iPhone 13 Pro 120Hz-skærm er nu så godt som sikker – takket være Samsung

Billede kredit: LetsGoDigital

Samsung vil angiveligt levere skærme med høj opdatering til Apple.

Hvis der er en iPhone 13-funktion, der har fået stor opmærksomhed op mod dens efterårsudgivelse – udover udsigten til et mindre notch – er det ideen om, at nogle iPhones kunne få et display med en hurtigere opdateringshastighed. En ny rapport giver en endnu bedre indikation om, at det er på vej til at blive realiseret for iPhone 13 Pro-modellerne.

Elec rapporterer, at Apple har fremvist en leverandør til de stive printplader, der er nødvendige for OLED-skærme med telefonens bundkort. Og den leverandør er Apples største rival inden for smartphone området, Samsung.

Læs også: iPhone 13 Udgivelsesdato, pris, specifikationer og leaks
Læs også: Samsung Galaxy S21 Ultra anmeldelse

Det er ikke uhørt for Apple og Samsung at samarbejde. Den koreanske elektronikgigant forsyner allerede Apple med OLED-skærme, så det er fornuftigt nok, at Apple også henvender sig til virksomheden omkring RFPCB. Ifølge The Elec-rapporten skal disse printplader bruges i de bedste iPhone 13 Pro-modellerne, og de vil dermed drage fordel af RFPCBs evne til hurtig transmission af elektriske signaler. Sagt på en anden måde, dette er det seneste tegn på, at iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max vil have hurtigopdaterende skærme, der bruger polykrystallinsk oxid ved lav temperatur, eller LTPO-teknologi.

De nuværende iPhone 12-modeller har funktioner, der opdateres ved 60Hz, hvilket er standard for de fleste telefoner. I de sidste to år har et stigende antal telefoner ledet af Samsungs flagskibsmodeller begyndt at lave skærme med hurtigere opdateringshastigheder – Galaxy S21-serien når for eksempel 120Hz.

Denne trio af Samsung-telefoner bruger også LTPO-teknologi, som gør det muligt for telefonen at dynamisk justere opdateringshastigheden, afhængigt af om du er i gang med en aktivitet, der drager fordel af den hurtigere hastighed. Hvis du f.eks. Ruller ned ad en webside, betyder en høj 120Hz-hastighed, at strygning går lettere på din skærm. Andre gange, når du laver noget statisk som at se på et billede, kan en LTPO-skærm sænke opdateringshastigheden for at spare på batteriet.

Nyheden om, at Samsung leverer disse printplader til Apple, øger sandsynligheden for, at iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max vil følge Galaxy S21 og andre telefoner ved at bruge dynamisk opdaterende skærme, når de ankommer til efteråret. Det vil udfylde et stort hul mellem iPhone og nogle af de førende Android-enheder.

IPhone 13 og iPhone 13 mini, der også er beregnet til efterårsudgivelse, vil sandsynligvis holde fast ved 60Hz opdateringshastigheder på sine OLED-skærme.

Apple har endnu ikke annonceret noget om iPhone 13, men det er en ret god mulighed for, at telefonen er langt inde produktionen. Rygter om den nye enhed antyder, at Apple frigiver fire modeller, der alle er drevet af A15 Bionic-chip og hvor størrelsen på notchen på frontdisplayet mindskes på alle de nye iPhones. Vi forventer at høre mere om Apples iPhone 13-planer, når vi nærmer os den forventede lanceringsdato i september.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.