OnePlus 10 Pro anmeldelse: Den bedste Android-telefon til pengene

Denne OnePlus 10 Pro-anmeldelse har været noget tid under vejs, da telefonen faktisk debuterede for to måneder siden. OnePlus besluttede at lancere den i Kina først, og lade andre lande vente i forventning. Men jeg kan med glæde fortælle, at ventetiden har været det hele værd. OnePlus 10 Pro er den bedste telefon, jeg har set fra OnePlus, og det er bestemt en stærk udfordrer til den bedste Android-telefon.

Fra de forbedrede kameraer til den smukke skærm og smukke design, giver OnePlus 10 Pro helt sikkert Samsung Galaxy S22 Ultra kamp til stregen. Jeg har svært ved at sige, hvilken telefon der er den bedste.

Samsung tilbyder bedre opdateringspolitik, men på stort set alle andre områder matcher OnePlus 10 Pro Galaxy S22 Ultra og til flere tusinde kroner mindre. OnePlus har en vejledende pris til 7.299 kr., mens Ultra starter ved 9.899 kr.

Dette er den bedste smartphone fra OnePlus, og i denne OnePlus 10 Pro-anmeldelse vil jeg fortælle dig præcis, hvorfor denne telefon muligvis er min nye yndlings Android-enhed.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Design

OnePlus har trinvis forbedret sit design i de seneste år, og OnePlus 10 Pro har taget endnu et skridt over OnePlus 9 Pro fra sidste år. Jeg modtog Emerald Forest-modellen, som har et blødt materiale på bagsiden. En af mine yndlingsting ved dette er, at telefonen nu ikke afgiver fingeraftryk, noget dens forgænger havde problemer med.

Du har måske bemærket det nye kameramoduldesign, som tydeligt har taget inspiration fra Samsung. Hele modulet mixer sig problemfrit ind i rammen, ligesom på Galaxy S22s. OnePlus 10 Pros kameramodul er lavet med keramik og er holdbart og iøjnefaldende.

Advarselsskyderen der har været en fast bestanddel af OnePlus-telefoner siden OnePlus 2, er her stadig og lige så nyttig som den altid har været. iPhones har noget, der ligner denne hardware-switch, men jeg har endnu ikke set andre Android-telefoner tage denne funktion til sig. Den er utroligt nyttigt til at indstille OnePlus 10 Pro til at vibrere eller dæmpe den direkte. Jeg elsker den, og jeg elsker, at OnePlus har bevaret den – det viser, at noget af virksomhedens gamle designsprog stadig holder.

Samlet set føles OnePlus 10 Pro meget rart at holde. Med en vægt på kun 200 g. er den overraskende let i ens hånd. Med en bredde på 73.9 mm behøver jeg ikke strække min tommelfinger så langt for at nå en god del af skærmen.

OnePlus 10 Pro er smallere og lettere end Galaxy S22 Ultra. Så OnePlus har lavet en meget behagelig telefon at holde, selvom den stadig er ret stor.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Skærm

Jeg kunne virkelig godt lide skærmen på OnePlus 9 Pro, men OnePlus 10 Pro tager det lige et skridt videre. På 6,7 tommer med en QHD-opløsning er det en stort og medrivende AMOLED-skærm.

OnePlus 10 Pro bruger også andengenerations LTPO-teknologi, som gør det muligt for skærmen intelligent at skalere sin opdateringshastighed mellem 1Hz og 120Hz afhængigt af indholdet på skærmen. Du kan også vælge mellem FHD+ og QHD+ til din opløsning, hvoraf førstnævnte sparer batterilevetid.

Her er, hvordan OnePlus 10 Pro klarer sig mod Galaxy S22 Ultra i vores skærmtest. Jeg har også inkluderet OnePlus 9 Pro, så du kan se, hvordan de sidste to generationer af OnePlus-telefoner sammenlignes.

OnePlus 10 Pro
(Naturtro/Naturlig)
Galaxy S22 Ultra
(Naturlig)
OnePlus 9 Pro
(Naturtro/Naturlig)
Skærmstørrelse6,7 tommer6,8 tommer6,7 tommer
sRGB (%)173.6 / 119137.5208.1 / 119.9
DCI-P3 (%)123 / 84.397.4147.4 / 84.9
Delta-E0.32 / 0.230.250.32/ 0.2

Som du kan se, blev der holdt tilbage, når det kom til farvemætningen i den naturtro indstilling i år i forhold til OnePlus 9 Pro, men man beholdte den samme profil, når det kommer til den Naturlige indstilling. Sammenlignet med Galaxy S22 Ultras Naturlige indstilling, gengiver OnePlus 10 Pro ikke så meget af hverken sRGB- eller DCI-P3-farveskalaerne. Når det kommer til Delta-E farvenøjagtighedsscore (hvor 0 er perfekt), faldt OnePlus 10 Pro kun en smule sammenlignet med sin forgænger, men scorede en smule bedre end Galaxy S22 Ultra.

I praksis har OnePlus 10 Pro dog en smuk skærm. I en verden, hvor Galaxy S22 Ultra ikke eksisterer, vil jeg sige, at denne telefon har den bedste skærm på en Android-telefon. Men S22 Ultra satte barren højt i år. OnePlus 10 Pro er ekstremt flot og virkelig lys. Ydermere var der ingen problemer med at se OnePlus 10 Pros skærm ude i dagslys, mens jeg tog billeder eller så videoer.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Kamera

Kameraer er det helt store i år, og OnePlus kom mere end sikkert igennem. Kort sagt er OnePlus 10 Pro den bedste kameratelefon, som virksomheden nogensinde har produceret. Med et 48 MP hovedkamera tager telefonen billeder, der næsten er på niveau med Galaxy S22 Ultra og iPhone 13 Pro Max. Det 50 MP ultrabrede kamera kan give et 150-graders synsfelt eller 100 grader med meget minimal kantforvrængning.

Hvis jeg skulle komme med én klage over OnePlus 10 Pro, så ville det være, at telefotosensoren er 8MP sammenlignet med Galaxy S22 Ultras dobbelte 10MP-skydere. Teleobjektivet på iPhone 13 Pro Max er på 12 MP. Megapixel-antal er ikke nødvendigvis altafgørende, men OnePlus har en klar ulempe her. Til gengæld har OnePlus 10 Pro et super 32 MP selfie-kamera.

OnePlus har også flere softwaretricks i ærmet. Hovedkameraet kan optage i 10-bit farve (som gemmer i HDIF-format). Den fornyede Pro-tilstand kan optage i 12-bit RAW, og den nye RAW+-tilstand giver fleksibiliteten af RAW-billeder med nogle af OnePlus’ softwareforbedringer som forstærket dynamisk rækkevidde. Men det helt nye i år er Master Styles, OnePlus tager inspiration fra Apples fotografiske stilarter. Disse er basalt set filterindstillinger og farvestile, du kan anvende mens du tager billeder.

Den har en portrættilstand, der gør et godt stykke arbejde med at adskille dit motiv fra den slørede baggrund, sammen med smarte funktioner som en panoramatilstand kaldet XPAN. Det superbrede objektiv er også levende og skarpt, selvom der nogle gange er et mærkbart farveskift mellem de normale og brede tilstande.

Det optiske zoom giver nok zoom til at hjælpe dig med at finde mere interessante kompositioner i dine omgivelser. Selvfølgelig, hvis zoom er en høj prioritet, kommer ingen telefon i nærheden af den enorme 10x optiske zoom, der tilbydes af Galaxy S22 Ultra.

OnePlus-kameraer har altid været udmærkede, men de har typisk ikke gjort nok for at konkurrere med de bedste telefoner, der findes. Og mens 10 Pro kommer med den bedste kamera, OnePlus nogensinde har haft i en telefon, halter den lidt efter, når det kommer til nattilstand og zoomevner, sammenlignet med S22 Ultra og Pro Max. Dens hovedkamera er dog fremragende til de fleste scenarier i dagtimerne, og den vil tjene dig godt, hvis fotografering er vigtigt, men måske ikke den eneste grund til, at du køber en telefon.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Ydeevne

OnePlus 10 Pro bliver drevet af Snapdragon 8 Gen 1 chippen, hvilket gør den til en af de mest kraftfulde Android-telefoner, du overhovedet kan købe. Parret med 8 GB RAM er det svært at finde noget den ikke kan klare.

OnePlus 10 Pro har været gennem det sædvanlige set af benchmarks, hvis resultater du kan se nedenfor.

OnePlus 10 ProGalaxy S22 UltraiPhone 13 Pro
Geekbench 5
(single-core/multicore)
995 / 34821240 / 33921733 / 4718
Adobe Premiere Rush
(Min:Sek)
1:020:470:26
3DMark Wild Life Unlimited
(Score/FPS)
10,221 / 619499 / 5711,693 / 70
3DMark Wild Life Extreme Unlimited
(Score/FPS)
2574 / 152346 / 142766 / 17

Baseret på testene, falder OnePlus 10 Pro efter Galaxy S22 Ultra, når det kommer til CPU-intensive opgaver som Geekbench og Adobe Premiere Rush 4K-1080p omkodningstest. OnePlus 10 Pro klarede sig dog bedre i gaming benchmarks, sandsynligvis på grund af det nye kølesystem, der hjælper med at holde Snapdragon 8 Gen 1 køligere end hvad Samsung formåede. Det betyder, at chippen på telefonen ikke behøver at holde lige så meget igen, hvilket giver mere ydeevne.

Ingen af disse Android-telefoner kan dog slå iPhone 13 Pro, der lige nu er brancheførende, når det kommer til ydeevne med deres A15 Bionic-chipsæt. Når alt kommer til alt tilbyder OnePlus 10 Pro rigelig med kraft i stort set alle de daglige ting, du foretager på en smartphone.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Batterilevetid og opladning

OnePlus 10 Pro har en udmærket batterilevetid – jeg blev ikke skuffede, men var heller ikke vildt imponeret. Dette kunne som sådan være en tid for alle premium-telefoner, når det kommer til stykket.

Der var ingen problemer for telefonen med at komme igennem en dag på fuld opladning, men jeg kunne ikke stole på, at enheden holdt meget længere end det – du får på ingen måde en 2-dages batterilevetid her. Når det er sagt, blev jeg aldrig fanget med en encifret procentdel tidligere end forventet.

Selvfølgelig er der et stort batteri på 5.000 mAh i telefonen, men det skal også drive den store, lyse skærm, 120Hz opdateringshastigheden, en altid tændt skærm, den kraftfulde processor og konstante 5G-forbindelse. Når man inkluderer alt det, er en hel dags brug faktisk helt fint.

Opladningen er til gengæld super hurtig – vel og mærke alt efter hvor du bor. De fleste regioner (inklusive Danmark) i verden får en OnePlus 10 Pro med 80W opladning, og det får dig fra tom til fuld på cirka en halv time – flot og hurtigt. Den medfølgende æske inkluderer en hurtig-oplader.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Software og specielle funktioner

Da OnePlus annoncerede, at de fusionerede med søsterselskabet Oppo, var en af de ting, selskaberne lovede, at Oppo- og OnePlus-enheder ville dele en samlet kodebase. Dette ville give dem mulighed for at udgive softwareopdateringer hurtigere, da OnePlus er lidt til den langsommere side. Dette førte til en hvis bekymring, da OnePlus’ OxygenOS-software dermed ville begynde at ligne og agere som Oppos ColorOS, og jeg var ikke så imponeret over den.

Mens det gamle OxygenOS ikke eksistere mere, har softwaren på OnePlus 10 Pro bestemt givet et positivt indtryk. Interfacet er meget rent, omend det minder lidt om Samsungs One UI. Der er antydninger af Googles vision for Android spredt over hele systemet, men den overordnede fornemmelse har stor lighed med ColorOS. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Det første, der skilte sig ud, var den nye placering til OnePlus-hylden. Tidligere havde den til yderst til venstre på din startskærm, hvor du normalt finder Google Discover. OnePlus har flyttet den til en rullemenu til højre i statuslinjen, svarende til kontrolcentret på iOS. Det kræver lidt tilvænning, da jeg bruger min telefon med højrehånd, hvilket har ført til utilsigtede hyldeaktiveringer i stedet for meddelelsesbjælken, men hylden har nogle nyttige oplysninger som vejr, noter, nogle grundlæggende statistikker og widgets.

OxygenOS 12.1 leveres som standard på OnePlus 10 Pro og indeholder en masse fejlrettelser og nogle tilføjelser, som brugere har ønsket. De vigtigste blandt dem er de nye muligheder for mørk tilstand. Du kan vælge mellem tre: Gentle (lys grå), Medium (mørk grå) og Enhanced (AMOLED sort). Sidstnævnte er den, der kan give nogle små besparelser for batterilevetiden, da den udnytter AMOLED-skærmens evne til at vise ægte sorte farver. Alle tre muligheder er dog meget lette for øjnene, og jeg kan godt lide, at du har muligheden for at vælge, hvilken der passer bedst til din smag.

OnePlus 10 Pro anmeldelse: Endelig bedømmelse

OnePlus 10 Pro imponerede mig nærmest lige fra da jeg tog den ud af æsken. Fra benchmarks test til kameraerne er denne telefon utrolig god. Og til 7.299 kr. er det muligvis den bedste Android-telefon til pengene, medmindre der kommer standard OnePlus 10, som der har været rygter om.

Mens jeg synes, at iPhone 13 Pro Max og Galaxy S22 Ultra er stærkere kameratelefoner generelt, er OnePlus 10 Pro-kameraerne absolut tæt på lege med de bedste på markedet, og så til noget færre penge. OnePlus 9 Pro begyndte at ændre OnePlus’ ry for middelmådig kamerakvalitet, og 10 Pro fortsætter dette. Det ser ud til, at Hasselblad-samarbejdet betaler sig.

OnePlus 10 Pro modtager en nem anbefaling fra mig. Kameraer, batterilevetid, skærm, denne telefon gør næsten alt rigtigt. Den mangler måske S Pen, men jeg tror, den giver Galaxy S22 Ultra seriøs konkurrence, alt sammen for væsentlig mindre. OnePlus gjorde et fantastisk stykke arbejde i år, endda bedre end 2021. OnePlus 10 Pro er nok min nye yndlings Android-telefon.

  • Smukt nyt design
  • OxygenOS 12 er dejligt at bruge
  • Bedste OnePlus-kamera til dato
  • Lavere pris end sidste år
  • Kun 3 års opdateringer
  • Telefotokameraet er kun 8MP

Se nærmere om prisen på OnePlus 10 Pro hos Computersalg.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.