Samsung Galaxy S23 Ultra — 5 måder, den kunne slå iPhone 14 Pro Max

Samsung Galaxy S23 ultra
Kilde: OnLeaks/SmartPrix

Samsung Galaxy S23 Ultra er uden tvivl den mest ventede telefon i 2023, og hvis rygterne viser sig sande, kan den lanceres allerede i januar. Kunne det blive den bedste telefon, når den ankommer? Måske, men den bliver nødt til at gå slå andre flagskibe som Pixel 7 Pro og Apples iPhone 14 Pro Max.

Apples kraftcenter har mange ting, der gør den værd at anbefale, inklusive dens nye 48MP hovedkamera, dens lynhurtige A16 Bionic-processor og praktiske nye funktioner som Dynamic Island. Plus, Apple har endelig indhentet Samsung med en always-on display, selvom iPhone 14 Pro Max’s implementering er anderledes.

Tro dog ikke Samsung er ude af kampen, for Galaxy S23 Ultra rygtes at skulle blive en top-klasse telefon. Den kunne have et 200 MP-kamera, og den skulle levere den hurtigste ydeevne nogensinde fra en Android-enhed takket være den rygtede Snapdragon 8 Gen 2-chip. Og glem ikke, at Samsungs Galaxy S22 Ultra allerede havde nogle fordele i forhold til Apple, der burde videreføres til den nye telefon.

Her er hvordan Samsung Galaxy S23 Ultra kunne slå iPhone 14 Pro Max, når Samsungs telefon kommer næste år.

Et 200 MP kamera

Lad mig starte med at sige, at opløsning ikke er alt. Ellers ville Samsungs 108MP Galaxy S22 Ultra toppe vores bedste kameratelefonliste. Men det er stadig spændende at tænke på, hvad Samsung kunne gøre med denne slags opløsning på S23 Ultra. Hovedsensoren vil angiveligt være i stand til 200 MP eller 12,5 MP fotos, og sidstnævnte ville blive opnået via Pixel binning.

Lækkeren Ice Universe har sagt, at dette nye 200 MP-kamera ville være bedre til at tage billeder i svagt lys, hvilket virkelig kunne hjælpe Samsung med at overhale iPhones fremragende nattilstand.

Bedre zoom (igen)

Selvom der ikke skulle ske ændringer mellem S22 Ultra og S23 Ultra, skulle Samsungs nye telefon uden problemer slå iPhone 14 Pro Max, når det kommer til optisk zoom. Og det skyldes, at Apples telefon kun leverer en 3x optisk zoom og 15x maks. digital zoom.

I mellemtiden er S23 Ultra igen tippet til dobbelte teleobjektiver med 3x og 10x forstørrelse. iPhone 15 kunne svare igen med en mere kraftfuld periskop-stil zoom, men dens udgivelse er langt væk.

Slankere design

Trods vi godt kan lide designet på iPhone 14 Pro Max, blev den endnu større denne gang sammenlignet med sin forgænger med et endnu større kamerabump – på grund af en større sensor. Den nuværende Galaxy S22 Ultra er lettere end iPhone på trods af at have en lidt større 6,8-tommer skærm, og det forventes ikke at ændre meget for S23 Ultra.

Vi hører, at S23 Ultra kun bliver 6 g tungere end den tidligere model. Dette vil være på grund af en bredere metalramme.

Den kunne også få hævede rammer omkring kameraerne for at beskytte linserne mod ridser uden den enorme overordnede lap, som iPhone 14 Pro Max bruger til at omgive alle sine kameraer.

Hurtigere opladning, større batteri

Galaxy S23 Ultra tippes endnu en gang til at tilbyde 45W opladning, hvilket burde være markant bedre end den 20W til 30W opladning, Apple har med iPhone 14 Pro Max.

Med S22 Ultra så vi en drænet telefon nå en opladning på 67% på 30 minutter, sammenlignet med kun 42% for iPhone 14 Pro Max på samme tid. Så Samsung burde være i stand til at fastholde, hvis ikke udvide sit forspring her.

Ikke helt så sikkert er batteriets levetid. iPhone 14 Pro Max leverede længere batterilevetid end S22 Ultra på trods af at den havde et mindre batteri: 4.323 mAh vs 5.000 mAh. Så Samsung skal have presset mere effektivitet ud, hvis den skal overgå den bedste iPhone i udholdenhed. Måske kan Snapdragon 8 Gen 2-chippen hjælpe med det.

S Pen

Dette skulle være anden generation i træk, hvor Samsung tilbyder en S Pen i Galaxy S Ultra-telefonen, nu hvor Galaxy Note er væk. Men vi har ikke set større opgraderinger til denne stylus udover at reducere latens og forbedret håndskriftsgenkendelse.

Samsung skal vise, at iPhone 14 Pro Max mangler noget, fordi den ikke understøtter en S Pen, som Apple Pencil.

Samlet set

I det mindste baseret på rygterne indtil videre, lyder Galaxy S23 Ultra ikke som en stor afvigelse fra S22 Ultra. Men det behøver det heller ikke nødvendigvis at være for potentielt at kunne slå Apple.

Det eneste område, Samsung virkelig har brug for at vinde, er kameraet, da den er faldet bagud i forhold til iPhone i forskellige sammenligninger, vi har gennemført. Men der er ingen grund til, at S23 Ultra ikke kan overraske os med sin nye 200MP-sensor og især nye opgraderinger til computerfotografering.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.