Apple iPhone 15: Nye priser, USB-C, Dynamic Island og forbedret kamera

Bedste iPhone 15 covers

Apple har annonceret den nye iPhone-serie. Døbt iPhone 15, den seneste standard iPhone-serie kommer med den populære Dynamic Island-funktion, der tidligere kun var tilgængelig på Pro-modellerne fra iPhone 14-serien.

Denne pilleformede udskæring er formet gennem den opgraderede Super Retina XDR-skærm på fronten, som du får i to størrelser – 6,1-tommer og 6,7-tommer – afhængigt af om du får den almindelige iPhone 15 eller den større iPhone 15 Plus.

Lysstyrken er også blevet boostet og leverer op til 2000 nits peaks, når du er udendørs, eller 1600 nits for Dolby Vision/HDR-indhold.

Apple har sænket prisen på iPhone 15

Der var bekymringer omkring endnu en pisstigning til iPhone, og hvor prisen kunne ende henne hos iPhone 15, men heldigvis endte det faktisk med et mindre prisfald.

Herunder tager vi et kig på prisfaldet på de nye iPhone 15 mod iPhone 14.

LageriPhone 14iPhone 15iPhone 14 PlusiPhone 15 Plus
128 GB8.299 kr.7.799 kr.9.299 kr.8.799 kr.
256 GB9.299 kr.8.799 kr.10.299 kr.9.799 kr.
512 GB11.299 kr.10.799 kr.12.299 kr.11.799 kr.

Læs mere: iPhone 15 Pro priser

Opgraderinger til kamera

iphone-15-pris
Kilde: Apple

Apple har opgraderet det primære kamera på bagsiden til at have en 48-megapixel-sensor, der – som så mange andre – pixelbakker ned til 12-megapixel. På grund af den højere opløsning og noget AI-magi kan du bruge en 2x zoom-funktion uden at miste nogen detaljer.

Den samme kombination af 2x zoom og AI muliggør en forbedret portrættilstand, som tilføjer baggrundssløring (også kendt som bokeh), men så lader dig justere fokus, efter du har taget billedet, for at skifte fokus til et objekt i baggrunden. Alt dette er drevet af A16 Bionic-chipsættet, som er det samme chipsæt som Apple brugte i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max i 2022.

USB-C og nyt design

Apple har – endelig – droppet Lightning-kablet og overtaget af USB-C, så du kan oplade din telefon, overføre data hurtigt til andre enheder via et kabel og oplade dine AirPods fra din iPhone.

Vi har selvfølgelig stadig MagSafe-opladning til trådløs opladning samt understøttelse af den nye universelle Qi2-standard, der tilføjer et magnetisk element for at hjælpe telefonen med at snappe på plads på din oplader eller base.

På den trådløse forbindelsesside har iPhone 15 satellitforbindelse for at tillade nødkontakt, når du er i et område uden mobilsignal, og i år tilføjer vejhjælp til de gange, du bryder sammen ved siden af vejen midt i ingenting . Det er gratis i to år med et køb af iPhone 15.

Telefonen kommer til at være tilgængelig i fem forskellige farver: pink, gul, grøn, blå og sort. Aluminiumet er blevet afrundet lidt i kanterne for at gøre den mere behagelig, telefonen er vand- og støvafvisende, og der er keramisk skjoldglas på fronten for også at gøre den mere holdbar.

For brugere af tidligere standard iPhone-modeller vil den store ændring sandsynligvis være teksturen af glasset på bagsiden. Apple er på vej væk fra den blanke finish og har i stedet tilføjet en mat tekstureret finish.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.