OnePlus Nord 3 anmeldelse: Endnu en mellemklasse vinder fra OnePlus?

OnePlus Nord 3 anmeldelse

OnePlus Nord 3 5G er officielt lanceret som en efterfølger til Nord 2T. Den nye Nord-telefon får massive opgraderinger på papiret i forhold til den model, den erstatter. OnePlus har givet den MediaTeks bedste chip og en primær kamerasensor fra OnePlus 11. Nord 3 tilbyder fortsat SuperVOOC-opladning, et kraftigt batteri og en 120Hz-skærm. Opgraderingerne kommer dog med en lille prisstigning i forhold til den udgående model.

Med alt det, der tilbydes, giver OnePlus Nord 3 5G så den bedste værdi for dine penge? Her er vores fulde test for at hjælpe dig med at finde ud af det.

OnePlus Nord 3 pris

OnePlus Nord 3 5G er blevet lanceret i to lagermuligheder. Basismodellen tilbyder 8 GB RAM og 128 GB lagerplads og er prissat til 3.699 kr. Den variant, vi har gennemgået, kommer med 16 GB RAM og 256 GB lagerplads og er prissat til 3.999 kr.

OnePlus Nord 3: Design og skærm

OnePlus Nord 3 anmeldelse

OnePlus Nord 3 5G ligner med sit design og farvemuligheder en premium-version af OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, som blev lanceret tidligere på året. Den nye telefon har let buede kanter på glasbagsiden, som er Corning Gorilla Glass 5. Den kommer i farverne Tempest Grey og Misty Green. Vi har fået tilsendt Tempest Grey-farven, som har et lækkert mat-tekstureret design. Begge farvemuligheder kommer med en IP54-klassificering for grundlæggende vand- og støvafvisning, noget der manglede på den tidligere model.

OnePlus Nord 3 5G har en flad plastikramme med en mat finish. På højre side har man alert-slideren og tænd/sluk-knappen. Lydstyrkeknappen er på venstre side. På den nederste kant er der plads til en USB Type-C-port, primær højttalergitter og mikrofon.

Jeg kan godt lide den overordnede følelse i hånden af OnePlus Nord 3 5G. De afrundede kanter på siderne sikrer, at rammen ikke føles særlig skarp, når man spiller spil eller holder telefonen i lange perioder. Vægtfordelingen er også god, og den føles ikke tung. For spec-nørderne derude, vejer Nord 3 193,5 g og måler 8,15 mm i tykkelse.

På forsiden har telefonen en høj 6,74-tommer ‘Super Fluid’ AMOLED-skærm. I modsætning til andre prisvenlige telefoner som fx Motorola Edge 40, tilbyder OnePlus Nord 3 5G en flad skærm i stedet for en buet kant. Rammene er ret tynde, inklusive hagen, som hjælper med at tilbyde mere skærm og giver en fordybende seeroplevelse.

Indhold set på OnePlus Nord 3’s 10-bit AMOLED-skærm med en 1,5K opløsning (2772×1240 pixels) ser sprødt ud. Skærmen producerer også levende farver, og med HDR10+-understøttelse på Netflix og Amazon Prime Video får du de dybe sorte farver. De dobbelte højttalere har Dolby Atmos-forbedring og tilbyder rig lyd. De bliver også høje nok til at fylde et lille rum.

OnePlus Nord 3 5G’s skærm tilbyder en touch-samplinghastighed på op til 1.000 Hz og har en dynamisk 120Hz opdateringshastighed. Jeg bemærkede ikke nogen hakken, mens jeg rullede, og animationerne føltes glatte.

Nord 3 5G har en fingeraftryksscanner på skærmen, som er ret hurtig til at autentificere og låse telefonen op, selvom den er placeret lidt lavt efter min smag. Alternativt kan du bruge den mindre sikre, men mere bekvemme AI-baserede ansigtsgenkendelse til godkendelse.

OnePlus Nord 3: Specifikationer og software

OnePlus Nord 3 test

OnePlus Nord 3 5G får flagskibskvalitet via MediaTek Dimensity 9000 SoC, som er baseret på en 4nm fremstillingsproces. SoC’en har en Mali G-710 GPU og er parret med op til 16 GB LPDDR5X RAM sammen med 256 GB UFS 3.1-lagerplads. Der er ingen stik til microSD-kort eller hovedtelefonstik. Telefonen understøtter, Bluetooth 5.3 og Wi-Fi 6-forbindelse. OnePlus Nord 3 5G har et 5.000mAh batteri og tilbyder 80W hurtigopladning.

Med hensyn til software starter OnePlus Nord 3 5G med Oxygen OS 13.1 baseret på Android 13. OnePlus’ brugerdefinerede skin er kendt for at tilbyde en masse personaliserings- og tilpasningsmuligheder. Du kan ikke kun ændre baggrunde og temaer, men også justere ikonets form, størrelse og skrifttyper. Oxygen OS 13.1 understøtter Androids Material You-tema, som giver dig mulighed for at matche system- og UI-farverne til tapetets.

Nord 3 5G kommer forudindlæst med en masse OnePlus- og Oppo-apps, såsom Zen Space, Community, O Relax, OnePlus Store, Clone Phone osv. Der er meget få forudinstallerede tredjeparts-apps som Netflix, Amazon Prime Video og Spotify.

OnePlus har lovet at levere tre store Android-opdateringer og fire års sikkerhedsrettelser til Nord 3 5G. Dette er den længste support, som en Nord-smartphone nogensinde har modtaget ved lanceringen.

OnePlus Nord 3: Ydeevne og batterilevetid

OnePlus Nord 3 har som sagt en MediaTek Dimensity 9000 SoC gemt inde i sig. Dette giver en betydelig forbedring af telefonens ydeevne sammenlignet med dens forgænger. I benchmark-tests opnår telefonen en score på 2360 i Wild Life Extreme, hvilket er det højeste i mellemsegementet. Desuden udmærker Nord 3 5G sig på Geekbench, der scorer 984 point i single-core testen og 3.284 point i multi-core testen. I CPU Throttle-testen demonstrerer telefonen minimal throttling, hvor ydeevnen falder ned til 80 procent fra dens topniveau.

GPU-testene hvor fokus er på on-screen er ikke helt så imponerende, da Nord 3 har højere opløsning end 1080p og den ikke understøtter spil/benching med høj frame rate, medmindre en specifik udvikler/OnePlus-partnerskab opstår.

OnePlus Nord 3 anmeldelse

På den anden side har GPU’en inde i Dimensity 9000-chippen imponerende råstyrke Mali-G710 med 10 kerner er den bedste GPU i dens klasse, og den slår nemt alle andre telefoner og udvisker grænserne mellem mellemklasse og flagskibssegmentet.

Når det kom til brug under rigtige forhold er den også ganske imponerende. Under al min tid med den oplevede jeg aldrig nogen mærkbare opbremsninger under multitasking eller spil. OnePlus Nord 3 5G håndterede ubesværet ressourcekrævende opgaver såsom at spille tunge spil med HD-grafik og en jævn 90fps, uden at støde på nogen forsinkelser eller problemer med frame drop. Telefonen har 4.129 mm2 dampkammerkøling, der hjælper med at sprede varmen. Jeg bemærkede stigningen i enhedens temperatur, mens jeg udførte intensive opgaver i længere tid, hvilket er acceptabelt.

Med hensyn til batterilevetid kan OnePlus Nord 3 5G holde en hel dag på én opladning. Den gennemsnitlige skærm-tid, som jeg fik, var omkring otte timer og 30 minutter på dage med medium brug. På dage, hvor jeg spillede spil og tog fotos og videoer, faldt det til syv timer og 15 minutter. Telefonen tager omkring 40 minutter at oplade fra 1-100 procent ved hjælp af den medfølgende oplader.

OnePlus Nord 3: Kameraer

OnePlus Nord 3 5G har en tredobbelt kameraopsætning på bagsiden. Dette inkluderer et 50-megapixel Sony IMX890 primært kamera med optisk billedstabilisering (OIS), et 8-megapixel ultrabredt kamera og et 2-megapixel makrokamera.

Det primære kameras ydeevne i dagslys er ganske imponerende. Du får gode detaljer og dynamisk rækkevidde og farver ser levende ud. Det lykkedes at tage nogle detaljerede og farvenøjagtige billeder, selv når det var ret overskyet eller regnede udenfor.

Optagelser i portrættilstand giver god baggrundssløring, mens den får hudtonerne rigtige. I svagt lys er der en god eksponeringsbalance mellem højlys og skygger. Det gode her er, at nattehimlen ser grå ud og ikke mørkeblå. Indtil videre er OnePlus Nord 3’s primære kameraydelse en af de bedste, jeg har set i mellemklasseegmentet.

Det ultrabrede kamera er dog ret gennemsnitligt. Til at begynde med er farvetemperaturen anderledes sammenlignet med hovedkameraet med lidt køligere toner. Som forventet er detaljerne svagere, især omkring de forvrængede kanter. 16-megapixel frontkameraets dagslys ydeevne er god til prisen. Den får menneskelige hudfarver til at se rigtige ud det meste af tiden, og sløringen i portrættilstanden ser også naturlig ud.

Videoer fra OnePlus Nord 3 5G er også ret imponerende til prisen. Det bagerste kamera kan optage op til 4K 60fps videoer. Ydeevnen for det dynamiske område er ret godt, og det samme er farverne, som er tæt på naturlige.

OnePlus Nord 3: Endelige dom

OnePlus Nord 3 er let at holde af – den har en imponerende højopløsningsskærm med endnu mere imponerende tynde rammer og udskæring. Flagskibs-hardwaren er en rigtig godbid i denne prisklasse, og det samme er flagskibets batterilevetid og opladning. Og vi kan ikke andet end at værdsætte den IP54-klassificerede krop, et godt skridt, der giver ekstra ro i sindet.

Kameraet er blevet forbedret siden Nord 2, uden tvivl. Hovedkameraet tager fantastiske billeder og videoer, både dag og nat, og det samme gør det ultravide skydespil. Overbehandlet en smule, selvfølgelig, men stadig bedre end hvad Nord 2 havde at tilbyde.

Selfie-kameraet er en smule skuffende, og da OnePlus Nord 3 er en BBK-lavet telefon, tilbyder den ikke spil med høj frame rate.

Selv med disse mindre ting formår Nord 3 at imponere os med alt andet – skærm, ydeevne, højttalere, opladningshastighed og batterilevetid, overordnet kamerakvalitet, lækker OxygenOS. Den lanceres også til en konkurrencedygtig pris, og vi foreslår, at du sætter Nord 3 højt på din liste over dit næste smartphone-køb.

Opsumering
Dato
Produktnavn
OnePlus Nord 3
Bedømmelse
51star1star1star1star1star
OnePlus Nord 3
kr. 3.699