iPhone 14 – pris, udgivelsesdato og andre rygter

iPhone 14-rygterne tager til, og Apples nye iPhones kunne komme med de største ændringer i årevis. Lækagerne indtil videre peger på et slankere nyt design, en hurtigere A16 Bionic-chip, et skarpere nyt hovedkamera og den mulige tilbagevenden af Touch ID.

iPhone 14 Pro-modellerne kunne se nogen af de mest radikale opgraderinger, da de er rygtet til at have Face ID under displayet og at droppe hakket og erstatte det med et hulformet frontkamera. De kunne også få USB-C-forbindelse. Men den almindelige iPhone 14-serie kan også få store ændringer, da mini forventes at blive fjernet til fordel for en ny 6,7-tommer iPhone 14 Max.

Læs mere: Bedste iPhones lige nu

Med andre ord er det let at se, hvorfor iPhone 14 er en af de mest ventede telefoner i 2022. Her er, hvad vi hidtil har hørt om iPhone 14,og hvorfor den ser ud til at være et af de største Apple-produkter i 2022.

iPhone 14 mulig udgivelsesdato og pris

*Opdatering*: Se de nyligt lancerede priser på iPhone 14

Vi har ikke hørt nogen antydning om en potentiel udgivelsesdato for iPhone 14. Men i forhold til tidligere Apple iPhone-lanceringsbegivenheder, ville vi forvente at se iPhone 14 få sin debut i september 2022.

Ifølge det seneste rygte gennemgår iPhone 14 tekniske valideringstests (EVT’er), hvilket betyder, at designet er blevet rettet, siden iPhone 14 gik i prøveproduktion i februar. Disse test vil vise, om de nye modeller rent faktisk lever op til Apples krævende standarder.

Hvad angår prisen, er det også svært at forudsige. Men vi formoder, at iPhone 14 vil matche prisen på iPhone 13, som starter på 6.999 kroner for den almindelige iPhone 13 og 8.999 kroner for iPhone 13 Pro. Der kommer dog ikke nogen iPhone 14 mini, men vi forventer, at en større 6,7-tommer iPhone 14 Max koster 7.999 kroner.

Det vil sige, at iPhone 14 Pro kunne koste 8.999 kroner og iPhone 14 Pro Max 9.999 kroner eller mere.

LeaksApplePro har dog hævdet, at der kan komme en prisstigning for iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, hvor telefonerne koster henholdsvis 9.999 kroner og 10.999 kroner. Det er en prisstigning på 1000 kroner sammenlignet med deres iPhone 13-modstykker. Dette relativt betydelige spring i lanceringsprisen ville helt sikkert gøre ondt hos enhver, der håber på at få en high-end iPhone 14.

iPhone 14 Max erstatter iPhone 14 mini

På trods af iPhone 12 minis angiveligt dårlige salg, udgav Apple en iPhone 13 mini sammen med de andre iPhone 13-modeller sidste efterår. Men mini kan være færdig nu, da virksomheden efter sigende vil ændre lidt på tingene, når det kommer til iPhone 14-serien. Der kunne komme en større iPhone 14 Plus eller Max til at gå sammen med den almindelige 6,1-tommer iPhone 14. Så der ville være to telefoner i almindelig størrelse og to iPhone 14-modeller med større skærm.

Dette blev yderligere bakket op af lækker Jon Prosser, som hævdede, at iPhone 14 Max vil være erstatningen til minitelefonen, der kun tilbyder en 6,7-tommer skærm uden at komme med en masse pro-funktioner og dermed heller ikke en vild pris. Taget i betragtning af den appetit, der er til større telefoner, kunne en stor, men mere prisvenlig iPhone være lige noget for iPhone-fans.

iPhone 14 design 

Ifølge Jon Prosser og hans Front Page Tech-video vil iPhone 14 ligne en iPhone 12 krydset med en iPhone 4, idet den vil vil have de flade kanter. Disse kanter kunne inkluderer en mute-knap og en gruppe afrundede knapper til volumen, der går tilbage til iPhone 4.

Angiveligt kunne siderne på iPhone 14 være lavet af titanium, hvilket kunne gøre den hårdere og stærkere end de tidligere iPhones, hvorimod bagsiden ville bevare glasdesignet.

En anden designændring, der potentielt er i kortene til iPhone 14, er, at trioen af bagkameraer ikke længere vil rage ud fra iPhone’ens bagside, men sidde på linje med bagsiden. I betragtning af fremskridt inden for kamerasensorteknologi og linsefremstilling kan dette være en mulighed.

Men nogle optegninger viser iPhone 14 Pro-modellerne med et hævet kamerasystem, der er endnu større på iPhone 14 Pro, og Ming-Chi Kuo hævder, at der er behov for et større modul for at huse et 48 MP-kamera. Dermed ser det ikke ud til, at standard iPhone 14 får et sæt kameraer, der flugter med bagsiden.

Et par gode rygter tyder på, at iPhone 14 endelig vil fjerne skærmens hak. Men som det ser ud, ser det nu ud til, at kun iPhone 14 Pro ikke vil have et hak, og vælger en kombination af en enkelt cirkulær kameraudskæring og en pilleformet udskæring ved siden af til Face ID-sensorer.

iPhone 14 skærm

Vi forventer en ændring i iPhone 14-serien, da der efter sigende vil komme en standard iPhone 14 og iPhone 14 Pro komme med en 6,1-tommer skærm og en mulig iPhone 14 Plus og iPhone 14 Pro Max med en 6,7- tommer skærm. Så ikke nogen 5,4-tommer mini.

En lækage fra Shadow_Leak hævder, at iPhone 14 vil have en 6,08-tommer skærm (afrundet op til 6,1 tommer) og iPhone 14 Max med et 6,68-tommer panel (afrundet op til 6,7 tommer). Det er det samme som iPhone 13 og iPhone 13 Pro Max.

Da iPhone 13 Pro og 13 Pro Max har en 120Hz opdateringshastighedsskærm, ville det være fantastisk at se alle iPhone 14-modeller have sådan en skærm, sandsynligvis ved hjælp af en LTPO-skærm eller en videreudvikling af den skærmteknologi.

Et nyt rygte siger, at iPhone 14 Max, potentielt kaldet iPhone 14 Plus, skulle få en 120Hz opdateringshastighedsskærm. LG vil tilsyneladende være skærmproducenten i dette tilfælde, selvom det endnu er uklart, om standard iPhone 14 vil få en hurtigere opdateringshastighed eller holder sig til 60Hz.

En rapport fra The Elec siger, at mindst én iPhone 14-model får en LTPS-skærm, hvilket betyder, at 60Hz-skærmen kan komme tilbage. Efterfølgende rapporter har kun forstærket ideen om, at standard iPhone 14 kan gå glip af en hurtigt opdaterende skærm.

Et andet rygte siger, at iPhone 14 og 14 Max kunne have 90Hz opdateringshastigheder. Dette ville være en forbedring i forhold til iPhone 13 og 13 mini, men ville stadig ikke være det samme som Pro-modellernes hurtigere skærme.

En always-on display ville også virke logisk for iPhone 14, da den blev rygtet til iPhone 13, men aldrig kom på den nyeste iPhone.

iPhone 14 kamera

Vi begynder at høre mere og mere om iPhone 14-kameraerne, og rygterne bliver ret interessante. En rapport fra Apple-analytiker Ming-Chi Kuo siger at iPhone 14 Pro-modellerne kommer med en 48 MP hovedsensor, hvilket ville være et stort spring fra 12 MP-kameraet på iPhone 13. TrendForce, et taiwansk forskningsfirma, bakker op om rygtet om 48 MP hovedkamera, hvilket tyder på, at megapixels igen betyder noget for Apple – i hvert fald når det kommer til virksomhedens Pro-telefoner.

Dette rygte er dog blevet udfordret af en anden, som hævder, at iPhone 14 Pro og dermed iPhone 14-serien ikke får et 48 MP-kamera. I stedet hævder analytikkeren, at Apple vil holde sig til de samme 12 MP-sensorer, som findes på iPhone 13-serien.

Ikke desto mindre vil en større hovedsensor være velkommen, men vi er især interesserede i et forbedret teleobjektiv, da iPhone halter bagefter telefoner som Samsung Galaxy S21. Det ville faktisk være helt fint, hvis Apple hentede inspiration fra Galaxy S21 Ultra og valgte et sekundært telefoto med noget i retning af en 10x optisk zoom.

iPhone 14-specifikationer, batterilevetid og opladning

iPhone 14 forventes at have en 3nm chip fra TSMC, som ville være endnu mindre og mere effektiv end den 5nm A15 Bionic, der er planlagt til iPhone 13. En nylig rapport hævder dog, at TSMC har et problem med at producere de mindre chips, hvilket betyder, at iPhone 14 kunne holde sig til et 5nm-chipsæt.

Analytiker Ming-Chi Kuo hævder, at Apple måske kun giver iPhone 14 Pro og iPhone Pro Max den nye A16 Bionic-chip. Og den almindelige iPhone 14 og iPhone 14 Max ville blive drevet af den nuværende A15 Bionic. Dette ville være en stor overraskelse, men A15 vil sandsynligvis forblive den hurtigste chip i noget tid endnu.

Dette rygte har fået mere kød på efter en anden rapport citerer, at iPhone 14 ville bruge den version af A15 Bionic-chipsættet, der driver dette års iPhone 13 Pro-modeller. Den chip er udstyret med 6 GB RAM, hvorimod iPhone 13 og iPhone 13 mini bruger 4 GB RAM. Så det ville være en slags opgradering, men måske ikke den, vi ville forvente; igen tage dette med passende gør af skepsis.

Når det kommer til lager, forventer vi, at Apple fortsætter med de muligheder, de har for iPhone 13-serien, som starter ved 128 GB og går op til 1 TB for Pro-modellerne.

Et rygte siger dog, at iPhone 14 vil få en enorm 2 TB indbygget lagerplads. Da ingen Samsung-telefoner tilbyder dette, og de tidligere har været meget generøse med opbevaring, er vi skeptiske over for, at en iPhone vil have mere.

iPhone 14 USB-C

Et tilbagevendende rygte omkring iPhone 14 er, at den vil droppe Lightning-porten og gå efter USB-C-forbindelse i stedet. Som tidligere nævnt har Prosser udtrykt tvivl om, at dette er tilfældet. Men andre lækkere har nævnt USB-C-muligheden og bemærket, at iPhone 14 Pro kommer med USB-C.

Da EU prøver at tvinge producenter til at få vedtaget en standardiseret opladning og kabler inden 2024, kunne dagene for Lightning-porten være færdige. Apple har trods alt en stor europæisk tilstedeværelse. Men det vides endnu ikke, om Apple vil foretage sådanne ændringer inden iPhone 14 kommer.

iPhone 14: Software

Forudsat at Apple holder sig til samme model, som de har brugt i det meste af et årti, så vil iPhone 14 lanceres med en ny version af Apples iOS-software, når den kommer til efteråret. Da vi i øjeblikket er på iOS 15, er den næste version næsten sikker på at være iOS 16.

Vi har ikke hørt noget om Apples planlagte softwareopdateringer til iOS 16, og det gør vi næppe før virksomhedens årlige udviklerkonference, som normalt afholdes i juni. Med iOS 15.4, der bringer en række ændringer til iPhone, har Apple allerede ret travlt på softwarefronten.

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro

Baseret på alle rygterne indtil videre ser det ud til, at iPhone 14 Pro og Pro Max vil være i deres egen liga. Det siger vi, fordi endnu engang er det kun Pros, der forventes at kunne tilbyde telezoom. Men også fordi de nye iPhone 14 Pros er tippet til at tilbyde in-display Touch ID, som ville fjerne hakket og i stedet få en punch hole-skærm.

Derudover vil iPhone 14 Pro-modellerne angiveligt få et meget skarpere hovedkamera på 48MP, hvilket ville være højere end den forventede 12MP-skyder på den almindelige iPhone 14. Og det er muligt, at kun iPhone 14 Pros får USB-C-forbindelse i stedet for af en Lightning-port.

Analytiker Jeff Pu mener dog, at Apple kunne give alle fire iPhone 14-modeller en 120Hz-skærm denne gang, og alle fire kunne have 6 GB RAM.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.