Netflix afslører, hvordan de vil blokere kontodeling

Netflix

Netflix slår ned på kontodeling og har beskrevet nogle af de foranstaltninger, de vil bruge for at forhindre det.

De har tidligere haft et reelt problem med kontodeling (adgangskodedeling) med familier og venner, der har adgang til det samme Netflix-abonnement, selv når de ikke bor i samme bygning. Ved udgangen af 2022 ansloges det, at mere end 100 millioner husstande deltager i kontodeling globalt.

En måde at imødegå dette på vil være en betalt kontodelingsplan, hvor det er muligt at betale lidt ekstra på det eksisterende abonnementsgebyr for at dele adgang med familiemedlemmer andre steder. Dette bliver i øjeblikket afprøvet i nogle få syd- og mellemamerikanske lande, såsom Argentina og Honduras.

De har dog også afsløret, hvordan de planlægger at bremse ubetalt kontodeling, med en vis afklaring, der vises i en ny FAQ-sektion på sin hjemmeside (takket være 9to5Mac).

Ved at bruge flere informationskilder, herunder IP-adresser, enheds-id’er og kontoaktivitet, vil de afgøre, om en bruger ser Netflix-indhold hjemmefra, væk, eller om en helt anden husstand har adgang til tjenesten.

For at sikre uafbrudt adgang skal Netflix-indhold ses via den primære Wi-Fi-kilde i kontoindehaverens hjem mindst én gang hver 31. dag. Dette skaber en “betroet enhed”, hævder streamingtjenesten. Hvis en ikke-betroet eller verificeret enhed uden for dette netværk også forsøger at få adgang til tjenesten i en “længere periode”, kan den blive blokeret.

For dem, der bekymrer sig om adgang, når de rejser eller er på ferie, vil den primære kontoindehaver være i stand til at gøre det uden problemer. Andre profiler på samme konto kan også få adgang til tjenesten i op til syv dage gennem en midlertidig kode, som kan anmodes om af kontohaveren.

Med hensyn til antallet af mennesker, der kan se Netflix samtidigt via den samme konto, kommer det an på det niveau, der abonneres på.

En Premium Plan giver f.eks. op til fire enheder adgang til tjenesten på samme tid. Der er ingen grænse for, hvor mange enheder der kan bruges til at se Netflix individuelt.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.