Skal du købe en iPhone 12 eller vente på iPhone 13?

Apples nyeste iPhone kommer muligvis til september, men skal du bruge pengene nu på en iPhone 12 eller vente på iPhone 13? Vi giver dig her et overblik, så du træffer det rigtige valg.

Apples iPhone 12 har været på markedet siden sidste efterår. Men med den nye iPhone, der siges at blive kaldt iPhone 13 og rygtes at være at finde til Apples næste begivenhed, er det så stadig fornuftigt at købe sidste års model? Afhængigt af hvilke funktioner du har brug for og dit budget, kan iPhone 12 eller kommende iPhone SE 3 være en god mulighed. Men du skal sandsynligvis ikke vente længe på iPhone 13, som kan blive udgivet allerede til september, hvis den er det bedste valg for dig.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken telefon, der er den rette for dig, er det forståeligt. Men bare rolig. Denne guide giver dig et overblik, så du ved du er gået i den rigtige retning. På denne måde kan du føle dig sikker på, at du har foretaget det rigtige valg.

Hvis du har en forældet telefon, giver det mening at skifte til en iPhone 12 nu

Bruger du en gammel, forældet iPhone?

En af de bedste grunde til at få en ny telefon er, hvis din nuværende er håbløst forældet. Hvis du ejer en iPhone 11, er opgradering til en iPhone 12 nu sandsynligvis ikke det værd. Du vil ikke se den helt store forskel i ydeevne og funktioner, især i forhold til hvad der sandsynligvis er i vente med iPhone 13. Men hvis du kan holde ud indtil september, så vil din tålmodighed blive belønnet.

Måden hvorved ældre iPhones beregner ting, fx iPhone X -serien, er væsentlig anderledes. Hvis du overvejer en iPhone 12, får du en avanceret A14 Bionic CPU plus en OLED -skærm. Bare de to forbedringer giver en massiv opgradering i forhold til telefoner fra bare et par år siden.

Behovet for 5G

5G er ikke tilgængelig overalt, og dens muligheder har været lidt overhypede. Når det er sagt, er iPhone 12 den første og i øjeblikket eneste iPhone, der er kompatibel med 5G. Så hvis du har et brændende ønske om at oprette forbindelse til 5G-mobilnetværket og har adgang til et, så vil iPhone 12 kunne gøre det. Selvfølgelig vil iPhone 13 højst sandsynligvis også kunne forbinde til 5G, så man kan også vente i stedet.

Revnet skærm, svigtende batteri og andre grunde til at få en ny iPhone nu

Det er besværligt med en enhed, der er blevet beskadiget eller fungerer dårligt. For eksempel er det svært at ignorere en revnet skærm, da du ser defekten dagligt. Det samme er tilfældet med et svigtende batteri, der ikke kan holde så langt på en opladning, som den engang kunne. Hvis din iPhone lider af disse former for frustrerende problemer, er en øjeblikkelig opgradering til en iPhone 12 en god mulighed.

iPhone 12 har fået en skærm med keramisk skjold

En af iPhone 12s store forbedringer er skærmens materiale. Apple kalder det “keramisk skjold” glas. Det keramiske skærmglas, der er lavet af Corning, dækker telefonens skærm, og er hårdere end de fleste metaller.

Skærmglasset er testet, og det klare de opgaven til ug. Så hvis du er lidt kluntet og er tilbøjelig til at falde eller tabe telefonen, så er valget af den nuværende iPhone et klogt træk. Dem, der føler, at de kan undgå uheld, kan dog vente til september. IPhone 13 kommer sandsynligvis også med keramisk skjold.

Nye funktioner på vej

IPhone 13 kommer helt sikkert med nye funktioner, som iPhone 12 ikke har. Hvis rygterne er korrekte, vil enheden kunne prale af en 120Hz-skærm og ville være den første iPhone til at have det. Lige nu har skærmen på iPhone 12 en opdateringshastighed på 60Hz. Den hurtigere opdateringshastighed gør rulning gennem apps og websteder lettere og hurtigere.

Apple forbedre også iPhone 13’s kamera, noget virksomheden gør hvert år. Husk også, at Apple kun leverer softwareopdateringer til sine telefoner i en begrænset periode. Venter du for længe, bliver du til sidst låst ude af det nyeste operativsystem.

Prisen kan være den afgørende faktor

Hvis du kan finde et rigtig godt tilbud på en iPhone 12, kan det måske være det, der får dig overbevist. Måske overvejer du at skifte teleudbyder. I så fald har udbyderen, du gerne vil flytte til, måske et tilbud, hvis du flytter til dem. Det kan spare en del penge ved en ny telefon.

Overvej også at vente, indtil iPhone 13 annonceres. Derefter falder priserne på iPhone 12 helt sikkert. Afhængigt af hvad iPhone 13 viser sig at være, kan det være en bedre løsning at få en stærkt nedsat iPhone 12.

Og selvom vi ikke med sikkerhed ved, hvad prisen på den nye iPhone vil være, så ser det ud til, den kommer til at følge en lignende pris-model som, hvad iPhone 12 havde. På den anden side kunne Apple også vælge at sælge den noget billigere. Samsung og Google bad om færre penge for Galaxy S20 FE og Pixel 5 i 2020. Samsung Galaxy S21 havde en rabat på 200 dollar sammenlignet med modellen før den.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.