Asus Zenfone 10 kunne sagtens have bevaret sin status som en af verdens bedste små telefoner uden egentlig at forsøge at opgradere noget fra Zenfone 9. Heldigvis for os har Asus lavet nok ændringer til at gøre den nye udgave til en værdifuld opgradering i sig selv, samtidig med, at den er konkurrencedygtig med andre større telefoner.
Asus er stadig ledende, når det kommer til ydeevne pr. kvadrattomme i en smartphone. Det samme gælder batterilevetiden, selvom det er en skam, at fotografering og softwareopdateringer er svagere end nøglekonkurrenter fra Samsung og Google.
Alligevel er vores overordnede indtryk, som du vil opdage ved at læse denne Asus Zenfone 10-anmeldelse, virkelig positivt, og vi er sikre på, at dette ville være et fantastisk køb for enhver Android-telefonkøber, uanset om du specifikt er ude efter en lille telefon eller ikke.
Asus Zenfone 10 test: Specifikationer
Startpris | 5.999,00 kr. |
Skærm | 5.9-tommer OLED (2400 x 1080) |
Opdateringshastighed | 144Hz adaptiv (120Hz uden for spil) |
Chipset | Snapdragon 8 Gen 2 |
RAM | 8GB/12GB/16GB |
Lagerplads | 128GB/256GB/512GB |
Bagkameraer | 50MP hoved, 13MP ultrabred |
Selfie kamera | 32MP |
Batteri | 4,300 mAh |
Opladning | 30W kablet, 15W trådløs |
Størrelse | 146.5 x 68.1 x 9.4mm |
Vægt | 172g |
Farver | Midnight Black, Starry Blue, Aurora Green, Eclipse Red, Comet White |
Skærm og design
Jeg vil sige, at stjernen i showet er 5,92-tommer 1080p OLED-skærmen med høj opdateringshastighed. Det er en 144hz skærm, men Asus har sat et maksimum på 120 FPS for almindelig brug. Du kan stadig booste op til 144Hz i understøttede spil, men det er det eneste sted, du vil se opdateringshastigheden nå disse højder. Alligevel er jeg ikke så generet af at være begrænset til 120Hz i daglig brug. Som tilsigtet sparer den lidt på batteriet sammenlignet med at bruge den på max belastning på alle tidspunkter, og det er alligevel ikke sådan, at de fleste vil se forskellen. Min eneste klage over skærmen er udskæringen til kameraet og de afrundede hjørner. Afrundede hjørner ser måske søde ud, men jeg vil helst se hele skærmen.
Og det er ikke sådan, at rammerne er små på Zenfone 10, med en nederste del, der er større end den øverste. Efter min mening kunne Asus udvide den øverste, så den matcher den nederste ramme, og de kan måske lige finde plads nok til selfie-kameraet over skærmen, ligesom på ROG Phone, der ser rent ud med sine lige rammer.
Men selvom jeg ikke personligt er enig i de afrundede hjørner, passer de fint til telefonens runde kanter, og ligner i sidste ende noget som en iPhone forfra, som en fuldskærmsenhed omgivet af en metalramme. Men når du vender telefonen om, vil du straks se en forskel.
Der er to store og separate linser på bagsiden, perfekt runde, den ene rager længere ud end den anden. De er placeret i en bagplade dækket af en blød belægning, og tilbyder en flad farve til kontrast, et udvalg af sort, rød, blå, hvid, og den nye ankomst i år, grøn.
Jeg elsker følelsen og udseendet af bagsiden på Zenfone 10, selvom der kan være nogle bekymringer omkring farvning. Et problem dens forgænger havde. Asus har udtalt, at de arbejdede på at forbedre belægningen i år.
Går du tilbage til fronten, er der en enkelt frontvendt højttaler øverst, men den nederste højttaler er ikke frontvendt, hvilket er ærgerligt. Den peger nedad, hvilket giver en ujævn lyd. Lydstyrkeknappen er placeret til højre med tænd/sluk-knappen nedenunder. Tænd/sluk-knappen rummer også en fingeraftrykssensor, og den virker rigtig godt.
I modsætning til sensorer under skærmen fungerer knapsensoren hurtigt og har aldrig været et problem for mig. Langs den nederste ramme er den centrerede USB-C-port med simbakken til venstre og den nedadvendte højttaler til højre. Det bedste af det hele er, at der er et hovedtelefonstik oven i, en af mine yndlingsfunktioner.
Generelt er jeg fan af Zenfone 10’s design. Ja, den ligner sidste års model, men jeg føler de flade farver på bagsiden med de store runde kameraer er slående, og fronten byder på et klart, velkendt design, der skriger “telefon”. Derudover elsker jeg den teksturerede ryg. Jeg bruger mine telefoner uden etuier, og jeg sætter pris på det, når de ikke glider ned af enhver overflade, jeg ligger dem på.
Software og ydeevne
En af mine yndlingsting ved Asus-enheder er det faktum, at brugerne får mulighed for at vælge, hvordan de vil tematisere deres telefon, med en mulighed, der er utrolig tæt på standard Android. Asus forbedrer endda standard designet med funktioner, der har forbindelse til deres eget, så det ser så originalt ud som muligt, og du kan vælge, om du vil bruge deres frem for den almindelige mulighed.
Vil du foretrække Asus’ meddelelsesskuffe med lysstyrkeskyderen i bunden, eller vil du placere den øverst på skærmen som på standard Android? Skønheden er, valget er dit, og du kan endda mikse og matche mellem standard og Asus’ optimerede funktioner.
Asus har selvfølgelig arbejdet for at sikre, at enheden kan bruges med én hånd. For eksempel er der Edge-værktøjet til hurtigt at trække genveje op fra siden af skærmen. Så er der ting som at dobbelttrykke på lydstyrkeknappen til at tage et hurtigt billede, mens telefonen er låst. Der er endda en gimbal i hovedkamerasensoren sammen med adaptiv EIS for at sikre, at billeder forbliver stabile og klare, mens du holder din telefon i den ene hånd.
For mig fungerer softwaren som forventet, og de ekstra værktøjer har vist sig nyttige. Asus inkluderede endda sin skærmoptagelsessoftware fra ROG Phone. Jeg foretrækker selvfølgelig at operere med en smartphones maksimale evne, så jeg skruer op for billedhastigheden til det maksimale og slukker for alle strømbesparende funktioner. Asus har indbyggede muligheder for at slå ting fra som OptiFlex, som er lavet til at accelerere app-lanceringer af dine mest brugte apps.
Denne tilstand er lavet for at spare strøm, og den ønsker jeg ikke slået til, når jeg søger efter maksimal ydeevne i min daglige brug. Adaptiv lysstyrke, også slukket, søvn indstillet til ti minutters inaktivitet. Adaptivt batteri? Du ved, at den også er deaktiveret. Pointen er, jeg har kontrol over min telefon; måske bløder noget af Asus’ ekspertise inden for pc-spilområdet over til Android-land. Uanset hvad, så sætter jeg altid pris på at have kontrol over min hardware.
Men det bedste ved at slå alle disse batteribesparende funktioner fra er, at jeg får en ægte følelse af ydeevne, og vær sikker på, at Snapdragon 8 Gen 2 er lige så smart i denne lille krop, som den er på ROG 7. Du kan måske ikke holde max ydeevne lige så godt som på en ROG-enhed, og dens mange lag af køling (hvoraf nogle har fundet vej til Zenfone), men det er omkostningerne ved at mindske kroppen, en pris jeg er mere end villig til at betale.
Så ja, jeg er ikke kun glad for softwaren på telefonen, jeg er også glad for ydeevnen. Den eneste advarsel er, at opdateringer er begrænset til to OS-opdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer. Dette er faktisk en nylig forbedring, så det vil være usandsynligt at se Asus matche giganter som Samsung i denne henseende i den nærmeste fremtid.
Kamera
Grunden til, at det øverste objektiv rager ud over det nederste vidvinkelobjektiv, er, at det rummer en gimbal for at sikre stabile billeder med én hånd. Video er selvfølgelig et fokus her, og det er derfor, den gimbal er parret med noget kendt som adaptiv EIS. Dette vil automatisk justere FOV’en, basalt set beskæring i farten for at sikre, at motivet er stabilt og i fokus med en stabil indramning.
Selvom jeg ikke personligt tager mange videoer, kan jeg sige, at kameraets output er mere end acceptabelt. Asus siger, at forskellen vil blive bedst bemærket med side-by-side videoer fra konkurrerende kameraer, så den faktiske fordel er ret lille sammenlignet med konkurrenterne. Hvad dette i virkeligheden betyder, er, at Asus tilbyder kompetente kameraer, der kan følge med de store drenge, og det er det, der betyder noget.
Jeg er også generelt godt tilfreds med resultaterne af billederne. Billederne er klare og farverige og fungerer godt i både lyse og svage omgivelser. Nej, billederne vil nok ikke udkonkurrere Samsung eller Google i enhver situation, men de er gode nok, hvilket egentlig er alt, hvad jeg beder om af mine telefonkameraer.
Asus har forbedret selfie-kameraet fra sidste år og tilføjer nu hvide pixels til RGB for at skabe RGBW, som ideelt set giver mulighed for bedre billeder i svagt lys.
Batteriliv
Zenfone 10 kommer med et 4.300mAh batteri, og det er rigeligt til at drive enheden ved 120Hz med alle de batteribesparende funktioner slukket i lidt over en dag. Personligt bruger jeg ikke mange apps, og så min standbytid var fænomenal, når jeg knap brugte telefonen; Vi snakker over to dages batteri.
Med middel brug kunne jeg nemt få halvanden dag, og med en stor arbejdsbyrde lykkedes det alligevel at komme over en dag. Det er ikke forkert at sige, at batterilevetiden er fantastisk. Når alt kommer til alt, skal du kun forsyne en 5,92-tommer skærm ved 1080p.
Asus Zenfone 10 anmeldelse: Endelig dom
Det er uklart, hvor stor efterspørgslen er i disse dage efter telefoner under 6-tommer. Men jeg er ret sikker på, at Zenfone 10 ville være førstevalget i denne kategori.
Det er svært at finde noget, der kan sammenlignes med en telefon i denne størrelse. De næste mindste Android-telefoner, vi vil anbefale, ville være 6,1-tommer Google Pixel 7a eller den almindelige Samsung Galaxy S23, eller måske Galaxy Z Flip 4, da den foldbare enhed kan lukke op i små størrelser, når det er nødvendigt. Men selvom disse telefoner i det mindste matcher Zenfone på de fleste områder, er de enten dyrere, ikke så kraftfulde eller ikke så strømeffektive. Medmindre du prioriterer fotokvalitet mere end kompakthed, vinder Zenfone over alle disse enheder.
Hvis du ikke har noget imod iPhones eller ældre telefoner, sælger Apple stadig iPhone 13 mini, en endnu mindre telefon på 5,4-tommer, som stadig burde matche Zenfone på ydeevne og fotokvalitet og endda slå den på softwareopdateringer, selvom den er blevet to år. Det kan dog være svært at skifte smartphone-operativsystem, så hvis du foretrækker Android og små telefoner findes det ikke meget bedre end Zenfone 10.
Be the first to comment