Sony WH-1000XM5 trådløse, over-ear-hovedtelefoner med aktiv støjreduktion er noget særligt – især når vi snakker høretelefoner, de erstatter (Sony WH-1000XM4), der bredt blev anset for at være de bedste trådløse høretelefoner, du kunne købe, men havde også alle de rigtige egenskaber til også at være blandt de bedste hovedtelefoner, når det kom til lyd.
Så det er en lettelse at kunne rapportere, at WH-1000XM5 fortsætter, hvor XM4 slap. Fremragende lydkvalitet i enhver henseende, forbedret støjreduktion og et meget troværdigt øko-tilgang gør dem lige så overbevisende som den model, de erstatter.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Design
Sony har haft lidt af en nytænkning, hvad angår designet af WH-1000XM5. De er bestemt anderledes end den udgående WH-1000XM4, i hvert fald når det drejer sig om trådløse over-ear-hovedtelefoner.
De har en mere strømlinet form end deres forgænger med et aerodynamisk design, der forbedrer luftstrømmen hen over hovedtelefonrammen for at reducere vindstøj.
Branding er minimal – bare et lille “Sony”-logo på hvert hængsel – og ørekopperne og pandebåndet er praktisk talt uden funktioner og helt anonyme. WH-1000XM5 fås i sort eller ecru (hvor der står “uinspirerende beige”) og er for det meste lavet af acrylonitril-butadienstyren (ABS). Sony er meget opsat på ABS lige nu – det er et meget nyttigt materiale i akustisk henseende, og i betragtning af at det for det meste er lavet af genbrugsplast og kan genbruges igen ved slutningen af dets levetid, er det super økovenligt.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Komfort
WH-1000XM5 er blandt de lettere premium trådløse over-ear hovedtelefoner, der findes. Og takket være en kombination af omhyggeligt bøjledesign, blødt kunstlæder og en smule memoryskum i ørekoppen og den centrale del af indersiden af pandebåndet, er de ikke mere besværlige at have på, end vægten antyder.
Ørekopperne har fornuftige dimensioner, så med mindre dine ører er ekstraordinær store burde de sidde fint. I modsætning til en hel del alternative designs, så vil Sony’s høretelefoner heller ikke være dårlige til dem med mindre hoveder. Men selvom de uden tvivl er komfortable, så gør sammensætningen af materialerne i ørepuderne, at de bliver hurtig varme sammenlignet nogle konkurrerende designs.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Betjeningselementer
Du har mange muligheder her, og selvom det er gode nyheder, er den bedste nyhed, at de alle fungerer rigtig, rigtig godt.
Den kapacitive berøringsflade på højre ørekop håndterer de åbenlyse ting på en ensartet og pålidelig måde. Her kan du uden problemer håndtere ‘afspil/pause’, ‘lydstyrke op/ned’, ‘spring frem/tilbage’ og ‘besvar/afslut/afvis opkald’. Den venstre ørekop har i mellemtiden en fysisk knap, der giver dig mulighed for at skifte gennem dine støjreducerende muligheder (‘tændt’ eller ‘omgivende lyd’).
Niveauet af ‘omgivelseslyd’, du gerne vil høre, kan angives i kontrolappen ‘Høretelefoner’ – og det er langt fra den eneste facilitet, appen indeholder. Her kan du justere EQ-indstillinger, tillade aktiv støjreduktion for at tilpasse sig dine specifikke omstændigheder eller omgivelser, konfigurere XM5 til brug med Sonys 360 Reality Audio rumlige lydalgoritme og tillade hovedtelefonerne at forbinde trådløst til to enheder samtidigt. Det er en stabil, nyttig og fuldt udstyret app, og faktisk er den bedre end stort set ethvert alternativ, jeg er stødt på.
WH-1000XM5 har i alt otte mikrofoner, og ud over støjreduktion og telefoni er de også involveret i stemmeassistent-interaktion. Sony vil naturligvis arbejde med din kildeafspillers indbyggede stemmeassistent, men de har også Amazon Alexa indbygget. Og uanset hvilken stemmeassistent du vælger, er Sony i stand til at kommunikere med dem klart og konsekvent.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Lydkvalitet
WH-1000XM5 bruger et par fuld-range dynamiske drivere lavet af forstærket mica til at levere lyd. Dette virker på papiret som et tilbageskridt – fordi de kun er 30 mm i diameter, hvilket er mindre end dem, der er monteret på den udgående XM4, og mindre end driverne, der er monteret på stort set alle over-ear hovedtelefoner, der kan sammenlignes med dem.
Lydkampen er dog ikke vundet eller tabt på papiret, og XM5 spilder lidt tid på at demonstrere, at det ikke er, hvor store dine drivere er, men hvad du gør med dem, der tæller. I enhver henseende er de overbevisende og fornøjelige at lytte med.
Hele vejen igennem var tonaliteten neutral og naturlig, med kun den mindste antydning af, at højdepunkterne blev rullet af. Lave frekvenser var muskuløse, men adrætte, fyldt med detaljer og tekstur og leverede et ordnet fundament uden at overskygge præsentationen længere oppe i frekvensområdet. Dette tillader mellemtonefrekvenser, hvor vokalen sidder, at blive leveret uhindret – og fordi detaljeniveauerne er lige så overdådige her, betyder det, at XM5 er omtrent lige så kommunikativ og velformuleret som alle andre hovedtelefoner i denne prisklasse. I den øverste ende havde XM5’erne den gode smag til ikke at blive revet for meget med, men formåede alligevel en fin glans med høje diskantlyde.
Frekvenser fra bunden af området til toppen var jævne. Der er et godt rytmisk udtryk i musikken, og mere end nok dynamisk frihøjde til at lægge ordentlig afstand mellem de mere stille, mere kontemplative øjeblikke og de hæsblæsende kontrapunkter. Detaljeniveauerne var, som allerede observeret, høje og vær meget opmærksom på selv den mest flygtige, forbigående information indeholdt i en optagelse for at tegne et fuldt og levende billede.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Aktiv støjreduktion
Nyhederne om aktiv støjreduktion er endnu bedre. Sony-hovedtelefoner har selvfølgelig altid været der, når det drejer sig om lydkvalitet, men har ofte været ‘meget gode’ frem for ‘fantastiske’, når det drejer sig om støjreduktion – men det er ikke tilfældet her.
Uden at efterlade noget spor af, hvor hårdt ANC-kredsløbet fungerer, så afviser XM5 stort set al ekstern lyd og efterlader en dejlig mørk baggrund. Hvilket betyder, at XM5 nu kan sammenlignes med de bedste støjdæmpende høretelefoner (hvilket, lad os se det i øjnene, betyder Bose).
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Batterilevetid
WH-1000XM5 er god for 30 timer mellem opladninger, hvis du har aktiv støjreduktion slået til, og det vil stige til så meget som 40 timer, hvis du slukker for det. XM5 har brug for 3,5 timer for at gå fra ‘flad’ til fuld, når den oplader via USB-C-indgangen på højre ørekop, og kan beholde en times strøm efter 10 minutter eller deromkring. Men i modsætning til det produkt, de erstatter, er XM5 USB-PD (Power Delivery)-kompatible, og opladet på denne måde kan de få tre timers strøm efter blot tre minutter.
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Opkaldskvalitet og tilslutningsmuligheder
Nævnte vi de otte mikrofoner? De hjælper XM5 med at give opkaldskvalitet på niveau, som man kan beskrive som ‘eksemplarisk’. Vindstøj holdes på et minimum, og begge ender af en samtale viser sig at være tydelige og direkte. Det er svært at vide, hvad man ellers realistisk kan bede om.
XM5’erne bruger Bluetooth 5.2 til trådløs forbindelse, og – som med XM4’erne – er den kompatibel med SBC, AAC og LDAC codecs. Den vedvarende mangel på enhver aptX-codec-involvering er dog en skuffelse.
Hvis det værste sker med hensyn til batterilevetid, er der en 3,5 mm analog indgang på den venstre ørekop og et 3,5 mm til 3,5 mm kabel medfølger i bæretasken (så længe du har en kilde med et passende udgangsstik ).
Sony WH-1000XM5 anmeldelse: Bedømmelse
Forventningerne har været høje til ankomsten af Sonys næste generations XM-serie over-ear hovedtelefoner, og med hensyn til den samlede ydeevne er disse forventninger blevet opretholdt.
Det gælder især, når det drejer sig om ANC-ydeevne, som viser rivalerne, at de har brug for at forbedre dem, såvel som deres prisværdige økologiske tilgang, som Sony har formået at bringe med deres brug af materialer i hovedtelefonerne og emballagen.
Uanset hvad du gør af den underspillede designæstetik og prisstigningen, er kombinationen af lydkvalitet, støjreduktion og interaktion imponerende over hele linjen, og den næste generation af Sony WH-1000XM5 er et godt skridt fremad.
Be the first to comment