Denne Android-trojaner har stjålet over 300.000 Facebook-konti

malware

Over 300.000 Android-brugere er blevet ofre for en nyligt opdaget kampagne, der bruger ondsindede apps til at inficere deres enheder med en trojaner, der er i stand til at hacke Facebook-konti.

Ifølge en ny rapport fra Zimperium har Schoolyard Bully Trojan været aktiv siden 2018, selvom cyberkriminelle på det seneste bruger tilsyneladende uskyldige uddannelsesapps i Google Play Butik og tredjeparts appbutikker til at distribuere den.

Facebook har over 2,96 milliarder månedlige brugere, hvilket er grunden til, at hackers fortsat angriber platformen, og denne trojaner er i stand til at stjæle e-mails, telefonnumre, adgangskoder, ID’er og fulde navne fra den. Og da genbrug af adgangskoder stadig er et stort problem, kan stjålne Facebook-adgangskoder ofte bruges til at få adgang til brugernes bankkonti.

Brug af ondsindede apps til at målrette mod ofre

I denne seneste kampagne bliver uddannelses-apps brugt til at distribuere Schoolyard Bully Trojan, primært til dem i Vietnam, men brugere fra 70 andre lande er også blevet ramt.

Disse ondsindede apps – som siden er blevet fjernet fra Play Butik – indeholder en chatmulighed, selvom brugere skal logge ind på deres Facebook-konto, før de kan bruge den.

Når en bruger forsøger at logge ind, bruger Schoolyard Bully JavaScript-indsprøjtning til at stjæle deres Facebook-legitimationsoplysninger, som derefter sendes til en kommando- og kontrolserver (C&C) drevet af disse hackers. Trojaneren er også i stand til at undgå antivirussoftware ved at bruge indbyggede biblioteker til at gemme C&C-dataene.

Ifølge Zimperium er Android-brugere i lande rundt om i verden, inklusive Danmark blevet ramt af Schoolyard Bully. Det faktiske antal lande kan dog være højere, da disse ondsindede apps stadig kan findes i tredjeparts appbutikker.

Hvis du ikke er sikker på hvordan man fjerner malvare fra en telefon, så har vi en guide, der viser det.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.