OnePlus Nord 2T følger den seks-måneders opdateringsplan, som ellers tidligere kun har gældt for deres flagskibstelefoner, trods denne nye telefon er mere en mellemklasses-enhed. Nord 2T erstatter OnePlus Nord 2, som indtil nu har været en af de bedste billige telefoner, man kan købe.
Den gode nyhed er, at OnePlus Nord 2T forbedrer en allerede fremragende telefon. Den dårlige nyhed er, at konkurrencen lige så langsomt har hentet ind på den.
Af forbedringer har OnePlus sænket Nord 2T’s basispris, mens chipsættet opdatereres og opladningshastigheden øges. Nord 2T ser ud til at prøve at adskille sig fra selv dens stærkeste konkurrenter som Samsung Galaxy A53, iPhone SE (2022) og den kommende Google Pixel 6a.
Som du vil kunne se i vores OnePlus Nord 2T anmeldelse, er basismodellen et godt køb, hvis du vil erstatte din telefon med en fint udstyret telefon og til en udmærket pris. Hvis du dog vil have mere ud af din enhed – især med hensyn til fremtidige Android-opdateringer – er det bedre at vælge noget andet eller vente til juli, hvor vi finder ud af, hvad Pixel 6a kan.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Design
Det lidt generiske design, der var over Nord 2, og som også var et af kritikpunkterne, har OnePlus fået ændret og givet Nord 2T et mere unikt udseende. Forsiden af den nye telefon er identisk med sin forgænger med et hul i venstre hjørne af kameraet og en optisk fingeraftrykssensor på skærmen. De metaliserede plastik sideskinner med de farvetilpassede strøm- og volumenknapper og normal/vibrerende/støjsvag alarmskyder ser også ens ud. Men bagsiden af Nord 2T har et helt nyt design, der ikke helt ligner nogen OnePlus før den.
Den gamle Nord 2 havde et forenklet kamera-område, med hoved- og ultrabrede kameraer stablet oven på hinanden, med mono-objektivet gemt ind på siden. Nord 2T har taget dette to-cirkel-design og øget deres størrelse, så de ultrabrede og mono-sensorer nu deler det samme sted på bagsiden. Det pynter helt sikkert op i designet, men der er meget spildplads i forhold til det gamle design, og det føles måske lidt som om OnePlus forsøger at få kameraerne til at se mere imponerende ud, end de er.
Der er igen to farver at vælge imellem: den matte Grey Shadow og blanke Jade Fog. Jade-versionen, som jeg prøvede, ser interessant ud og skifter mellem sølv og grøn afhængigt af, hvordan du ser på telefonen, men bagsiden får meget nemt fingeraftryk.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Skærm
Ligesom Nord 2 bruger Nord 2T en 6,4-tommer FHD AMOLED-skærm med en 90Hz opdateringshastighed. Det er lidt mindre end Galaxy A53s skærm, som også har fordelen af en 120Hz opdateringshastighed. Nord er dog større end Pixel 6a på 6,1-tommer og iPhone SE på 4,7-tommer, og som begge kun har en 60Hz opdateringshastighed. Det burde gøre rulning på Nord 2T’s skærm noget mere glat.
Den eneste forskel mellem Nord 2 og Nord 2Ts skærme, er nye omgivende lyssensorer på bagsiden og forsiden af 2T, der kan bedømme lysstyrken i dine omgivelser og justere skærmen derefter.
Telefonens skærm er også rigtig skarp i direkte sollys, og man kan tydeligt se den klare lyse skærm, når man går uden for.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Kamera
Fotografering er stadig en vigtig del af OnePlus Nord 2Ts arsenal. Selvom hardwaren ikke har ændret sig, lægger OnePlus vægt på forbedringer af Nords billeder, især natfotografering, takket være det nye chipsæt, der driver telefonen.
Nord 2T har en trio af 50MP, 8MP ultrawide og 2MP mono-sensorer på bagsiden, med et 32MP selfie-kamera på forsiden. Den har optisk billedstabilisering og i godt lys giver den skarpe, detaljefyldte billeder, der generelt er godt eksponerede. Den tager 13 MP-billeder som standard, men du kan skifte til 50 MP, hvis du vil have endnu mere detaljerede billeder.
Det ultrabrede kamera er ikke helt så stærkt som hoved-kameraet, men igen producerer det skarpe, godt eksponerede billeder i godt lys. Jeg kan ikke rigtig klage over nogen af kameraerne, når det kommer til deres evne til at tage kvalitets stillbilleder under gode lysforhold.
Telefonens portrættilstand gør et fint stykke arbejde uden at være ekstraordinær. Den skærer tingene i forgrunden udmærket ud, men slører baggrunden mindre overbevisende. Og OnePlus’ Nightscape-tilstand er blevet væsentlig bedre, men mangler stadig lidt finesse i detaljerne.
Du får heller ikke ekstraordinær videooptagelse. Ligesom Nord 2 før den, er Nord 2T kun i stand til at optage 4K ved 30 fps og så er det en smule ustabilt. Du skal ned til 1080p ved 60 fps, hvis du vil have jævn, glat video.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Ydeevne
OnePlus har skiftet Dimensity 1200-AI-chippen fra Nord 2 til en nyere Dimensity 1300-model i Nord 2T. Det er en mindre opgradering, baseret på benchmark-test.
Jeg testede den grundlæggende 8GB-model på Geekbnech 5 CPU-benchmark, 3DMarks Wild Life Unlimted og Wild Life Extreme Unlimited GPU-benchmark. Resultaterne og sammenligningerne med Galaxy A53 og iPhone SE er nedenfor.
OnePlus Nord 2T | Samsung Galaxy A53 | iPhone SE (2022) | |
Geekbench 5 (single-core/multi-core) | 420 / 2,672 | 745 / 1,888 | 1,718 / 4,482 |
3DMark Wild Life Unlimited (score/frames per sekund) | 4,522 / 27.1 | 2,268 / 14 | 8,352 / 50 |
3DMark Wild Life Extreme Unlimited (score/frames per sekund) | 1,295 / 7.8 | 623 / 4 | 1,943 / 12 |
Nord scorede en usædvanlig lav single core score på Geekbench 5 testen, men på Geekbench multi-core score og andre benchmarks slår OnePlus telefonen stadig Galaxy A53. Til ingens overraskelse slog iPhone SE dog de andre rimelig overlegent takket være dens A15 Bionic-chip, der er taget fra iPhone 13.
Husk på, at Nord 2T 12 GB RAM-versionen sandsynligvis ville klare sig bedre på nogle af disse tests. Faktisk scorede 12GB RAM Nord 2 et overlegent Geekbench 5-resultat.
I daglig brug præsterede Nord 2T ganske udmærket, da jeg prøvede nogle mobilspil. Der var lidt hakken hist og her, plus grafikken var forståeligt nok ikke så sprød, som den er på dyrere telefoner, men den kørte generelt jævn og var ganske responsiv.
En sidste ting at nævne her – lagerkapacitet. Du kan få 128 GB eller 256 GB lagerplads på Nord 2T afhængigt af versionen. iPhone SE starter ved blot 64 GB, og dens 128 GB-variant er dyrere end 256 GB Nord. Galaxy A53 har kun 128 GB muligheder, men Samsungs telefon har et microSD-kortplads med op til 1 TB plads. Nord 2T har ikke et microSD slot.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Batteri og opladning
Den mest væsentlige opgradering fra OnePlus Nord 2 er Nord 2Ts opladningssystem. Mens Nord 2 ikke var langsom med sin 65W kablede opladning, så tager Nord 2T den 80W opladning, der blev introduceret med forårets OnePlus 10 Pro flagskib, og dermed en endnu hurtigere batteriopfyldning.
I vores egen test nåede en tom Nord 2T op på 59% efter 15 minutters opladning. Efter 31 minutter var telefonen fuldt opladet. Det er langt hurtigere end Galaxy A53 klarede med sin maksimale opladningshastighed på 25W (46% på 30 minutter), og Samsungs telefon kommer ikke engang med en oplader i æsken som OnePlus Nord 2T gør.
Den superhurtige oplader bruges til et 4.500 mAh-batteri med to celler, hvilket svarer til den kapacitet, du ville forvente for denne størrelse telefon. Strømforsyningen drænede omkring 12% efter 2 timers YouTube-visning, hvilket er et godt tegn på, at telefonen nemt holder en dags moderat til tung brug. Man skal ikke bekymre sig om at have den opladeren med sig hele tiden.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Software
OnePlus har bragt den seneste version af deres Android 12-baserede OxygenOS til Nord 2T. Det betyder, at du får den velkendte, men flotte grænseflade, vi har set på enheder som OnePlus 10 Pro. Med meget lidt bloatware og nogle smarte detaljer som en ny hylde med widgets, der er tilgængelig fra øverste højre hjørne, er Oxygen OS stadig en af vores foretrukne Android-versioner.
Når det kommer til opdateringer lover OnePlus to år med fulde platformopdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer. Det er ikke fantastisk, da du får fem års sikkerhedsopdateringer med Pixel 6a og fire års fulde Android-opdateringer med Galaxy A53. De bedste Android-telefoner begynder at tilføje bedre og bedre support, og OnePlus skal følge med.
OnePlus Nord 2T anmeldelse: Endelige bedømmelse
Selvom opdateringen ikke er helt så omfattende, som jeg havde håbet, er OnePlus Nord 2T en forbedring af OnePlus Nord 2, hvilket gør den til en af de bedre billige telefoner, du kan købe. Selvom jeg godt kan lide telefonen, vil jeg stadig komme med nogle forbehold.
OnePlus Nord 2T er et bedre tilbud end iPhone SE, uanset hvilken lagringsmulighed du vælger. Men Android-fans, der aldrig ville overveje en iPhone, har et sværere valg.
Hvis du vil købe en mellemklasses Android-telefon nu, vil valget være mellem OnePlus og Galaxy A53. Den lavere startpris på Nord 2T er en god grund til at vælge OnePlus’ telefon, men at betale ekstra for Galaxy A53s højere microSD-forstærkede lagerkapacitet og softwaresupport kunne være mere værd end en fast 256 GB lagerplads og ekstra RAM.
- 80W opladning
- Stærk ydeevne for en mellemklasse-telefon
- Billigere end sammenlignelige telefoner
- Middelmådig softwaresupport
Be the first to comment