iPhone 15 Pro Max — 5 grunde til at købe og 3 grunde til at springe over

iPhone 15 Pro Max
Kilde: 9to5Mac

Den nye iPhone 15 Pro Max er på vej til at tilbyde nogle af de største opgraderinger i årevis. Alt fra design og ydeevne til kameraer og batteri kunne komme med store ændringer, og der kan være en eksklusiv funktion til Pro Max, som den almindelige iPhone 15 Pro ikke får.

Efterhånden som vi kommer tættere på Apple-begivenheden, som forventes at finde sted den 12. september, er folk efterhånden enige om hvilke rygter, der bliver en realitet. Og der er meget at se frem til, for hvad der kunne blive den bedste iPhone. Og jeg taler ikke om USB-C, som er en selvfølge for alle fire nye iPhones. Men der er også nogle grunde til muligvis at vente.

Efterhånden som vi kommer tættere på den nye iPhone 15-udgivelsesdato, er her grundene til at købe og springe iPhone 15 Pro Max over baseret på, hvad vi ved indtil videre.

Grunde til at købe iPhone 15 Pro Max

Periskop zoom kamera

Dette er den funktion, der kunne hjælpe Apple med at tage topplaceringen tilbage på vores bedste kameratelefonliste. iPhone 15 Pro Max vil angiveligt have et periskop-teleobjektiv, som meget vel kunne øge zoomområdet fra 3x optisk på iPhone 14 Pro Max til 6x zoom. Du skal bare ikke forvente at få denne lækre funktion til nogen anden ny iPhone, da det angiveligt er en Pro Max-kun-funktion.

Samsung Galaxy S23 Ultra er allerede zoom-mesteren i det mindste med hensyn til specifikationer med sine dobbelte 3x og 10x teleobjektiver, men det variable zoomobjektiv på iPhone 15 Pro Max kunne meget vel slå Samsung på billedkvalitet. Hvad vi ikke ved, er det digitale zoomområde på iPhone 15 Pro Max. Samsungs telefon går helt op til 100x,

A17 Bionic kraft

A17 Bionic-chippen inde i iPhone 15 Pro Max kunne blæse enhver Android-telefon bagover. Tippet til at være verdens første 3nm-processor, vil Apple være i stand til at presse endnu flere transistorer ind i sin nye chip, hvilket burde gøre alle andre nervøse.

iPhone 15 Pro lækkede benchmarkscore

Geekbench 6 single-core scoreGeekbench 6 multi-core score
iPhone 15 Pro (angiveligt)3,2697,666
iPhone 14 Pro Max2,5236,396
Samsung Galaxy S23 Ultra2,0005,164
OnePlus 111,5365,065

Faktisk viser de lækkede iPhone 15 Pro lækkede benchmarks et massivt spring i ydeevne. På Geekbench 6 når iPhone 15 Pro angiveligt 3.269 i single-core-testen og 7.666 i multi-core. Galaxy S23 Ultra scorede kun henholdsvis 2.000 og 5.164. Dette er selvfølgelig kun én test, så vi bliver nødt til at se, hvordan A17 Bionic klarer sig, når når den kommer ud.

Action knap

Ja, iPhone 15 kan være slutningen på en æra. Og det er, fordi Apple forventes at droppe den betroede ringetone/mute-knap, der har været en del af designet siden den originale iPhone. Det, vi formodes at få i stedet, er en ny solgt tilstandshandlingsknap, som efter sigende vil tilbyde alle mulige muligheder.

Ud over hurtigt at slå lyden fra din iPhone, skulle handlingsknappen kunne udføre flere handlinger: Dette inkluderer kamera, lommelygte, fokus, forstørrelsesglas, oversæt og stemmememoer. Handlingsknappen vil sandsynligvis også knytte sig til Apples genvejsapp, så du vil være i stand til at oprette tilpassede genveje og sætte flere handlinger sammen med et knaptryk.

Titanium design 

iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro forventes begge at prale af et nyt titanium-design. Titanium er stærkere end aluminium og lettere, så vi kunne se en mere bærbar iPhone 15 Pro Max, der også kan gøre et bedre stykke arbejde med at modstå fald og andre skader.

En separat lækker siger, at iPhone 15 Pro og Pro Max specifikt vil bruge Grade 5 titanium. Ifølge lækeren @URedditor har Apple testet forskellige titanlegeringsblandinger i løbet af det sidste år for at finde den optimale kombination af styrke, holdbarhed og radiofrekvens (RF) ydeevne.

Endnu længere batterilevetid

IPhone 14 serien havde allerede rigtige gode batterier, især iPhone 14 Pro Max brillerede med et af de længst varende batterier på markedet, og nu bliver det endnu bedre.

iPhone 15 Pro Max vil angiveligt få et endnu større batteri på 4.852 mAh, op fra 4.323 mAh på iPhone 14 Pro Max. Og takket være den såkaldte stacked battery-teknologi på iPhone 15-serien burde Apple kunne tilbyde mere kapacitet uden at øge batteriets fysiske størrelse.

Grunde til ikke at købe iPhone 15 Pro Max

Højere pris

Vi håber, du sidder ned. Vi har hørt fra flere kilder nu, at iPhone 15 Pro Max kunne få en større prisstigning. Hvor stor? Det kunne være så meget som $200, hvilket i Danmark vil svare til en stigning på omkring 2000 kr.

Apple ville dermed tage titlen som det dyreste flagskib, der ikke er en foldbar telefon. For at være retfærdig vil tilføjelse af en periskop-zoom og titanium-design sandsynligvis koste Apple mere, end hvis de bare gav os standardopgraderinger.

Kommer der større skærm med iPhone 16 Pro Max?

Jeg klager ikke over den 6,7-tommer skærmstørrelse, der formodes at komme på iPhone 15 Pro Max, men nogle mennesker vil bare have større skærme. Og det kunne vi se med iPhone 16-serien. iPhone 16 Pro Max forventes at få en endnu større 6,9-tommers skærm, og den kan endda få et mindre hak, da den nye iPhone 16 Pro muligvis får under-skærm Face ID.

Ingen Wi-Fi 7

Baseret på alt, hvad vi har lært indtil videre, får iPhone 15 Pro Max ikke Wi-Fi 7 og vil i stedet have Wi-Fi 6E. Den nye Wi-Fi 7-standard forventes at være den bedste opgradering til dit hjemmenetværk i årevis.

For eksempel, kan routers, der kører på Wi-Fi 7 nå hastigheder på op mod to gigabit per sekund (Gbps). Derudover er Wi-Fi 7’s datakanaler også væsentligt bredere, hvilket betyder, at der er mere båndbredde til dine enheder. Endelig tillader Multi-Link Operation i Wi-Fi 7 enheder som din telefon eller pc at sende og modtage data på tværs af forskellige bånd såvel som forskellige kanaler.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.