iPhone 13 har stadig ikke disse 5 nyttige funktioner tilgængelige på Android-telefoner

Billede kredit: Front Page Tech

IPhone 13 har meget at tilbyde, men Samsung og andre Android-telefonproducenter er stadig foran på nogle punkter.

Apple gav iPhone-ejere masser at glæde sig over med iPhone 13. Fra sin nye “cinematic” videotilstand til dens længere batterilevetid og ekstra lagerplads, er iPhone 13 en velkommen forbedring i forhold til sin forgænger. Men der er stadig et par nyttige funktioner Apples telefoner mangler i forhold til Android-konkurrenter som Samsungs Galaxy S21.

For eksempel har mange Android-telefoner en kantløs skærm med et notch-frit design og en fingeraftrykssensor indbygget i displayet. Disse funktioner er heller ikke nye og har været tilgængelige på nogle Android-telefoner i årevis.

Læs også: De bedste Android-telefoner lige nu

Når det er sagt, er iPhone kommet langt i løbet af de sidste to år. Inden iPhone 13 debuterede, fik iPhone 11 og iPhone 12 funktioner, der tidligere kun var tilgængelige på Android-enheder, som f.eks. 5G-understøttelse, OLED-skærmteknologi på de almindelige modeller og nattilstand på kameraet.

Din telefonpræference vil sandsynligvis komme an på, om du foretrækker iOS eller Android frem for specifikke funktioner. Uanset hvad, er der stadig et par områder, hvor vi gerne ser iPhone indhente Android.

1. Et notch-frit design

Samsung galaxy s21 uden synlige rammer og notch

IPhone 13’s notch er ikke helt så bred som på iPhone 12’erne, men det er bestemt til stede. Mange Android-producenter har på den anden side formået at designe skærme, hvor frontkameraet stort set ikke er synligt, hvilket får telefonens forside til at føles mere som en fin glasplade.

Samsungs Galaxy S21-smartphones har for eksempel et lille hul til kameraet placeret nær toppen af skærmen, og det har implementeret lignende designs på sine flagskibsenheder siden Galaxy S10 blev lanceret i 2019. Det samme kan siges om Googles Pixel 5a og OnePlus 9.

Der kan dog være en god grund til, at iPhone’s notch er større end udskæringen på Samsungs telefon og andre Android-enheder. IPhones hak indeholder mere end bare selfiekameraet; Det er også her, sensorerne, der driver Apples Face ID -ansigtsgenkendelsesfunktion, er placeret. Face ID er generelt blevet anset for at være forud for konkurrenterne og mere sikkert.

2. En skærm, der kan vise tid og kalenderbegivenheder, selv når den er på standby

Når din iPhone-skærm er slukket, bliver din telefon til en tom sort rektangel. Men mange moderne Android-telefoner kan vise oplysninger som tid og kalenderbegivenheder, selv når skærmen sover. Producenter som Samsung, Google og Xiaomi har alle udgivet telefoner med skærme, der indeholder always-on-display funktioner.

Det er nyttigt, når man bare hurtigt vil kontrollere hvad klokken er eller se tiden på sit næste møde uden at blive distraheret ved at skulle tage sin telefon op.

3. Muligheden for at oplade andre enheder, når du ikke er i nærheden af en stikkontakt

Mange mennesker har for vane at oplade deres telefoner natten over. Men hvis du ejer et smartwatch eller trådløse øretelefoner, er der en god chance for, at du har glemt at tilslutte dem mindst én gang.

Android-telefoner som Samsungs Galaxy S21, Googles Pixel 5 og ældre Galaxy-telefoner som S20 og S10 har en funktion, der kan være nyttig i situationer som denne. Samsung kalder det Wireless Power Share og Google kalder det Battery Share, men de gør basalt set det samme. Bagsiden af disse enheder kan fungere som trådløse opladningsplader til produkter, der er kompatible med Qi-standarden for trådløs opladning, som findes på de fleste moderne telefoner og tilbehør.

Apple nævnte ikke denne funktion under lanceringen af iPhone 13, så vi kan kun antage, at virksomhedens nyeste smartphones ikke understøtter dette. Men der har været nogle tidligere hints om, at Apple i det mindste overvejer at bringe sådan teknologi til iPhone. I oktober 2020 dukkede FCC-ansøgninger op, hvilket tyder på, at iPhone 12 var i stand til at bruge denne trådløse opladning, sandsynligvis til at oplade dine AirPods.

4. En fingeraftrykslæser på skærmen til oplåsning af din telefon

Face ID fungerer godt det meste af tiden, men du vil komme ud i situationer, hvor den ikke er helt optimal, fx. hvis du har en maske på. Hvis du er en iPhone-ejer uden et Apple Watch, savner du sandsynligvis de gamle dage, hvor du bare kunne hvile tommelfingeren på startknappen for at låse din iPhone op.

Desværre ændrer det sig ikke med iPhone 13. Android-telefonproducenter som Samsung og OnePlus, på den anden side, tager en anden tilgang. Samsung har bygget fingeraftryksscannere ind i skærmene på sine Galaxy S-telefoner siden Galaxy S10 blev lanceret i 2019. Du finder også en fingeraftrykslæser integreret i skærmene på OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro.

5. En oplader, der også fungerer med Mac’er og ikke-Apple-enheder

Ville det ikke være rart, hvis du kunne bruge den samme oplader til at oplade din iPhone og Mac? Du skal dog ikke få dine forhåbninger for højt op.

IPhone 13, ligesom alle iPhone-modeller siden iPhone 5, indeholder Apples egne Lightning-port til opladning. Du kan også oplade iPhone 13 via Apples MagSafe-oplader eller en standard Qi-oplader, men hvis du vil tilslutte den, skal du bruge Lightning.

Det er ærgerligt, at der ikke er nogen USB-C-understøttelse på iPhone, på trods af at det er opladningsstandarden på Apples iPad Air, iPad Pro, MacBook-bærbare computere og den helt nye iPad Mini. At kunne bruge en type oplader til at oplade alle sine enheder er præcis den type enkelhed, vi gerne vil se fra Apple.

USB-C er den etablerede opladningsstandard på Android-enheder, uanset om du køber en telefon fra Samsung, OnePlus, Google eller Motorola. Det er ingen tvivl om, at disse medfølgende USB-C-kabler er meget mere anvendelige og nyttige end iPhones, da du også kan bruge dem med andre enheder og tilbehør.

Det er uklart, om vi nogensinde vil se USB-C komme til iPhone. Det siges, at Apple arbejder på en port-fri iPhone, og dens MagSafe-opladningssystem virker bestemt som et skridt i den retning.

Læs også: De bedste iPhones i 2021

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.