iPhone 15 Pro — 7 rygtede funktioner, der vil friste dig til at opgradere

iPhone 15 Pro

Du går sikkert og undre dig over, om det er nu, jeg skal opgraderer min iPhone. Er der kommet nok nye funktioner, der gør det værd at investere i en ny telefon. Og der er ingen tvivl om, at den nye Pro kommer med en masse nyt spændende tech, så derfor gennemgår vi det, så du kan blive mere sikker i den beslutning.

Her er de 7 største iPhone 15 Pro lækkede funktioner indtil videre, og hvorfor de kunne være nok for dig til at opgradere.

USB-C

Lightning er væk! Ja, iPhone 15-serien forventes i vid udstrækning endelig at droppe Lightning-indgangen til fordel for USB-C. Og Apple har bekræftet, at de anvender USB-C i iPhones. Vi har for nylig set billeder af den nye iPhones USB-C-port, så det virker som en selvfølge, at iPhone 15 Pro og Pro Max får indgangen sammen med iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

Mange af os har USB-C-kabler liggende nu for at oplade de bedste bærbare computere, tablets og andre gadgets, så du behøver sandsynligvis ikke gå ud for at få en ny oplader. Et knap så betryggende rygte siger dog, at Apple muligvis vil anvende et Made for iPhone (MFi)-program til USB-C, som kunne kræve certificering for at sikre kompatibilitet. Vi har også hørt, at Apple kunne tilbyde hurtigere opladning og overførselshastigheder gennem iPhone 15 Pro-serien, men det er kun spekulationer på nuværende tidspunkt.

A17 Bionic

iPhone 14 Pro-serien var allerede den hurtigste telefon i de fleste tests, men det betyder ikke, at der ikke er plads til forbedringer. For eksempel faldt iPhone 14 Pro bagefter Galaxy S23 Ultra i grafikbenchmarking.

Apple kommer angiveligt den nye A17 Bionic-chip til iPhone 15 Pro og Pro Max, som er verdens første chip lavet ved hjælp af en 3-nanometer-proces. Så du bør forvente endnu hurtigere ydeevne sammen med mere effektivitet.

iPhone 15 Pro-serien forventes stadig at have 6 GB RAM, men rygterne siger, at du får en ekstra GPU-kerne for bedre grafik.

Action knap

Ja, lyd/ringe-kontakten kan være fortid hos iPhone 15 Pro-serien, men jeg klager ikke på grund af det, der efter sigende kommer i stedet for. Den nye iPhone 15 Pro og Pro Max forventes begge at få en ny action/handlingsknap, som du kan bruge til at slå opkald fra, men også gøre meget mere.

I den seneste iOS 17 beta 4 fandt MacRumors’ Steve Moser en liste over genvejsnøgleord: Tilgængelighed, Genveje, Lydløs tilstand, Kamera, Lommelygte, Fokus, Forstørrelsesglas, Oversæt og Voice Memos. Det er mange muligheder, og jeg er sikker på, at der vil være mange flere muligheder i kombination med Genvejs-appen.

Titanium design

IPhone er generelt lavet til at være temmelig holdbar, men det ser ud til, at Apple tager tingene et skridt videre med iPhone 15 Pro-serien ved at bruge titanium i stedet for rustfrit stål til den omgivende ramme. Titanium er lettere og hårdere end aluminium og stål, hvilket skulle gøre at iPhone 15 Pro skulle blive lettere at bære, men også i stand til at modstå fald og stød bedre.

Titanium-båndet kommer dog ikke til at beskytte front- eller bagglasset, så jeg håber, at Apple kommer med et mere robust keramisk skjold til at beskytte din investering uden at skulle bruge et etui eller skærmbeskytter.

Periscope zoom (til Pro Max)

Den 3x optiske zoom på iPhone 14 Pro Max fungerer godt. Men Apple er stadig langt bagefter Galaxy S23 Ultra, som tilbyder dobbelte teleobjektiver (3x og 10x))

Den gode nyhed er, at iPhone 15 Pro Max efter sigende får et nyt periskop-zoomobjektiv med 6x forstørrelse. Dette ville være det dobbelte af iPhone 14 Pro Max, selvom det stadig er bag Samsungs specifikationer. Alligevel kan kvaliteten af iPhone 15 Pro Max’s billeder ende med at blive bedre.

Større batteri med stablet teknologi

iPhone 15 Pro og Pro Max skulle holde længere på en opladning end iPhone 14 Pro-serien, og ikke kun på grund af den nye 3nm-chip. Det rygtes, at iPhone 15 Pro får et større batteri på 3.650 mAh sammenlignet med 3.200 mAh til iPhone 14 Pro. Og iPhone 15 Pro Max kunne få et 4.852 mAh batteri, op fra 4.323 mAh på iPhone 14 Pro Max.

Dette er ikke et stort spring, men hver lille smule tæller med hensyn til batterikapacitet for de nye iPhone 15 Pros.

Op til 2 TB lagerplads

Jeg tager dette med et gran salt, men en lækker siger, at iPhone 15 Pro-serien kan komme med op til 2 TB lagerplads. Det lyder ret fantastisk, når man tænker på, at den maksimale mængde lige nu er 1 TB.

Selvfølgelig vil content creators elske at have denne mængde plads til at gemme 48MP ProRAW-billeder samt optage masser af 4K-video. Men jeg gyser ved at tænke på, hvad prisen vil være, da den nuværende 1TB-model af iPhone 14 Pro Max koster 16.499 kr. Hvis Apple hæver prisen som det rygtes, kan vi se en pris på 18.499 kr.

Konklusion

Normalt vil jeg give lignende råd, når jeg anmelder de nye iPhones. Hvis din nuværende model er 2 år eller yngre, er der som regel ingen grund til at opgradere nu, og din iPhone vil holde i mindst et år mere. Når du når tre år, er det værd at tage et kig for at se, hvor meget de nye iPhone-opgraderinger vil forbedre din oplevelse.

Baseret på hvad jeg hidtil har set fra alle de forskellige iPhone 15-rygter og lækager, tegner iPhone 15 Pro sig til at være værd at holde øje med. Men jeg venter, indtil jeg får de nye iPhones testet, før jeg foretager min endelige beslutning.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.