Apple watchOS 10: Alle funktionerne, der nu er tilgængelige på dit Apple Watch

WatchOS-10
Kilde: Apple

Apple udgiver store softwareopdateringer til alle sine enheder på årsbasis, som leverer nye funktioner til iPhone, Apple Watch, iPad og Mac. I 2023 er den nye softwareopdatering til Apple Watch watchOS 10, mens det til iPhone er iOS 17, og til iPad er det iPadOS 17.

Dette er alt, hvad du behøver at vide om watchOS 10, inklusive hvilke funktioner den kommer med, og hvilke Apple Watch-modeller, der er kompatible med den nye software.

watchOS 10 udgivelsesdato

 • juni: watchOS 10 annonceret
  Juli: Offentlige betaversioner af watchOS 10 frigivet
 • september: Endelig udgivelse til watchOS 10

Apple brugte deres Worldwide Developer Conference – også kendt som WWDC – til at afsløre de kommende software builds til iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Software-platformene blev annonceret sammen med en MacBook Air 15-tommer, det længe rygtede Vision Pro-headset og en ny Mac Studio og Mac Pro power desktop. Virksomheden udgav derefter udviklerbetaerne til iOS, iPadOS, watchOS og macOS stort set lige efter WWDC, og de offentlige betaer blev derefter udgivet den 12. juli.

Den endelige offentlige udgivelse af watchOS 10 blev derefter gjort tilgængelig den 18. september 2023, lige før udgivelsen af Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2.

watchOS 10 funktioner

WatchOS 10-opdateringen kommer med nogle store ændringer til Apple Watch. Der er stadig et par ting, vi gerne ville have set komme, men her er en oversigt over alle de funktioner, dit Apple Watch nu kan, hvis du har installeret den nye software.

Interface ændringer

watchOS 10 kommer med nogle vigtige ændringer i forhold til brugergrænsefladen på Apple Watch. Apple Watch-grænsefladen er stort set forblevet uændret siden Apple Watch først ankom i 2015, så en ændring af brugergrænsefladen er bestemt interessant. Den nye grænseflade på watchOS 10 ser widgets introduceret sammen med Smart Stacks, der giver dig mulighed for at stable en række widgets oven på hinanden, så du kan rulle gennem dem hurtigt og nemt, samtidig med at du får tidsfølsom information, når du har brug for det . Et drej på den digitale krone vil starte Widgets og Smart Stacks, mens et tryk på sideknappen åbner Kontrolcenter. Hvis du har Watch Series 9 eller Watch Ultra 2, kan du også bruge Double Tap-funktionen til at starte Smart Stacks og trykke igennem dem.

Watch Faces

Hver version af Apple Watch-software kommer med et par nye urskiver, og watchOS 10 bringer et af de mest spændende til dato, nemlig Snoopy. Snoopy og Woodstock reagerer på ting som vejret og bliver aktive sammen med dig, selvom der også er et ansigt kaldet Palette, der har forskellige farveskift i løbet af dagen i forskellige lag.

Apple Fitness+

watchOS 10 kommer med et par funktioner til Fitness+, hvoraf den ene er en funktion, der tilbydes på Peloton. Softwareopdateringen bringer Custom Workouts til Fitness+, der giver dig mulighed for at vælge træningspræferencer, såsom dage, træningsvarighed og -typer, trænere og musik, for at oprette en Custom Plan for at holde dig på sporet. Der er dog også Stacks, hvilket er den funktion, der tilbydes på Peloton, som giver dig mulighed for at stable flere træningspas og meditationer for at flytte mellem aktiviteter hurtigt og nemt.

Cykling

Apple har lavet nogle solide ændringer til Cycling workout-appen med watchOS 10, der giver dig mulighed for automatisk at oprette forbindelse til Bluetooth-aktiveret tilbehør for at tilføje kadence, hastighed og kraft til din Workout View. Hvis der registreres en effektmåler, kan Apple Watch automatisk estimere din funktionelle tærskeleffekt, som er det højeste intensitets niveau, du kan opretholde i en time. Power Zones giver dig derefter information om, hvor lang tid du bruger i hver zone. Derudover, hvis du starter en cykeltræning, vises den som en liveaktivitet på din iPhone og vises i fuld skærm for at give dig en hurtig og nem måde at se, hvordan du klarer dig.

Vandring

Der er også nogle ændringer til Vandreture, med ændringer til kompas, der nu har en højdevisning, der viser en tredimensionel visning af, hvor du har været, sammen med en markør for at vise, hvor du sidst havde mobilforbindelse. Der er også topografiske kort, der hjælper dig med at se landskaber i masser af detaljer. Du får også højdeadvarsler med watchOS 10, der giver dig besked, når du passerer en bestemt højde.

Mentalt sundhed

Der er et stort fokus på mental sundhed til watchOS 10, der kan hjælpe dig med at reflektere over din sindstilstand og mentale velvære. Der er en række billeder, der hjælper dig med logning, hvordan du har det og dit daglige humør i Mindfulness-appen. Du får også indsigt i Health-appen, der viser din sindstilstand over tid, og hvordan den kan være blevet påvirket af livsstilsfaktorer som tid brugt i dagslys, søvn, motion og mindful minutter.

Syn

Der er nogle funktioner i watchOS 10, der er designet til at hjælpe med nærsynethed. Det siges, at tilstanden udvikler sig i barndommen, men en måde at reducere risikoen på er at opfordre børn til at tilbringe mere tid udendørs. Den omgivende lyssensor i Apple Watch kan måle tid i dagslys med watchOS 10 og Family Setup giver dig mulighed for at holde styr på det.

Hvilke Apple Watch-modeller er kompatible med watchOS 10?

Det originale Apple Watch, Series 1, Series 2 og Series 3 er ikke kompatible med watchOS 10, da de heller ikke er kompatible med watchOS 9.

I 2023 har Apple ikke droppet understøttelsen af nogen Watch-modeller, der kører watchOS 9, så Series 4 er sluppet fri denne gang og vil fortsætte med at tilbyde de fleste af de nye funktioner.

Følgende Apple Watch-modeller er kompatible med watchOS 10:

 • Watch Series 4
 • Watch Series 5
 • Watch SE (2020)
 • Watch Series 6
 • Watch Series 7
 • Watch SE (2022)
 • Watch Series 8
 • Watch Ultra
 • Watch Series 9
 • Watch Ultra 2
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.