Samsung ændrer vigtige Galaxy S22 og S22 Plus specifikationer – her er hvad der sker

Hvis man tjekker Samsung Galaxy S22-seriens specifikationer ser man en masse imponerende tal og fine funktioner. Men alt efter hvilken tabel man kigger på, er der to forskellige tal for Galaxy S22 og Galaxy S22 Plus‘ opdateringshastigheder, som tegner meget forskellige billeder af telefonernes muligheder.

I specifikationsarket, der blev sendt ud på lanceringsdagen, havde Galaxy S22 og Galaxy S22 Plus en adaptiv opdateringshastighed, der kunne skalere mellem 10 – 120Hz (1 – 120Hz på Galaxy S22 Ultra). Men som påpeget af skærmkonsulent Ross Young, er den samme Galaxy S22 og S22 Plus pressemeddelelse blevet opdateret til at sige, at den mindste skærmopdateringshastighed er 48Hz i stedet for 10, som det var på Galaxy S21 og Galaxy S21 Plus sidste år.

Og for at gøre forvirringen endnu større, hvis man ser på specifikationerne på Samsungs egen hjemmeside, så er 10Hz – 120Hz-specifikationen stadig angivet.

Young mener, at 48Hz-tallet er det korrekte tal, og har en mulig forklaring på, hvorfor der er uoverensstemmelse mellem de forskellige specifikationer. Han foreslår, at mens LTPS-skærme (som brugt på Galaxy S22 og Plus) kan få den ned til 10Hz under testforhold, er det ikke muligt på de telefoner, som forbrugerne rent faktisk får.

Derfor har Samsung brugt sine laboratorieresultater i den første runde markedsføringsmateriale, men ændrer nu dette for bedre at repræsentere det produkt, brugerne faktisk vil kunne købe.

Betyder opdateringshastighedsspecifikationen faktisk noget?

Samsung har som sådan vildledt forbrugere med denne 10Hz minimum spec liste, selvom det ikke behøver at være det, der burde have den afgørende betydning. Du får stadig den lovede 120Hz maksimale opdateringshastighed, når du har brug for det, og du sparer stadig batteri, når telefonen går ned til minimum 48Hz.

Den højere minimumsopdateringshastighed betyder, at strømbesparelserne vil blive reduceret noget, hvilket kan betyde dårlige nyheder for S22 og S22 Plus’ batterilevetid, især da Samsung har reduceret størrelsen på batterierne i disse to telefoner sammenlignet med sidste år. Vi bliver nødt til at se, hvordan de scorer i batteritest.

Udover dette får du stadig fordelen af Samsungs ekstremt lyse skærme, der går op til 1.750 nits på Galaxy S22 Plus. Uanset hvad, så har Galaxy S22 Ultra stadig den bedste skærm med en 6,8-tommer LTPO-skærm, der angiveligt er i stand til en adaptiv 1Hz til 120Hz opdateringshastighed. Den tilbyder den samme lysstyrke på 1.750 nit som Galaxy S22 Plus og fungerer med telefonens indbyggede S Pen.

Hvis jeg overvejede at købe en S22, ville jeg være skuffet over, at skærmen ikke var helt så god, som Samsung oprindeligt havde hævdet. Jeg tror dog ikke, det er en ting, der er værd at annullere din Galaxy S22-forudbestilling over. På den lyse side, da telefonen først kommer på butikshylderne den 25. februar, har du stadig chancen for at få dine penge tilbage, hvis du ikke er interesseret i telefonen mere.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.