere om prisen hos Computersalg her

3. Google Pixel 5

Som Googles telefoner har tendens til at være, er Pixel 5 ikke den mest fantastiske kameratelefon set fra et hardwareperspektiv. Mountain View skiftede Pixel 4s teleobjektiv ud med en ultrabred efter anmodning fra kritikere og brugere, men det er virkelig den eneste målbare hardwareændring, der er i vente for den nyeste Pixel-flagskib.

Resten, som det altid er tilfældet med Pixel, sker i softwaren og efter billedet er taget. Og hold da op, kan Pixel 5 lave nogle magiske billeder ud det. Detaljeringsniveauet, især i optagelsesscenarier i mellem- og svagt lys, vises med denne enhed på højeste niveau. Googles Night Sight-funktion sætter Apples Night Mode i iPhone 11 Pro til skamme i vores sammenligning. IPhone 12 Pro har svaret tilbage, men det fjerner ikke det faktum, at Google har øget arbejdsindsatsen med kameraudvikling.

Det største minus for Pixel 5s kamera er ikke overraskende, at du kan få det væsentligt billigere, enten i enkeltlinsekonfiguration i Pixel 4a eller i nøjagtig samme dobbeltlinseskærm i Pixel 4a 5G. Det gør Pixel 5 til en relativt dårlig værdi i forhold til virksomhedens andre telefoner. Sammenlignet med branchen generelt er der dog næsten ingen konkurrence – Pixel 5s billeder er virkelig så flotte.

 • Smukt kompakt design
 • Fremragende kamera, nu med ultrabred linse
 • Nyttige softwarefunktioner
 • Undervældende præstation
 • Dyrt for hvad man får

Se mere om prisen hos Computersalg her

4. iPhone 12

Mens iPhone 12 Pro-modellerne sætter standarden for mobilfotografering, er iPhone 12 og iPhone 12 mini ikke langt bagefter. Mens de ikke har de samme optiske egenskaber som Pro-telefonerne – der er ingen dedikerede teleobjektiv her – drager iPhone 12 stadig fordel af Apples kamerasoftware og neurale motor. Det betyder, at funktioner som Night Mode, Deep Fusion og Smart HDR vises her.

Ligesom iPhone 12 Pro-tilstande kan iPhone 12 optage 4K HDR-video. Denne telefon optager også Dolby Vision-video, selvom den er begrænset til 30 FPS. Videoen, vi optog med vores iPhone 12, ser meget skarpere ud end noget, som de fleste nuværende Android-flagskibe kan producere. Hvis 10.000 er for meget, som du skal betale for iPhone 12 Pro, er denne telefon et godt valg.

 • Imponerende dobbeltkameraer
 • Utrolig ydeevne
 • Omfattende 5G-dækning
 • Kun 64 GB basislager
 • Digital zoom kunne stadig bruge lidt forbedringer.

Se mere om prisen hos Computersalg her

5. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra taber snævert ud til de tidligere telefoner på denne liste på grund af Samsungs lejlighedsvis ustabile efterbehandling, men vær sikker på – dette er stadig en fantastisk kameratelefon.

Note 20 Ultras 108-megapixelsensor, der viste lovende tegn i Galaxy S20 Ultra tidligt sidste år, men blev hæmmet af fejl, er blevet forbedret med brugen af en ny dedikeret laser auto-fokus sensor. 12-MP telefoto bruger et foldet linsedesign til at opnå 5x optisk effekt, som destruere de 2x optisk zoom på iPhone 12 Pro og kan levere tabsfri 10x zoom samt op til 50x digital zoom.

Galaxy Note 20 Ultra leverer ikke bedre fotos end Apples premium iPhones i alle tilfælde; for eksempel udglatter det ansigter for meget i portrætbilleder og har en tendens til at sætte for meget fokus på highlights. Men der er ikke meget, der adskiller den generelle billedkvalitet på disse telefoner, plus Note 20 Ultra tilbyder uden tvivl mere alsidighed takket være den høje megapixel-linse og den uforlignelige zoomkraft.

 • Dynamisk 6,9-tommer 120Hz-skærm.
 • Jævn S Pen ydeevne
 • Kraftigt 50x zoomkamera og laser autofokus
 • Meget god batterilevetid
 • Dyr

Se mere om prisen hos Computersalg her.

6. Pixel 4a 5G

Alt, hvad der er fantastisk ved Pixel 5s kamera, gælder også for Pixel 4a 5G. De to telefoner har trods alt den samme kamerahardware og drager fordel af Googles beregningsfotografering. Som et resultat matcher Pixel 4a 5G de billeder, Pixel 5 producerer, men gør det til en startpris, der er omkring 1500 kr. mindre.

Du foretager nogle kompromiser for at få Pixel 4a 5G. Skærmen opdateres med samme hastighed som de fleste telefoner i stedet for 90Hz, som den gør på Pixel 5. Googles flagskibstelefon leveres også med flere RAM, selvom Pixel 5 og 4a 5G bruger det samme Snapdragon 765G-chipsæt.

Det betyder, at du kan forvente samme ydelse på Pixel 4a 5G. Og den billigere telefons større skærm giver dig lidt mere plads til at arbejde med, når det er tid til at redigere eller dele dine fotos.

 • Fremragende kamerasoftware
 • God pris
 • Farverigt display
 • Dårlig batterilevetid
 • Ydeevne svarer ikke til andre Snapdragon 765G-telefoner

Se mere om prisen hos Computersalg her

7. Samsung Galaxy S21 Plus

Du kan let vælge Samsung Galaxy S21 Ultra som din go-to-kameratelefon, og det ville være et fremragende valg. S21 Ultra producerede de bedste fotos af nogen af Galaxy S21-modellerne, der blev frigivet i år. Men for 10.000 kr. er det ikke billigt. Men Samsung frigav tre S21-modeller, og hvis du stadig leder efter en stor telefon, skulle du tjekke Galaxy S21 Plus.

Mens den mangler de vanvittige zoomfunktioner i S21 Ultra, overgår den stadig de andre telefoner på denne liste på ren zoomkvalitet. Og den tager gode regelmæssige fotos, selvom Samsung kan lide at overeksponere lidt i efterproduktionen og anvende for meget ansigtsudjævning i portrætter og selfies.

Hvis du foretrækker en mindre enhed, der lettere kan puttes i lommen, har Galaxy S21 den samme kameraopsætning som S21 Plus, bare i en mindre størrelse. Den koster også mindre.

 • Smuk 120Hz skærm
 • Fremragende ydeevne
 • Vild zoom-funktion
 • Smukt design
 • Intet microSD-card slot eller oplader.

Se mere om prisen hos Computersalg her

8. Google Pixel 4a

Forskellen er, at Pixel’s éne linse drager fordel af al Googles billede “know-how”, fra Night Sight til Super Res Zoom og Live HDR +. Resultatet er ikke kun den bedste billige kameratelefon nogensinde, men en af de bedste kameratelefoner generelt, fordi den gør næsten alt, hvad Pixel 5 kan gøre til mindre end halvdelen af prisen. Og fordi der er 128 GB lagerplads indbygget, har du masser af plads til fotos og videoer sammenlignet med hvad du får fra de fleste budgettelefoner (inklusive 64 GB iPhone SE).

Pixel 4a har endda nogle tricks, hvor iPhone SE ikke kan følge med. Apples enhed mangler nattilstand og kan kun optage overfladiske dybdeskarphedsbilleder af mennesker – to begrænsninger, Pixel 4a ikke lider af. Hvis du vil tage de fineste fotos til mindst mulig penge, bør Googles bud være øverst på din liste.

 • Lys OLED-skærm
 • 128GB lager
 • Lav pris
 • Batteriets levetid kunne være bedre

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

9. iPhone SE (2020)

Den nye iPhone SE har iPhone 8s 12 megapixel, ƒ / 1,8 enkeltlinsekamera, men drager også fordel af Cupertinos A13 Bionic-processor til at få sat sine beregningsfotograferingsevner op i højt gear.

Resultaterne taler simpelthen for sig selv. Pixel 4a har en fordel, når det gælder fotografering om natten, såvel som dybdeskarphedsportrætter og digital zoom. Når det er sagt, er iPhone SE næsten lige så god i mange scenarier, da den drager fordel af mange af Apples sofistikerede billedteknikker, som Smart HDR og Semantic Rendering.

Da den mangler ultrabredde eller teleobjektiver, er den selvfølgelig ikke perfekt – men udover Googles telefon er dets kamera langt bedre end de fleste andre modeller inden for samme prisklasse, som du kan købe i dag. Samlet set, hvis du har brug for en ny telefon og ikke har så meget at bruge – og især hvis det skal være en iPhone – er der simpelthen ingen bedre handel derude lige nu end Iphone SE.

 • Meget overkommelig pris
 • Hurtig A13 Bionic-ydeevne
 • Fremragende kamera til prisen
 • Understøtter trådløs opladning
 • Store kanter

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

10. Moto G Power (2021)

Du tænker sikkert på batteriets levetid, ikke kameraer, når du tænker på Moto G Power-telefoner, men for en enhed på under 2000 kr. tager denne Motorola-enhed faktisk ret gode billeder. Den seneste udgave, Moto G Power (2021), øger hovedsensoren til 48MP, og det giver nogle gode fotos. Selvom Moto G Power kæmper med lavere lys. To speciallinser – et makrokamera og en dybdesensor – er dog nyttige i flere situationer.

 • Enestående batterilevetid
 • Udmærket ydeevne og fotos til prisen
 • Skærmen kunne være lysere
 • Fotos med svagt lys er så-som-så

Læs mere om prisen hos Computersalg her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.