Hvad er forskellen på AirPods Pro og AirPods 3?

Med en pris, der er cirka 500 DKK dyrere end de almindelige AirPods 3, er der mange, der har svært ved at vælge mellem AirPods Pro og AirPods. I denne artikel vil vi give et overblik over de mest centrale funktioner og fordele, der adskiller AirPod Pro fra standard AirPods.

De to versioner har en masse vigtige funktioner, som de deler med hinanden. Disse omfatter muligheden for at oplade magnetisk via MagSafe-opladeren, H1-chippen, Hey Siri-funktionerne og IPX4-typen af sved- og vandmodstand. På grund af dens ekstra funktionaliteter har AirPod Pro mindre batterilevetid end standard AirPods, både i forhold til taletid og den tid, du kan lytte til din yndlingsmusik. Medmindre batterilevetiden er noget, der er virkelig vigtigt for dit valg, er forskellene mellem AirPods Pro og AirPods dog relativt beskedne.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

For mange vil det sandsynligvis være de ekstra funktioner, der vil afgøre, om AirPod Pro er et mere værdifuldt køb end AirPods. Og her er der især tre funktionaliteter, hvor AirPods Pro adskiller sig, og gør det til en af de bedste høretelefoner:

1. Aktiv Støjreduktion

En af de mest markante forskelle mellem AirPods 3 og AirPods Pro er funktionen af ​​aktiv støjreduktion. Denne funktion kan især være relevant for dig, hvis du lytter til musik i et miljø med meget baggrundsstøj. I betragtning af at mange af os bevæger os gennem mange forhold i løbet af dagen, hvor støjniveauet kan variere en del, såsom under transport eller på offentlige steder, kan det være præcis sådan en funktion, som du vil være taknemmelig for i det lange løb.

Den aktive støjreduktionsfunktion på AirPods Pro er meget justerbar og kan skifte mellem tre forskellige tilstande. Standardtilstanden kaldet “aktiv støjreduktion” (Active Noise Reduction) eliminerer både eksterne og interne lyde, så du kan lukke verden ude og fokusere fuldstændigt på musikken. Den anden tilstand kaldet “gennemsigtighed”(Transparency) giver dig mulighed for kun at lukke eksterne lyde ind, så du kan høre, hvad der foregår omkring dig. Denne funktion kan være praktisk i mange situationer, hvor du både skal kunne slappe af til noget musik, men også skal koncentrere dig om en igangværende opgave.

Det er meget nemt at skifte mellem de forskellige typer støjkontrol via dine andre Apple-enheder som iPhone, Apple watch, iPad eller din Macbook. Når du er på farten, kan du nemt skifte mellem enten den aktive støjreduktionstilstand eller gennemsigtighedstilstand gennem et let tryk på din AirPods Pro, som afgiver en let lyd, når du skifter mellem tilstande.

2. Design

En anden ting, der adskiller AirPods Pro fra de almindelige AirPods, er designet. AirPods Pro kommer med udskiftelige silikone ørepropper i stedet for den hårde plastikkant, der findes på standard AirPods. Dette kan være en stor fordel, hvis du er en af ​​de mange mennesker, der har problemer med, at disse falder ud af dine ører. Selvom dette kan være utroligt forskelligt fra person til person, er jeg en af ​​de personer, der jævnligt oplever, at standard AirPods ofte falder ud af mine ører. Dette kan være et særligt stort problem under bevægelse, såsom når jeg træner, løber eller går rundt, men når jeg bruger silikonepropperne, bliver de i mine ører.

Der er naturligvis delte meninger om, hvorvidt silikone ørepropperne er en funktionsforbedring eller gene. Mange mennesker oplever også ubehag, især fordi de går dybt ind i din ørekanal, og ikke alle vil kunne lide denne følelse. En anden udfordring med klassiske silikone ørepropper er, at de skaber et lille lufttryk i ørerne. Apple har dog formået at løse dette effektivt ved at designe dem, så luften kan strømme frit gennem øret, hvilket gør dem lige så behagelige som standard AirPods. Silikonepropperne er også justerbare og kommer med tre forskellige størrelser, som du frit kan skifte imellem, når du køber AirPods Pro.

3. Samtale-boost

Denne smarte funktion (Conversation Boost) giver dig muligheden for at gøre en samtale tydeligere, ved at bruge høretelefonernes indbyggede mikrofoner til at forstærke lyden. Det er en meget nyttig funktion for alle, der har brug for at høre ord og tale tydeligere og højere, og den kan være et uundværligt værktøj for enhver, der har et let hørebesvær eller et hørehandicap. Samtaleboost-funktionen er i øjeblikket kun tilgængelig med AirPods Pro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.