Mest ventede telefoner i 2021: iPhone 13, Galaxy S22 Ultra, Pixel 6 og flere

Gør jer klar, telefonentusiaster! I anden halvdel af 2021 og frem til begyndelsen af 2022 forventer vi nogle spændende nye afsløringer fra Apple, Samsung, Google og flere. Er vi spændt på iPhone 13? Det kan du tro. Pixel 6’s nye design og Tensor-chip? Absolut. Og Samsung har muligvis for nylig kommet med deres foldbare telefoner (Galaxy Z Flip 3 og Z Fold 3), men der er nok et par stykker mere i vente, som fx de rygtede Galaxy S22 og Galaxy S21 FE.

Lad os kigge lidt nærmere på nogle af de enheder, vi holder særligt øje med, inklusiv dem med rygter omkring kameraopgraderinger, forbedringer af tidligere telefoner og mulige nye ideer, der kan forbedre, hvordan vi bruger vores telefoner i fremtiden.

Læs også: Bedste smartphones lige nu

Apple iPhone 13

Hvis vi starter med Apple, så forventer vi, at iPhone 13 vil bliver afsløret til september, som har været den traditionelle afsløringsmåned for flagskibstelefonen. Ligesom iPhone 12-serien forventer vi flere modeller i serien, herunder en standard- og Pro-version, og forhåbentlig også en mere overkommelig iPhone 13 Mini.

Vi forventer ikke de store fysiske ændringer, ud over en ny farve, og så kommer vi måske til at se et mindre notch på forsiden samt integreret Touch ID.

Kameraerne rygtes også at få en god opgradering, især med bedre nattilstand på vidvinkelobjektivet og endda et meget forbedret zoomsystem. Det ville være fantastisk, da selv iPhone 12 Pro Max’s 2,5x zoom blegner i forhold til Galaxy S21 Ultra’s zoom.

Video, der altid er et højdepunkt i iPhones kamera, kan få forbedringer som ProRes-optagelse i højere kvalitet, portrættilstand, baggrundsuskarphed og et nyt sæt filtre designet til at forbedre, hvordan farver ser ud. Faktisk kan kameraopgraderingerne sandsynligvis være de største ændringer, vi ser på telefonen.

Ellers vil iPhone 13 sammen med mange andre telefoner, der er udgivet af Apple i de sidste par år, modtage iOS 15, når den sidste udgave bliver tilgængelig uden at kræve beta.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Billede kredit: LetsGoDigital/Technizo Concept

Samsungs Galaxy S22-serie forventes først at komme til næste år, historisk har det været omkring februar eller marts. Der er ikke mange rygter om den næste generation, da mange af de rygter, der er kommet ud om Samsung-telefoner har centreret sig om de netop bekræftede Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3 foldbare-telefoner. Men der er mindst et par gengivelser, der viser store ændringer til Samsungs avancerede telefon.

Ligesom iPhone ser det ud til, at S22’s opgraderinger kunne være mere fokuseret omkring kameraet, med teasers fra Samsungs egne sociale konto, der antyder en kæmpe 200-megapixel billedsensor. Det ville være den største opløsning, vi har set hidtil på en telefon, og de vil sandsynligvis komme langt i forhold til forbedring af kvaliteten på de enorme 30x og 100x zoom-billeder, som du kan tage på den nuværende Galaxy S21 Ultra.

Apropos zoom, det rygtes også at S22 Ultra vil få en kontinuerlig optisk zoom, frem for at indstille 3x eller 10x optisk zoom og skifte mellem dem.

Ud over kameraet forventer vi ikke større designopgraderinger eller funktionsændringer. Vi er overbeviste om, at der vil være en række telefoner i Galaxy S22-serien, men Ultra-modellen ville være den primære at gå efter, hvis du skal have den større kameraopgradering.

Google Pixel 6

Billede kredit: OnLeaks

Googles Pixel 6-model fik en tidlig afsløring i denne måned som bekræftede et helt nyt design, der viser en kamerabjælke langs bagsiden. Derudover bryder den med traditionen, hvor Pixel plejer at have en almindelig og XL-model. I stedet får Pixel 6 følgeskab af Pixel 6 Pro – sidstnævnte inklusive et teleobjektiv.

Pixel 6 har også væsentlige kameraopgraderinger, herunder en bedre billedsensor, der kan fange 150% mere lys. Mere lys betyder ofte bedre fotos, især i situationer med svagt lys. Pro-modellen bekræftes også at have 4x optisk zoom.

Men en af de største ændringer er, at Google vil bruge deres eget specialfremstillede system-on-a-chip, kaldet Tensor, frem for at bruge et fra Qualcomm, som de har gjort på tidligere telefoner. Google præsenterede en række demoer for pressemedlemmer for at demonstrere Tensors evner, som omfatter talegenkendelse, live oversættelse og fotoforbedringer.

Pixel 6 vil også være blandt de første telefoner, der kører med den nyeste Android 12, og derudover får man på Googles telefoner muligheden for at skabe et tema baseret interface med udgangspunk i de dominerende farver på det billede, du vælger som din baggrunds wallpaper. Denne tilpasning vil strække sig over et nyt designsprog i Android 12, som Google kalder Material You.

Samsung Galaxy S21 FE

En teaser ad den kommende Galaxy S21 F, der tilsyneladende blev lækket ved en fejl af Samsung

Selvom vi helt sikkert ser frem til næste års Galaxy S22-serie, er der sandsynligvis stadig en tilføjelse til Galaxy S21-serien at se frem til. Vi forventer en efterfølger til Galaxy S20 FE, “Fan Edition”-telefonen, der er billigere, men har mange af Galaxy S20s bedste funktioner. Denne efterfølger, som vi formoder vil blive kaldt Galaxy S21 FE, kan komme til efteråret som et billigere alternativ til de avancerede telefoner, der forventes at komme på markedet på samme tid.

Nogle lækede specifikationer omkring den, peger mod en 6,4-tommer skærm, et tredobbelt bagkamera med en forbedret 32-megapixel hovedkameraopløsning, hurtig opladning og en fingeraftryksscanner på skærmen. Der er endnu ingen specifikke rygter om telefonens pris, men Galaxy S20 FE havde en startpris på $699, hvilket var hele $300 lavere end den almindelige Galaxy S20. Dette års Galaxy S21 havde en lavere startpris på $799, men her håber Samsung, at de kan finde en måde at trimme mindst $100 af til den næste fanudgave.

Microsoft Surface Duo 2

Microsofts Surface Duo er en finurlig dual-screen-enhed, som vi fandt til at være lidt et hit og miss. Interessant hardware, men akavet software og mangel på apps, der kan drage fordel af to skærme, betyder, at det ikke ligefrem tog mobilverdenen med storm efter sin debut sidste år.

Så hvad kan vi forvente af dens efterfølger? Ifølge nogle Surface Duo 2 leaks peger det på en tredobbelt bagkameraopsætning og flere avancerede interne specifikationer, herunder 5G-forbindelse. Forbedret fotografering og datahastighed kunne rette nogle af de problemer, der var med den første udgave af dual screen-enheden, men Microsoft bliver også nødt til at øge softwaresupporten for at drage bedre fordel af telefonens unikke design.

Dog interessant at se Microsofts Surface Duo komme med deres egen tilgang i det voksende foldbare telefon-univers, efter bl.a. Samsungs nyere Z Fold 3 og Motorolas Razr-model. Forhåbentlig kan vi i de kommende måneder få et officielt kig på, hvor denne model er på vej hen.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.