Formodede covers på iPhone 13 viser de største ændringer fra iPhone 12

Der er kommet nyt liv i iPhone 13-serien. Dog ikke via billeder af selve telefonen, men via et cover, som bruges til at beskytte telefonen.

Læs også: iPhone 13 anmeldelse

Cover-skaber Innocent har afsløret deres formodede kompatible covers til iPhone 13-serien. Når tilbehørsproducenter begynder at lave designs som disse bare uger før iPhone’s forventede lancering, er vi der, hvor alle leaks begynder at virke rigtige.

iPhone 13 kan have større kameramodul

Som vi kan se i sammenligningen med iPhone 12 Pro, kan iPhone 13 have et meget større kameramodul (også set på tidligere påståede lækede fotos), selvom arrangementet af linser stadig ser identisk ud.

(Billede kredit: Innocent/Svetapple)

Det ekstra plads i kamerablokken menes at give Apple mulighed for at tilføje større sensorer, nye linser til de ultravide kameraer og også sensor-skift-stabilisering til hovedkameraerne. Sensorskift blev set på iPhone 12 Pro Max sidste år, men rygtes til alle fire iPhone 13-modeller i år.

Som målene på billederne viser, bliver iPhone 13 Pro og iPhone Pro Max‘s kameraerne omkring 78 mm større diagonalt end iPhone 12 Pro’s kameraer og lidt over en halv centimeter større end iPhone 12 Pro Max’s.

Størrelsesforøgelsen på iPhone 13 og iPhone 13 mini ser dog ud til kun at være 0,27 cm. Dette kan skyldes, at Apple foretager ændringer i opsætningen af sensorerne og ikke har haft behov for at øge størrelsen så meget som for ikke-Pro-modellerne. Vi har set rygter, der går på at iPhone 13’s bagkameraer er diagonalt orienteret, i stedet for lodret, ligesom iPhone 12’erne er.

Det gælder også glassets størrelse i selve linserne. Alle iPhone 13-telefonerne ser ud til at gå et par trin op i størrelse, men den største ændring ser igen ud til at være mellem iPhone 12 Pro og iPhone 13 Pro, en forskel på 3,8 mm.

iPhone 13 – mindre notch

En af de mest synlige ændringer på forsiden af iPhone 13 siges at være dens meget mindre Face ID-notch. Baseret på målene fra Innocent kan der være en reduktion i størrelsen på over 25%. Det er blevet gjort ved at flytte tophøjttaleren op over de forreste sensorer i stedet for at have den på bjælken, som vi har set på hver iPhone siden iPhone X.

(Billede kredit: Innocent/Svetapple)

Hvis du er nysgerrig omkring målene, skulle iPhone 13-seriens notch efter sigene være 2,57 cm lang på det bredeste sted. Hvis du sammenligner det med den 3,45 cm lange notch på iPhone 12-serien, så er der en signifikant forskel. Det ser dog stadig ud til, at hakket forbliver den samme bredde, hvilket kan skuffe fans, der var på udkig efter en væsentlig større ændring.

iPhone 13 – tykkere design, men til hvad?

Innocent bemærkede også, at coveret kan være designet til en generelt tykkere iPhone. Sammenlignet med iPhone 12 Pro-etuiet er den nye iPhone 13 Pro en millimeter tykkere. Dette kan bare være en simpel designforskel, men da det siges at iPhone 13-serien tilføjer forbedret 5G og større batterier og 120Hz-skærme på Pro-modellerne, havde Apple måske brug for ekstra plads til at passe alt sammen ind.

Knapperne på iPhone 13 er flyttet

Hvis man kigger på coveret fra siden ses det også, hvordan strøm- og lydstyrkeknapperne og advarselsskyderen måske kommer til at sidde 6,2 mm længere nede ad siderne. Dette kan være for at give plads til nye komponenter i telefonen eller på grund af en ergonomisk ændring for at gøre det lettere for brugerne at nå knapperne med én hånd.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.