Store opgraderinger til iPhone 14’s frontkamera

iPhone 14

Gør dig klar til muligvis de bedste selfies på iPhone 14. Nogle store ændringer er tilsyneladende på vej til det frontvendte kamera på alle modeller, der virkelig kunne øge billedkvaliteten.

Ifølge Ming-Chi Kuo, en Apple-analytiker, der er bekendt med virksomhedens forsyningskæde, vil dette års flagskibs iPhone-serie få autofokus på deres selfie-kameraer for første gang. Kuo fortsætter med at nævne, hvilke firmaer der laver de forskellige dele af kameraet, men for os gennemsnitlige brugere er disse de vigtigste takeaways.

Rygter om iPhone 14 frontkamera

  • iPhone 14 og iPhone 14 Pro-serien er begge tippet til at få autofokus, hvilket burde resultere i klarere billeder.
  • Et nyt 6-delt objektiv forventes at erstatte det 5-delte objektiv, hvilket skulle føre til færre forvrængninger i billederne.
  • iPhone 14 er også tippet til at få en bredere f/1.9 blænde, der slipper mere lys ind end den nuværende f/2.2 sensor. Det ville betyde bedre kvalitet i svagt lys.

I øjeblikket bruger iPhone selfie-kameraet fast fokus, hvilket betyder, at du kun får de klareste billeder, hvis du holder telefonen i en vis afstand fra dit ansigt. Autofokus vil i stedet betyde, at kameraet vil være i stand til at tilpasse sig forskellige afstande, hvilket giver dig mere frihed til at tage billeder, som du ønsker.

Læs også: Bedste kameratelefoner

Med hensyn til specifikke opgraderinger siger Kuo, at det nye selfie-kameramodul vil tilføje en stemmespolemotor (VCM) til at drive autofokus plus et 6-delt objektiv, en opgradering i forhold til det nuværende 5-delte objektiv. Et 6P-objektiv bør sørge for færre forvrængninger og artefakter i dine selfie-billeder, da disse kan være forårsaget af refleksioner i kameraer med mindre komplekse objektiver.

Tidligere rygter har sagt, at selfie-shooteren også vil bruge en ny, bredere f/1.9-blænde (nuværende iPhones bruger en f/2.2-blænde). En bredere blænde betyder, at mere lys skinner på sensoren nedenunder, og det burde give en bedre ydeevne under dårlige lysforhold. Det vil dog også betyde en lavere dybdeskarphed, så Apple bliver nødt til at omarbejde sin portrættilstandsalgoritme og andre kameraeffekter for at kompensere.

Hvis Apple holder sig til deres sædvanlige tidsplan, bør vi se iPhone 14-debuten til september.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.