Samsung Galaxy S22 kunne have et 50MP RGBW-kamera – her er hvad det betyder

Billede kredit: CNET - Galaxy S21 Ultra

RGBW kan betyde bedre highlights i fotos og videoer.

Selvom alle øjne er rettet mod den kommende Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3, har Samsung stadig meget kørende bag kulisserne, når det kommer til deres næste store udgivelser. I dette tilfælde har vi nogle potentielle nye oplysninger om et af de nye kameraer til næste års Samsung Galaxy S22.

Den kendte leaker Ice Universe kom med to nye overraskelser i et tweet. Den første er, at Samsungs 200MP ISOCELL-sensor vil være tilgængelig til september 2021. Den anden ting er, at den koreanske producent også arbejder på en 50MP RGBW kamerasensor. En anden svarede derefter på Ice Universes tweet og sagde, at 50MP-sensoren kommer til Galaxy S22.

Læs også: Bedste Samsung-telefoner lige nu.

Hvad RGBW vil betyde for Galaxy S22

Du stiller dig måske spørgsmålet: Hvad betyder RGBW? De fleste kamerasensorer, især dem i telefoner, er afhængige af rød, grøn og blå (RGB) sub-pixels for at gengive farver til et foto. Denne formodede 50MP-sensor tilføjer en fjerde hvid (white) sub-pixel, altså RGBW.

Så kommer spørgsmålet: Hvad ville en hvid sub-pixel tilbyde, som de traditionelle RGB-ikke gør? Svaret er ikke lige så enkelt, da den hvide sub-pixel kunne have flere applikationer. Den, vi mener, vil være mest relevant for folk, der bruger en telefon med den sensor (muligvis Galaxy S22), er, at den hvide hjælper med highlights på billeder med høj kontrast.

Normalt skal en telefon kompensere for den høje kontrast ved hjælp af, hvad den har til rådighed i RGB-spektret, men at have en dedikeret hvid sub-pixel kan få de sidste billeder til at se mere realistiske ud. Disse fotos kunne ligne noget, der ligner det, vores øjne ser, i det mindste i teorien. Det medtager dog ikke Samsungs efterfølgende behandling af billedet.

Når det er sagt, kan en RGBW-sensor betyde meget for forbedrede fotos og videoer, især i udfordrende situationer. Men selve sensoren er bare en del af kagen, og den kan ikke alene producere gode billeder. Telefoner gør i dag meget af redigeringsarbejdet for os. Telefoner som Pixel 5 og iPhone 12, foretrækker mere naturlige farvegengivelser og andre, som Galaxy S21, foretrækker et mere mættet look.

Der er stadig noget tid til vi kan forvente en udgivelse af Galaxy S22 – sandsynligvis januar eller februar 2022 – men vi vil sandsynligvis høre flere detaljer kommen ud inden da.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.