Samsung Galaxy S23 Ultra eller iPhone 14 Pro Max: Hvilken telefon vinder?

Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro sammenligningen er her, og det er uden tvivl en af de mest episke smartphone-kampe indtil videre.

Apple kom først med iPhone 14 Pro Max, som vi vurderede som den bedste telefon efter sin efterårsdebut. iPhones nye 48 MP hovedkamera, Dynamic Island-udstyret skærm og superkraftige, men effektive A16 Bionic-chipsæt gør en af de bedste telefoner, vi har testet.

Men som du vil se i vores Galaxy S23 Ultra-anmeldelse, øger Samsung det med et kæmpestort 200 MP-kamera, en vild Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy-chip, der leverer en ekstrem grafikydeevne og meget forbedret batterilevetid.

Prøver du at finde ud af hvilket premium flagskib du skal købe? Vores detaljerede sammenligning mellem Samsung Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro Max hjælper dig med at afgøre og kåre en samlet vinder. Denne konkurrence er så tæt på, som den kan blive.

Samsung Galaxy S23 Ultra

iPhone 14 Pro Max

Samsung Galaxy S23 Ultra skiller sig ud med sit 200 MP-kamera, som giver fantastiske detaljer og mulighed for at reframe dine billeder. Du får også et forbedret selfie-kamera og ydeevne i svagt lys, en hurtig Snapgragon 8 Gen 2-chip, fremragende batterilevetid og en indbygget S Pen.

iPhone 14 Pro Max tager Apples fotografering til næste niveau med et hovedkamera på 48 MP, der kan optage i ProRAW-format og en imponerende Action-tilstand til video. A16 Bionic-chippen er den hurtigste, og dette flagskib tilbyder en ny Dynamic Island til alarmer og Live-aktiviteter.

For
 • Kraftfuldt 200 MP kamera
 • Hurtig Snapdragon 8 Gen 2-chip
 • Fantastisk skærm
 • Fremragende batterilevetid
 • Smart One UI 5.1-opgraderinger
Imod
 • Buet skærm kan være i vejen
 • Ingen opgradering af opladningshastighed
For
 • Fantastisk 48 MP kamera
 • Meget smart Dynamic Island
 • Fantastisk batterilevetid
 • Always-on display
 • Imponerende action-video
Imod
 • Stadig kun 20W opladning
 • Lidt tykkere og tungere

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max: Specifikationer

Galaxy S23 UltraiPhone 14 Pro Max
Pris10.999 kr.11.499 kr.
Skærm6,8-tommer AMOLED (3088 x 1440)6,7-tommer OLED (2796 x 1290)
Opdaterings-
hastighed
1 – 120Hz adaptiv1 – 120Hz adaptiv
Bagkameraer200 MP hoved (f/1.7), 12 MP ultrabred (f/2.2), 10 MP 3x telefoto (f/2.4), 10 MP 10x telefoto (f/4.9)48 MP hoved (f/1.78), 12 MP ultrabred (f/2.2), 12 MP telefoto (f/2.8) med 3x optisk zoom
Frontkamera12MP (f/2.2)12MP (f/1.9)
ChipsetSnapdragon 8 Gen 2 til GalaxyA16 Bionic
RAM8GB/12GB6GB
Lager256GB, 512GB, 1TB128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Batteri5,000 mAh4,323 mAh
Opladning45W kablet/10W trådløs25W kablet/15W MagSafe
Vand/støv
afvisning
IP68IP68
Størrelse163,4 x 78,1 x 8,9 mm160.7 x 77.6 x 7.85 mm
Vægt233g240g
FarverPhantom Black, Cotton Flower, Botanic Green og Mystic LilacSpace Black, sølv, guld, dyblilla

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max: Design og skærm

Galaxy S23 Ultra bruger en 6,8-tommer AMOLED (3088 x 1440)-skærm, mens iPhone 14 Pro Max kommer med en altid lidt mindre 6,7-tommer OLED-skærm. Det burde heller ikke komme som nogen overraskelse, at begge disse enheder er udstyret med adaptive opdateringshastigheder mellem 1-120Hz, hvilket også spiller ind i den utrolige batterilevetid.

På overfladen ser både Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro Max identisk ud med deres forgængere, men der har været et par store ændringer. Samsung bruger stadig det samme trypofobi-inducerende kamera-array på bagsiden sammen med en pinhole-udskæring til selfie-kameraet.

Der hvor Samsung foretog en af sine største ændringer, var i kurverne på enheden. Først og fremmest er skærmen på Galaxy S23 Ultra 30% fladere end sin forgænger, da Samsung sigter efter at besvare bekymringer om, at deres premium flagskib er for besværligt at holde. Dette er gode nyheder, især for dem, der regelmæssigt tager noter ved hjælp af den indbyggede S Pen, da du har mere overfladeareal at arbejde med og ikke behøver at bekymre dig om at tage højde for skærmens kanter så meget.

Samsung har også fladet siderne af Galaxy S23 Ultra lidt ud, hvilket måske ikke virker som en stor ændring, før du faktisk holder en. Selv med en næsten 7-tommer skærm er telefonen nu mere behagelig at holde, og selvom du sandsynligvis stadig vil have et af de bedste Galaxy S23 Ultra-covers, vil de, der foretrækker at gå uden etui, have det bedre.

Apple, på den anden side, har holdt fast i det samme design, som blev introduceret tilbage med iPhone 12, og giver en smule nostalgi, der vender tilbage til den ultrapopulære iPhone 4. Det betyder flade kanter og hjørner, der graver sig ind i dine håndflader. . Og selvom rygter om iPhone 15-serien antyder, at Apple vil tage en lignende tilgang til Galaxy S23 Ultra, er det stadig et faktum, at det ikke er så behageligt at bruge en iPhone 14 Pro Max.

Et område, hvor Apple foretog en ændring, er med den helt nye Dynamic Island, der har taget en helt anden tilgang til selfie-kameraet. Fordi iPhone stadig er afhængig af Face ID til biometri, kunne Apple ikke bare skifte over til et pinhole-kamera, som vi har set fra stort set alle de bedste Android-telefoner.

I stedet valgte de at lade hakket blive hos ikke-pro iPhone 14-modellerne, der integrerede et interessant designvalg. Heldigvis droppede Apple ikke bare hakket og smækkede en aflang udskæring øverst på skærmen. Den dynamiske ø er faktisk interaktiv og udvides til at vise ting som den timer, du lige har indstillet, eller albumbilledet efter at have lukket Spotify.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max: Ydelse og batteri

Hvor S23 Ultra endelig er i stand til at matche iPhone, er ydeevnen, som den får fra den helt nye Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy. Hastighederne er blevet forbedret på tværs af alle kernerne, hvilket gør den endnu hurtigere end den “almindelige” Snapdragon 8 Gen 2, der findes i OnePlus 11 og andre nyligt udgivne flagskibsenheder. Der er også et nyt kølesystem, som Samsung har implementeret, som i høj grad reducerer mængden af afgivet varme, hvilket igen giver mere stabil ydeevne og batterilevetid.

Apples A16 Bionic-chip er stadig i toppen af sin klasse, hvad angår både glathed og ydeevne. iPhone 14 Pro Max udkonkurrerer praktisk talt Galaxy S23 Ultra i single-core Geekbench-ydeevnemålinger, men kløften er bestemt blevet indsnævret, og den er ikke helt så stor med hensyn til multi-core ydeevne.

Sammen med den forbedrede ydeevne ser Galaxy S23 Ultra ud til at håndtere mobilspil en del bedre end sin forgænger, og det matcher også det, iPhone 14 Pro Max kan tilbyde.

For første gang i en evighed kunne Samsungs seneste Galaxy S23 Ultra faktisk holde trit med iPhone i en af de vigtigste målinger – batterilevetid. Vi kommer ikke ind på hele Android vs. iOS-debatten, da den konstant har været udspillet, men Apples største iPhone tager jævnligt kronen, når det kommer til bedste batteritid på smartphones.

Samsung besluttede at holde fast i et 5.000 mAh-batteri i Galaxy S23 Ultra, mens Apple bruger et respektabel 4.323 mAh-batteri. Men i batteritests har 14 Pro Max været i stand til at nå to dages brug på en enkelt opladning, og du kan skubbe den endnu længere, hvis du aktiverer Low Power Mode. Vi har set lignende resultater med Galaxy S23 Ultra, der har holdt over 2 dage på en enkelt opladning, hvilket ikke var muligt på Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max: Kameraer

Det var ret tydeligt, hvis du så Samsungs seneste Galaxy Unpacked-begivenhed, at der var meget fokus på det opgraderede kamerasystem, ordspil. Det er takket være introduktionen af et 200 MP hovedobjektiv på Galaxy S23 Ultra.

Og selvom det bestemt er stjernen i showet, er Galaxy S23 Ultra også udstyret med tre andre bagudvendte kameraer. Disse inkluderer et 10 MP 3x telefotokamera, 10MP 10x telefotokamera og et 12MP ultravidvinkelobjektiv. De andre kameraer er for det meste uændrede fra Galaxy S22 Ultra, mens det nye 200MP-objektiv har mere end fire gange så mange megapixels, som findes i iPhone 14 Pro Max.

Men hvis du bare går tilbage til iPhone 13 Pro Max, ville kløften være endnu større, da Apple opgraderede hovedsensoren i sin seneste enhed til et 48 MP vidvinkelobjektiv. Tidligere havde Apple en Google-lignende tilgang til kameraerne og implementerede let opgraderede 12MP-sensorer hvert år.

Udover at tilbyde en meget bedre hovedsensor, opnår Samsung en fordel takket være at have et ekstra bagkamera. iPhone 14 Pro Max holder sig til det “prøvede og rigtige” tredobbelte kamerasystem, med det førnævnte 48 MP hovedobjektiv sammen med en 12 MP ultrabrede og en 12 MP 3x telefotosensor.

I øjeblikket ser det ud til, at Samsungs telefon tilbyder bedre kamerakvalitet. Det betyder dog ikke, at iPhone er helt ude af løbet, da der er nogle nuancer, når det kommer til at bruge Samsungs smartphone-kameraer, der kan forårsage en smule frustration.

Den største af disse er lukkerforsinkelsen, som har været et problem i årevis på de bedste Samsung-telefoner. Når du trykker på udløserknappen på S23 Ultra, mens du fokuserer på et stationært objekt, er det ikke rigtig mærkbart. Men den melodi ændres straks, hvis du forsøger at tage et billede af et objekt, der bevæger sig.

Samsung Galaxy S23 Ultra eller iPhone 14 Pro Max: Hvilken skal du købe?

Når det kommer til at vælge en “vinder” mellem Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro Max, er der virkelig ikke den ene, der er bedre end den anden. Der skal ofres på begge sider, såsom at gå glip af Samsungs fremragende DeX-tilstand, hvis du vælger en iPhone. Og hvis du går efter Galaxy S23 Ultra, så vil du gå glip af Apples utrolige Siri-genveje sammen med at vide, at din dyre smartphone vil vare i lang tid ved at få de seneste iOS-opdateringer i en overskuelig fremtid.

Samsung har helt klart forbedret sig på softwarefronten, da Galaxy S23 Ultra fortsat vil blive understøttet af sikkerhedspatches indtil 2028. Medmindre noget ændrer sig i den nærmeste fremtid, er større softwareudgivelser dog “begrænset” til tre år (2026).

På trods af byttetilbud er begge disse telefoner også ret dyre, med basismodellen Galaxy S23 Ultra til en pris på 10.999 kr., og iPhone 14 Pro Max starter ved 11.499 kr. Der skal dog tages med, at Samsung ikke tilbyder Galaxy S23 Ultra med 128 GB basislagerplads. Det betyder, at i direkte sammenligning er iPhone noget dyrere.

Det ser ud til, at Samsungs tætte samarbejde med Qualcomm omkring Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy, har båret frugt, og lukket hullet til iPhone, når det kommer til ydeevne. Du får også en indbygget S Pen, i alt fem kameraer og al den luksus, vi nyder godt af fra Android-verdenen.

Udover et par mindre ting, fortsætter iPhone 14 Pro Max med at tilbyde en af de mest stabile oplevelser på en smartphone, med uden tvivl den bedste videooptagelse og stadig den bedste batterilevetid. Men så skal du beslutte, om det er værd at gå ind i Apples “murede have” og alt hvad det medfører.

Sandheden er, at uanset hvor du bruger dine penge, vil du ende med en utrolig telefon, der holder i årevis og er veludstyret til næsten alt, hvad du kan smide efter den.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.