iPhone 13 Rygter: De 6 største opgraderinger, vi ser komme

Fra satellitkommunikation til 120Hz-skærme – disse er de hidtil største iPhone 13-rygter.

IPhone 13 kunne blive annonceret allerede d. 14. september baseret på de seneste rygter, og det betyder, at mange spekulerer på, hvad den nye iPhone kunne byde på, og om det er opgraderingen værd.

Vi kan ikke besvare det sidste spørgsmål, før vi laver vores egen iPhone 13-anmeldelse, men vi har masser af rapporter og lækager, der tilsammen har givet et ret klart billede af, hvad vi kan forvente af den nye iPhone 13-serie.

Læs også: De bedste telefoner lige nu

Faktisk er nogle af rygterne kommet her i sidste time, herunder muligheden for satellitforbindelse. Og vi hører, at iPhone 13 muligvis kan koste mere denne gang på grund af forøget produktionsomkostninger.

Her er de 6 største iPhone 13-funktioner og opgraderinger, vi hidtil har hørt om, herunder ikke indlysende ting som en hurtigere A15 Bionic-chip.

iPhone 13 satellitkommunikation

Her er et iPhone 13 leak, vi ikke så komme. Ifølge Apple-analytiker Ming-Chi Kuo vil iPhone 13 have satellitkommunikation via en brugerdefineret version af Qualcomm X60-modemet og et muligt samarbejde med Globalstar. Når funktionen er aktiveret, vil funktionen give brugerne mulighed for at foretage opkald og tekst uden brug af en mobilforbindelse. Dette ville være meget praktisk og måske endda redde liv for dem, der er uden for rækkevidde af traditionelle mobilmaster.

Selvom satellitforbindelse lyder overbevisende, er det uklart, hvor omfattende denne support vil være. Ifølge Bloomberg kunne Apple planlægge at bruge iPhones mulighed til at oprette forbindelse til satellit som en del af planerne for at aktivere et alarmsystem, hvor du vil kunne sende beskeder til kontakter og beredskabstjenester, når en mobilforbindelse ikke er tilgængelig.

iPhone 13 Pro 120Hz skærm

I flere måneder har vi set rygter om iPhone 13 endelig komme med en 120Hz-skærm, hvilket ville muliggøre en jævnere rulning og generel ydeevne. Vi forventer også, at Apple ville optimere et antal spil i Apple Arcade for at drage fordel af den højere opdateringshastighed.

Den dårlige nyhed er, at denne opgradering angiveligt kun kommer til iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, idet ProMotion-navnet bruges til at beskrive funktionen. Vi håber virkelig, at dette rygte ikke er sandt, da nogen af de bedste Android-telefoner tilbyder hurtigopdaterende skærme, og kan endda fås til en fordelagtig pris, men nu må vi se. Måske vil iPhone 13 gå op til 120Hz, men ProMotion-skærmene på Pro-modellerne vil kunne skaleres yderligere for at spare batterilevetid.

iPhone 13 kameraer portræt tilstand, video og astrofotografering

iPhone 13-kameraer skulle efter sigende få en række hardwareopgraderinger, herunder sensorskiftstabilisering på alle fire modeller og et forbedret ultrabred objektiv på iPhone 13 Pro-modellerne med autofokus. Der kan også være et foldet optisk zoomobjektiv på iPhone 13 Pro og/eller Pro Max.

Men det jeg er mest begejstret for, er de rygter, der omhandler opgraderingen af deres “computational photography” (eller kamerasoftware, som andre virksomheder vil kalde det) på de nye iPhones, herunder portrætfunktion og astrofotografering. Portrættilstandsvideo er ikke ny, da den findes på velkendte telefoner som Galaxy S21 Ultra, men iPhone tager generelt bedre portrætbilleder end Samsungs telefoner, så jeg er spændt på at se, hvordan Apple kan gøre bokeh-effekten overbevisende i videoer.

Astrofotografering kan blive større end som så, da iPhones har kæmpet med at tage billeder af nattehimlen i årevis. Det kan være ekstremt svært at få et godt billede af månen, så det ville være rart at få mere opmærksomhed på dette særlige område af natbilleder.

Always-on displays

For at holde dine forventninger realistisk, så kan dette være endnu en iPhone 13-funktion, der er begrænset til Pro -modellerne, da det kan kræve en 120Hz-skærm for at fungere bedst. Uanset hvad er det bemærkelsesværdigt, at iPhone 13-serien endelig kommer med en skærm, der altid er tændt, hvilket angiveligt ville gøre det muligt for dig at kontrollere tid, batteristatus og muligvis meddelelser uden helt at tænde skærmen. Dette vil formentlig spare dig for batterilevetid.

Afhængigt af hvordan Apple implementerer always-on displays på iPhone 13, kan det i sin enkelthed være en lavere strømtilstand og samtidig vise dig alt, hvad din typiske låseskærm gør, men med lavere lysstyrke. Eller Apple kunne gå et skridt videre end konkurrenterne og vise widgets i en always-on displays tilstand. Men vi bliver nødt til at se, hvordan Apple ville udrulle en funktion, der har været på Galaxy-telefoner i årevis.

iPhone 13 mindre notch

Ja, jeg ville ønske, at iPhone’s notch helt forsvandt, men det er rart at vide, at Apple muligvis kan reducere iPhone 13-notched med op til 25%. Dette vil angiveligt blive opnået via mere kompakte TrueDepth-sensorer og Apple kan potentielt flytte højttaleren væk fra notch-området og længere op på telefonen.

Notched har været en torn i øjet siden iPhone X blev lanceret i 2017, men jeg vil mene, det har været det værd, taget i betragtning af, hvor godt Touch ID fungerer. Jeg er dog stadig glad for, at vi måske kan få lidt mere skærmplads tilbage.

Større batterier og længere batterilevetid

Resultaterne af batterilevetiden for iPhone 12 imponerede os ikke ligefrem med undtagelse af iPhone 12 Pro Max, så vi er glade for at kunne rapportere, at alle fire nye iPhone 13-modeller skulle få større batterier. Dette bør resultere i længere batterilevetid.

For eksempel skulle iPhone 13 mini få et 2.406 mAh batteri, op fra 2.227 mAh på 12 mini, mens den almindelige iPhone 13 ville gå fra 2.815 til 3.095 mAh. Det samme gælder iPhone 13 Pro, der forventes at have den samme størrelse 6,1 tommer. Endelig siges det, at iPhone 13 Pro Max hopper fra 3.687 mAh til 4.352 mAh.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.